Zakaj je v prenosnem računalniku izgubljen WiFi? Razlogi

Zahvaljujoč brezžičnim usmerjevalnikom je veliko bolj priročno uporabljati internet. Žice se ne zamenjujejo z nogami, prenosni računalnik pa lahko namestite na poljubnem mestu. Vendar pa včasih povezava začne škripati, povzroča ogromno žalost ljudem, ki so navajeni porabiti veliko časa na spletu. Zakaj internet na prenosnem računalniku manjka prek WiFi? Kako ugotoviti, kaj je vzrok za napako? Ali je mogoče rešiti problem sami? Oglejmo si, kaj storiti, če ste izgubili WiFi na prenosnem računalniku z operacijskim sistemom Windows 7 ali 10.
Kako ugotoviti, v čem je težava v usmerjevalniku

Najprej je treba izključiti "glavne osumljence". Če prenosni računalnik nima WiFi, morate poskusiti vzpostaviti povezavo z brezžičnim omrežjem s katerim koli drugim pripomočkom. Za to lahko uporabite mobilni telefon, igralno konzolo ali tablični računalnik. Če na nobeni napravi ni brezžičnega signala, lahko varno rečete, da je težava v samem usmerjevalniku. Zato je enostavno sklepati, da bo v primeru, ko bo na pripomočkih tretjih oseb internet deloval pravilno, vzrok okvare povezan z delom prenosnega računalnika.

Težave z prenosnim računalnikom

Če usmerjevalnik deluje dobro, pojdite neposredno na računalniško opremo. Na prenosnem računalniku internet prek Wi-Fi v tem primeru izgine iz več razlogov. Če prenosnik sploh ne vidi nobenih razpoložljivih povezav, priporočamo, da preverite, ali modul ni odklopljenbrezžična komunikacija na prenosnem računalniku. Praviloma delo tega mesta poroča o ustreznem svetlobnem indikatorju, ki se nahaja na prenosnem računalniku. Če se luč ne prižge in prenosni računalnik nima WiFi, potem morate modul sam priključiti.


Če želite to narediti, pritisnite določeno kombinacijo tipk (običajno Fn + F2, vendar je vse odvisno od naprave naprave), nato pa bo prisiljena vključitev zahtevanega mesta. Tudi na nekaterih sodobnih prenosnih računalnikih se gumb za vklop brezžične povezave izvede na prenosni enoti. V tem primeru ga je treba najti in klikniti. Na nekaterih prenosnih računalnikih je tipka Fn popolnoma odsotna. Kaj storiti v situaciji, ko je bil WiFi izgubljen na prenosniku Windows 10? V tem primeru morate odpreti razdelek z naslovom »Omrežja in internet«. Nato je dovolj, da poiščete jeziček brezžične povezave in preverite, ali je vključen ustrezen modul. Kaj pa manjkajoči WiFi na prenosniku Windows 7? V tem primeru opisana metoda ne bo delovala. Nato lahko priključite zunanjo tipkovnico na USB-priključek prenosnega računalnika, ki ima tipko kazalca Fn. Če take naprave ni, je priporočljivo uporabiti majhen trik. Vsak sistem ima zaslonsko tipkovnico. Če jo želite aktivirati, kliknite gumb »Start« in vnesite iskalno poizvedbo. Nato boste morali pritisniti kombinacijo tipkovnice na zaslonu z gumbom Fn.

Če se je težava pojavila po ponovni namestitvi operacijskega sistema Windows

Če prenosniku manjka WiFi, se je treba spomniti njegovih najnovejših dejanj. Mogoče je bila pred kratkimznova namestiti operacijski sistem. V tem primeru se včasih ponastavijo vse standardne nastavitve.
Da bi se stanje popravilo, je treba izvesti vključitev strojne opreme. Deluje na isti tehnologiji za vse različice tega operacijskega sistema. Za povezavo modula je dovolj:
 • Pojdite v "Center za upravljanje omrežja".
 • Izberite "Spremeni nastavitve".
 • Poiščite želeno ime brezžičnega omrežja na javnem seznamu in ga kliknite z desno miškino tipko.
 • Izberite "Vključi" na odprtem seznamu.
 • Če se po teh manipulacijah stanje ni spremenilo, potem bi morda morda odgovorili na vprašanje "Zakaj prenosnik izgublja WiFi?", Potrebno bo preveriti delovanje gonilnikov usmerjevalnika. To je precej pogosta težava, ki se lahko pojavi kadar koli brez vidnih razlogov.

