Avto "Kia Soul": lastnik pregledi

Kia Soul je zelo priljubljen avto v Rusiji. Je hatchback podkompaktnega razreda. Prvič je bil ta avtomobil predstavljen na avtomobilskem salonu v Parizu konec leta 2008. V Rusijo, "Soul" dosegel le v letu 2010. Ta avto je še vedno na voljo serijsko. Mnogi razmišljajo o nakupu rabljene ali nove "Kia Soul." Povratne informacije lastnika, značilnosti modela in tehnične lastnosti - še v našem članku.

Oblikovanje

Videz tega stroja je specifičen - recimo povratne informacije. Povzroča občudovanje ali gnus. Če objektivno razmislite o videzu Kia Soul, potem lahko vidite, da je zelo svetel in dinamičen. Izgleda, da je ta crossover videti kot bralec.
Korejsko oblikovanje je razvil Peter Schraier. Avtomobil je dobil nestandardne oblike hatchback - kotni in kroglični mišični loki. Spredaj je reliefni odbijač z ogromno rešetko za dovod zraka. Spodaj je majhen aerodinamični "ustnik" in okrogli antifog žarometi. Rešetka hladilnika je povezana z ravnim in dolgim ​​pokrovom. Optika na objektivu Kia Soul. Modeli zadnjih let so opremljeni tudi z lučmi. Kot so omenili lastniki, "Kia Soul" dobro zasveti, zato optika ne zahteva dodatnih izboljšav. Žarometi so plastični, vendar sčasoma niso blatni, kot poudarjajo drugi uporabniki.

Glede na opremo je lahko stroj opremljen z livnimi ploščami velikosti 16 ali 18 palcev. Kaj je bolje izbrati? Nedvoumen odgovorne Kot je navedeno s strani lastnikov, "Kia Soul" s 18-palčna kolesa pridobi eleganten videz. Ampak morate pozabiti na udobno vožnjo. Za tiste, ki potrebujejo hitri hod, bodo 16-palčni diski prilegali bolj odmevni gumi. Mimogrede, tovarne pnevmatike "iti ven" do 80 tisoč kilometrov - pravijo pregledi. "Kia Soul" na teh kolesih ne izdaja hrupa.

Ali je telo v tem hatchbacku močno?

Kot kažejo rezultati preskusov trčenja, je stroj zelo varen. Ko je udarjena s 40-odstotno strop, stojalo praktično ni nagubana. Toda kolo delno gredo v salon. Zaradi tega avtomobil prejme štiri zvezdice od petih možnih.

Restyling

Korejski proizvajalec je leta 2016 izdal posodobljeno različico hatchbacka Kia Soul. Avto se je nekoliko spremenil. Tako se je spremenil obris odbijača in zasnova optike. Avto je postal še bolj eleganten in dinamičen. Vendar pa agresivnih oblik, kot je bilo v prejšnji različici, tukaj ni mogoče videti. Kljub temu te hatchback ne moremo imenovati samo ženska. Kaj še pravi Kia Soul iz sekirice o povratnih informacijah lastnika? Ni nobenih slabosti za telo: avto je dobro oblikovan. Vrzeli so povsod enake in ne prevelike. Vrata se odpirajo enostavno, kot pokrov prtljažnika. Zadnji, mimogrede, je opremljen s pnevmatskimi ustavami.

Dimenzije

Tega hatchbacka ni mogoče imenovati kompaktni. Stroj ima dolžino 414 metrov. Širina telesa je 18 metrov, višina - 163, ob upoštevanju ograje. Zadnji avto je končan iz tovarne. Kot navajajo ocene, "Kia Soul" ponuja širok izborNadzemni prtljažnik (aerobox). Ta oblika izgleda takole.
Kljub nekoliko povečanim dimenzijam, se v tem mestu ta "otrok" počuti povsem samozavestno. Na dušo v potoku je lahko manevrirati. Ta hatchback se mojstrsko premika po ozkih ulicah in dvoriščih, - ugotavljajo lastniki.

Čiščenje ceste

Razdalja v korejskem hatchbacku je dokaj standardna - 165 centimetrov. Toda zahvaljujoč kratkim sovam ima ta avto dober geometrijski prehod. Kia Soul se zlahka premaga z nenadnim vzponom in spustom. S tem strojem lahko varno vozite po osnovnem premazu.
Mimogrede, iz tovarne je ta avtomobil opremljen le z žago. Kot je navedeno v pregledih, je slabo zaščitena z drenažnim prostorom pred umazanijo. Ampak izhod je - trgovec ponuja namestitev nestandardne zaščite kovin. Vendar pa bodite previdni - ta možnost je vredna veliko denarja, poleg tega, to "ohišje" bistveno zmanjša očistek avtomobila. Lahko premaknete na "Kia Soul" na naših cestah brez dodatne zaščite motorja? Mnenja pravijo, da stroj običajno "prebavlja" jame in druge neenakosti v cestnem prometu. Zato bo namestitev dodatne zaščite nepotrebno ukrepanje (poleg tega poveča težo avtomobila).

