Kako uporabljati "Siri": na kratko o možnostih umetne inteligence v vašem pametnem telefonu

Mnogi so slišali za Siri, vendar ne vedo, kaj je to. To je vgrajen iphone program z umetno inteligenco. Ustvarjen je bil, da bi lastniku pametnega telefona olajšal življenje z izvajanjem različnih glasovnih ukazov na iPhoneu ali iPhoneu. Kaj lahko stori? Ta program je sposoben:

 • imenovanje sestankov v koledarju;
 • pokličite ekipo za glasovne stike v imeniku;
 • spomni na zabeležene dogodke v urniku in še veliko več.
 • Naš članek je zasnovan tako, da vam pove, kako pravilno uporabljati Siri.


  Začetek

  Preden začnete delati s "pametnim" pomočnikom, morate v razdelku "Nastavitve" odpreti možnost "Siri" in se prepričati, da je ta funkcija omogočena na pametnem telefonu in da se boste morali povezati z njo preko interneta ali preko mobilnega prenosa podatkov. Upoštevajte, da je za prenos podatkov prek omrežnega operaterja možno bremeniti vaš račun z vašega naročniškega računa! In premikamo se na vprašanje, kako uporabiti "Siri" na iPhoneu. Torej, če želite izvedeti, kakšne so zmožnosti osebnega pomočnika na pametnem telefonu, morate klikniti na gumb Domov in reči: "Siri, kaj lahko storite?" Ne moti, in tudi pokazati, ko je rojstni dan vaših sorodnikov ali prijateljev, če so zabeleženi na koledarju.Toda to je daleč od popolnega seznama ukazov.


  Kako uporabljati "Siri" skozi slušalke

  V XXI. Stoletju jih je veliko. Danes je možno interakcijo s pomočnikom preko slušalk. Kako to storiti? Če uporabljate slušalke z daljinskim upravljalnikom ali kakšno drugo napravo Bluetooth, morate pritisniti in držati gumb Domov, dokler ne zaslišite zvoka "Siri", potem pa morate samo izgovoriti svojo zahtevo. Če ste lastnik letal, morate dvakrat tapnuti zunaj ene od slušalk, da aktivirate osebnega pomočnika.

  Umetna inteligenca v avtomobilu

  Zdaj vam bomo povedali, kako uporabljati "Siri", ko sedite v avtu. Če vaš avto podpira funkcijo predvajanja, lahko držite gumb za glasovno upravljanje na volanu v pritisnjenem položaju, nato pa sporočite, kaj želite vedeti ali narediti.

  Klici in sporočila

  Ali ste zainteresirani za uporabo storitve Siri za klicanje ali pošiljanje sporočil SMS? Potem preberite. Za vašo pozornost ponujamo nekaj preprostih korakov za izvajanje teh ukazov. Če želite poklicati enega od stikov v prenosnem računalniku, odprite "Siri" in recite "Pokliči Anne." Če vas pomočnik pravilno razume, bo rekel, preden bo odgovoril ekipi: "Pokliči Anne." Če imate zasedeno roko in morate napisati ali odgovoriti na sporočilo, vam bo "Siri" zagotovo pomagal. Povejte svojemu pomočniku: "Povej mi". Nato izgovorite ime in besedilo sporočila. Pojavila se bo pred pošiljanjemvnesli ste sporočilo in ga nato prosili za potrditev. Če želite poslati e-pošto, morate izvesti podobne akcije z oznako "e-pošta /e-pošta".

  Spletne dejavnosti

  Osebni pomočnik lahko išče potrebne informacije na internetu prek brskalnika. Za to, mora lastnik "jabolko" reči ukaz: "Siri, poglej na internetu, kako rastejo cvetje". Nato se na zaslonu prikažejo vse vrste povezav in odgovorov.

  Imenovanja imenovancev

  Kot je navedeno zgoraj, "Siri" lahko opomni dogodke v koledarju, vendar je za to treba narediti želeni vnos. Na primer, ji povejte: "Sestanek določite v ponedeljek ob 12:00." Odgovorila bo: "No, srečajte se v ponedeljek ob 12:00. Ali ste pripravljeni na razpored? «Na zaslonu se odpre koledar in potrdite vnos, če se strinjate.

  V zaključku

  Torej ste v tem članku izvedeli, kako uporabljati Siri in kaj lahko stori. Ne pozabite, da lahko vaš osebni pomočnik na pametnem telefonu opravlja številne druge ukaze. Na primer, lahko najdete vremensko napoved na tej ali tisti točki v svetu, kot tudi zahtevate, da se predvajalnik vklopi in še več.

  Sorodne publikacije