  Preverjanje Wi-Fi gonilnika

  Ne glede na znamko prenosnega računalnika, po prvi priključitvi usmerjevalnika na nameščeno programsko opremo sistema. Na podlagi tega je lahko ugibati, da mora biti usmerjevalnik na seznamu naprav v upravitelju naprav. To bo tam, ne glede na to, ali so vozniki pravilni. Če jih želite obnoviti, je dovolj, da izvedete nekaj preprostih manipulacij:
 • Kliknite na desni gumb miške.
 • V spustnem meniju izberite "Upravljanje".
 • Pojdite v Upravitelj naprav.
 • Poiščite razdelek, imenovan "Omrežni adapterji" in poiščite želeni usmerjevalnik.
 • Praviloma skupaj z nepravilnim delovanjem modulaprikaže se opozorilni znak. V tem primeru morate klikniti z desno tipko miške in nadgraditi trenutne gonilnike.
  Običajno jih sistem poišče v samodejnem načinu prek interneta. Vendar, ko laptop izgubil WiFi, to bo nekoliko težko. Gonilnike morate prenesti z uradne strani proizvajalca z drugo napravo. Po tem morate datoteke shraniti v računalnik in se znova poskusiti vrniti v Upravitelj naprav. Samo v tem primeru je zaželeno izbrati ne avtomatsko iskanje gonilnikov, temveč določiti naslov, ki bo vodil do mape s prenesenimi datotekami.

  Antivirus

  Ta težava je izredno redka, vendar je ne sme izključiti. Nekateri protivirusni programi preverijo zanesljivost šifriranja signala usmerjevalnika in ugotovijo, da je nezanesljiv. V tem primeru lahko protivirusni program blokira delo modula zaradi varnostnih razlogov. Zato priporočamo, da dodate usmerjevalnik za izključitev. Lahko pa poskusite nekaj minut izključiti protivirusni program in se znova povežite z brezžičnim omrežjem.

  Motnje signala

  V primeru, da ni povezave z omrežjem od prehoda na novo stanovanje - najverjetneje je, da notranji blok brezžičnih valov. Če je usmerjevalnik nameščen v ločenem prostoru, je mogoče, da so stene predebele za prenos signala, ali pa so nameščeni preveč masivni elementi. Vsi vemo, da je kakovost povezave označena s trikotno ikono, ki ima nekaj vrstic. Bolj kot so, boljši je signal.Zato je po premikanju priporočljivo vzeti prenosni računalnik v svoje roke in se peljati z njim v stanovanje. Če je na katerem koli mestu prikazano samo 1-2 tveganj, je bolje, da se izogibate temu območju. Tukaj bo signal samo gnusen. Poleg tega se je treba izogibati tudi drugim motnjam med prenosnim računalnikom in usmerjevalnikom. Zato ni priporočljivo, da usmerjevalnik postavite na televizor ali mikrovalovno pečico. Vendar pa je preveč blizu usmerjevalnika, da bi sedel tudi nezaželen. Prav tako lahko negativno vpliva na raven signala.

  Drugi možni vzroki težave

  Mnogi lastniki zvezkov jih radi redno čistijo. Torej, če se je problem pojavil po naslednjem postopku, najverjetneje, v procesu čiščenja, uporabnik samo zadeti modul brezžično omrežje. Da bi izboljšali stanje, je treba ponovno razstaviti prenosno napravo in obrniti ofsetni element na njegovo ustrezno mesto. Prav tako je vredno poskrbeti za posebno skrb pri čiščenju prenosnega računalnika.
  Včasih računalnik vidi usmerjevalnik, vendar se z njim ne more povezati. V tem primeru je težava v tem, da se nastavitve operacijskega sistema in usmerjevalnika ne ujemata. Ponavadi se to zgodi pri uporabi sodobnih usmerjevalnikov, ki lahko delujejo pri 5 GHz in 24 GHz. Pojdite v nastavitve brezžičnega modula in jih prilagodite.

  Če nič ni pomagalo

  Ko je bilo vse preizkušeno, je ostalo še najpreprostejše orodje, ki pogosto pomaga pri različnih situacijah - ponovno zagnati računalnik in sam usmerjevalnik. V tem primeru je usmerjevalnikmorate ga izklopiti ne samo iz omrežnega kabla, ampak ga tudi izvleči iz napajalnika. Po ponovni vključitvi se distribucija interneta ne bo začela takoj, zato je vredno malo počakati. Treba je navesti internetnega ponudnika, ne v hiši popravil. Prav tako lahko povzroči izgubo signala.

  Sorodne publikacije