Salon

Oglejmo si notranjost avtomobila "Kia Soul". Ocene upoštevajte, da je zasnova notranjosti ni drugačna od drugih "Kia" - enako gladke črte plošče in vgrajen trikraki volan. Kljub temu je notranjost precej ergonomska, pravijo lastniki. Nemorate poiskati določen ključ. Vse je dobesedno pri roki. Centralna konzola ima digitalni sprejemnik s podporo USB. Obstaja tudi klimatska naprava. V vratnici je niša za malenkosti, kar je zelo priročno. Sprednji sedeži so opremljeni z dobro ledveno oporo in imajo široko paleto prilagoditev. To omogoča vsakemu vozniku, da prilagodi stol individualnim anatomskim značilnostim.
Že v osnovnem kompletu kombilimuzine je na voljo naslon za roke, masa električnih ogrevalnih stekel (stranska ogledala, sprednji sedeži in vetrobransko steklo). Kot dodatna oprema je na voljo klimatska naprava z dvema območjema. Najbližji konkurent Soulu je Renault Sandero Steppe. Pripombe lastnikov pravijo, da "Francoz", tudi v srednjem razponu, nima take ravni opreme. V zvezi s tem Korejci presegajo vsa pričakovanja. Vidnost z voznikovega sedeža - na dobri ravni. Ampak to je samo spredaj in stran. Mnenja upoštevajte, da se steklo prtljažnega prostora nahaja nad nivojem. Zaradi tega je potrebno vzeti komplet z vzvratno kamero in parktronicom. Osredotočenje na ogledala je težavno - premajhne so in pogosto so ovire v njih neopazne.
Med pozitivnimi trenutki avtomobila, Kia Soul 1.6, pregledi kažejo na široko zadnjo vrsto. Mnogi proizvajalci (ta hatchback "Renault", "Toyota" in drugi) pravijo, da lahko zadaj sprejme do tri ljudi. Toda kot kaže praksa, v tem primeru ne bi smeli pričakovati udobja. Od "Kia" je situacija popolnoma drugačna. Zaradi enakihnadstropja, široka karoserija in visoki strop, so udobno nastanjeni trije potniki. Za vsakega od njih so ločeni vzglavniki. Razmak v kolenih je dovolj z veliko zalogo. V tem načrtu je "Kia" izven konkurence.

Armaturna plošča

V začetni konfiguraciji je armaturna plošča opremljena z svetlo rdečo osvetlitvijo. Merilnik hitrosti je na sredini obrnjen - tahometer in senzor nivoja plina v rezervoarju. Spodaj je majhen zaslon na računalniku. Prikazuje informacije o porabi goriva, dnevnih in skupnih kilometrih. V luksuzni različici je korejski hatchback opremljen s ploščo SuperWizard. Izgleda malo drugače. Kot je navedeno v pregledih, "Kia Soul" 2,0 litra v največjem območju ima bolj informativno armaturno ploščo.
Obstajata dve veliki lestvici in zaslon na vozilu. Osvetlitev ozadja - bela, z možnostjo prilagajanja svetlosti. Instrumentna plošča "Superstruktura" je zelo funkcionalna - upoštevajte povratne informacije.

Stojalo za prtljago

Kot navajajo ocene, ima "Kia Soul 2" majhen prtljažnik. Njegova prostornina je 354 litrov. Pod tlemi je "vzpon" in orodje za 14 litrov. Slednji ima tri veje. Zadnji del kavča je v razmerju "60 do 40". To vam omogoča, da povečate prostornino prtljažnega prostora na 1367 litrov. Toda pregledi kažejo, da je nemogoče dobiti enako platformo.
Katere so slabosti Kia Soul? Lastnikova povratna informacija pravi, da v osnovni in srednji opremi ni prtljažnika. Na voljo je le v razkošjurazličic

Specifikacije

Linija pogonskih enot je sestavljena iz dveh bencinskih in enega dizelskega motorja. Oglejmo si podrobneje. Osnova v seriji je 16-litrska enota z dvema odmičnima gredi in distribuiranim sistemom oskrbe z gorivom. Motor proizvaja 124 konjskih moči. Navor je 152 Nm. Ta motor je opremljen s šeststopenjsko mehaniko ali avtomatskim strojem. Navor se prenaša na sprednja kolesa. Kot je navedeno v pregledih, "Kia Soul 1.6" stroj ni namenjen za dinamično vožnjo. Stroj je težko pridobiti hitrost. Pospešek do sto traja do 14 sekund. Kar se tiče mehanike, avto pospeši za dve sekundi prej. Največja hitrost - 182 kilometrov na uro. Prestavne ročice so čiste in kratke. Kar zadeva AKPP, 100-150 tisoč kilometrov ni nobenih izboklin in drugih težav. Vendar je to možno le, če se olje pravočasno zamenja (in sicer ATP-tekočine). Poraba goriva je previsoka. Po podatkih iz potnega lista porabi 79 litrov na sto. V praksi pa je poraba goriva med 10 in 14 v mestnem načinu.
Naslednje na seznamu je nadgrajena atmosferska enota z neposrednim vbrizgavanjem. Ne, to ni dizelski Kia Soul. Mnenja upoštevajte, da je ta bencinski motor z GDI vbrizgavanjem - najmočnejši med atmosferskimi na seznamu. Zahvaljujoč izboljšanemu sistemu krmljenja so Korejci uspeli povečati moč na 132 konjskih moči. Delovna prostornina je ostala enaka - 16 litrov. Navor - 161 Nm. Ta motor je bolj dinamičen pospešek, na stotine pa 117 sekundavtomatski stroj. Največja hitrost je 180 kilometrov na uro. Poraba goriva pri motorju GDI je padla za 15 odstotkov v primerjavi s prejšnjo enoto.
V največjem razponu od leta 2017 je Kia Soul na voljo za 2 litra za 150 konj. Lastnikova povratna informacija pravi, da ima ta motor dober navor (192 Nm). To omogoča, da se pospeši na stotine v 102 sekundah. Največja hitrost je omejena na 180 kilometrov na uro. Ta motor deluje v tandemu s šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom.

"Kia Soul" CRDI

CRDI je dizelski motor, ki je standardiziran na petvratni hatchback. V bistvu se takšni primeri pojavljajo na evropskem trgu. Opozoriti je treba, da so bile dizelske različice nameščene na Kia Soul od leta 2014 do leta 2015. Največja moč tega motorja je 128 konjskih moči pri delovni prostornini 16 litrov. Kar je izjemno, je dizelski dizelski motor "Kia" veliko boljši od dvolitrske bencinske različice - pravijo povratne informacije. Navor 260 Nm. V smislu storitev, ta motor ne prinaša težav, sodeč po pregledih. Isti motor je bil nameščen na "Kia Sid". Z vidika porabe goriva je motor CRDI zelo volatilen. Skupaj s šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom porabi do 8 litrov dizelskega goriva v mestu. To je precej enako kot za "trdno" enoto, pravijo lastniki. Na avtocesti je minimalna številka 59 litrov. Največja hitrost avtomobila - 177 kilometrov na uro.

Podvozje

Avto ima skupno ploščad s Kia Sidom. Torej, spredaj je neodvisen obesek s stojaliMcPherson Od zadaj je hatchback opremljen s polzveznim vzmetenjem s torzijskim nosilcem. Proizvajalec trdi, da je bil med preoblikovanjem platforme za Kia Soul izpopolnjen. Tako je avto dobil podokvir in premaknil lokacijo krmilnega elementa z monoblok telesom. Poleg tega so bili spremenjeni koti zadnjih blažilnikov. Volan je opremljen z električnim ojačevalnikom. Sistem ima več načinov delovanja. To omogoča stroj z odlično upravljanje pri hitrosti in enostavno vrtenje volana, ko parkiranje - pravijo pregledi. Zavore so disk na obeh oseh, z zasilnim sistemom in ABS. Kako se obnaša na poti? Kia Soul 2.0? Pregledi pravijo, da je vzmetenje na hatchbacks težko. To je res. Stroj se odziva na najmanjši predel. Na velikih jamah morate resno "zamrzniti", sicer bo prekinitev prekinila. Vendar pa je s pravilno izbiro gume te težave mogoče izravnati. Kaj še storiti povratne informacije o Kia Soul (avtomat)? Avto zahvaljujoč trdemu vzmetenju nima stranskih zvitkov in enostavno vstopa v zavoje.
V zimskem času je to težko izginiti, tudi če ni polnega pogona. Večina snežnih ovir je posledica visoke razdalje in kratkih odbijačev.

Varnost

Korejski proizvajalec je za varnost resno pripravil petvratni hatchback. Že v osnovnem kompletu so:
 • stranski in sprednji zračni blazini.
 • Aktivni krmilni sistem.
 • Varnostne rolete.
 • Samodejno zaklepanje vrat pri prekoračitvi hitrosti.
 • Sistem za pomoč pri zagonu (elektronika drži blazino nekaj sekund, ko se avto začne premikati z naklonom več kot pet stopinj).
 • Sistem ponudi možnost, da ponudi kontrolna območja za slepe, žaromete z avtomatskim nastavljanjem nagiba, parktronic z vzvratno kamero in samodejno zatemnitveno ogledalo.

  Stroški

  Sedaj lahko ta avto kupite v novem in rabljenem stanju. Začnimo z zadnjo možnostjo. Stroški "Kia Soul" pet-sedem-letnikov je od 600 do 800 tisoč rubljev. Mnenja pravijo, da se cena tega avtomobila praktično ne zmanjšuje v preteklih letih. Nekateri rabljeni vozički in sploh stanejo več. Če menite, da možnost nakupa novega "Kia", je hatchback na voljo po ceni 870 tisoč rubljev. To bo popoln sklop "Classic". V njej so poleg osnovnih varnostnih možnosti (ki smo jih navedli zgoraj) vključeni:
 • Električni servo volan.
 • Klimatska naprava.
 • 16-palčni pogoni.
 • Multiroulette.
 • Radio kasetofon in šest zvočnikov.
 • ​​To bo različica s 16-litrskim motorjem in mehaniko. Za avtomatsko stroj bo moral plačati še 70 tisoč rubljev. Največja različica "Premium" je na voljo po ceni 1 milijon 320 tisoč rubljev. Stroji iz bilanc lanskega leta ponujena po ceni 1 milijon 305 tisoč rubljev. Ta cena vključuje:
 • 18-palčne lite diske.
 • Tempomat.
 • Klimatska naprava.
 • Ksenonska optika.
 • Multimedijski center z 8-palčnim zaslonom za večpredstavnost.
 • Panorama z električnim pogonom.
 • Parktronic s kamero.
 • Dvobarvna barva telesa.
 • Prosimo, upoštevajte: na ruskem trgu do leta 2011, Kia ni dokončal klimatske naprave, računalnika na vozilu, sistema za zagon DVD-ja iz gumba. Pomembno je upoštevati pri nakupu največjega razpona "rok".

  Poglejmo povzetek

  Torej povzamemo informacije o korejskem hatchbacku "Kia Soul". Med pozitivnimi točkami je treba opozoriti:
 • Svetlo oblikovanje. Proizvajalec ponuja različne različice barv za karoserijo in kabino.
 • Dobra prehodnost.
 • Prostoren salon.
 • Ergonomski sedeži.
 • Možnost namestitve panoramskega strešnega okna.
 • Pnevmatski zamaški pokrova pokrova in pokrova motorja.
 • Dobra zvočna izolacija.
 • Zanesljiv motor in menjalnik.
 • Vendar ni popolnih strojev. Kot vsak drug avto ima svoje pomanjkljivosti. Prvič, pregledi so visoka poraba goriva. Stroj tudi z dizelskim motorjem porabi višjo nastavljeno normo. Nadaljnji pregledi lastnikov označujejo praskanje notranje opreme. To velja za črno sijajno plastiko. Te praske je težko polirati, vendar so vidne tudi v odsotnosti močne svetlobe.
  Kaj še storiti povratne informacije o Kia Soul 2.0? Stroj počasi pospešuje tudi z dvolitrskim motorjem. Pozabite na dinamično vožnjo. Tudi mnogi ljudje ne marajo kakovosti telesnega slikanja. Tri ali štiri leta kasneje se na sprednji strani pojavijo številni žetoni. Delno je to napačen izračun za oblikovalce. Konec koncev, kamni dobijo na telo skoraj pod pravim kotom, odbijač je pravokotno na cesto in sploh neracionaliziran Samo film reši situacijo. Lastniki svetujejo, da ga pri nakupu rezervirate s celotnim telesom (še posebej, če gre za nov avto). Samo tako lahko barve barve poškodujejo. Bitumen je na dnu lahko zaljubljen - razlitje rastlin je premajhno za zaščito. Kaj še pravijo o povratni informaciji Kia Soul 2 litra? Tkanina oblazinjenja sedeža se hitro obriše. Za zaščito pred obrabo morate kupiti zaščitne prevleke. To so bile vse glavne pomanjkljivosti korejskega hatchbacka. Ali ga lahko kupim za osebno uporabo? Pripombe lastnikov pravijo, da je kljub slabostim zelo dobra možnost za Rusijo. Če zasnova ne povzroča tesnobe (in ni primerna za vsakogar), se ta avtomobil lahko obravnava kot možnost nakupa. To je dobra in poceni storitev sekire za vsakodnevno uporabo.

  Sorodne publikacije