SENNHEISER HD 201: Pregled, slušalke, barvne izbire, prednosti in slabosti uporabe

Ko govorimo o visokokakovostnih računalniških slušalkah, mnogi omenjajo znamko SENNHEISER. To je posledica pozitivnega ugleda podjetja, ki ji je uspelo zaslužiti dobesedno že več let, sprostitev uspešnih modelov akustičnih dodatkov, zasnovanih za vsako tehniko. In ne gre samo za računalnike. Prenosna in individualna akustika, ki jo je razvila ekipa strokovnjakov, se lahko uporablja v najrazličnejših sferah življenja in se celo uporablja kot profesionalna rešitev. Primer uspešnih slušalk s proračunom je model SENNHEISER HD 201, ki vam bo pomagal prepoznati prednosti in slabosti ter se seznaniti z mnenjem uporabnika.

Pozicioniranje na trgu

Kot je navedeno zgoraj, ta proračunski model, ki zagotavlja nizke stroške in omogoča praktično vsakemu uporabniku, da ga sam kupi. Postala je razširjena zaradi dobrega razmerja med ceno in kakovostjo ter lepo in udobno zasnovo, zaradi katere je ta slušalka priložnostna naprava, ki je neločljivo povezana z lastnikom.


Kot je navedeno v navodilih za uporabo, je treba slušalke SENNHEISER HD 201 uporabljati skupaj s stacionarnim računalnikom ali prenosnim računalnikom. Dovolj so velike in njihovo nošenje na prostem ni vedno priročno. Če pa vam je ta obrazec všeč, potem uporaba modela kot pripomočka za mobilni telefon ali predvajalnik ne bo povzročilaNi težav - združljiv je z večino sodobnih naprav, ki se uporabljajo za oddajanje zvoka standardnega 35 mm priključka.

Paket in videz

Slušalke so na voljo v trdni kartonasti škatli, ki cvetijo v vseh barvah mavrice. To je lepo urejena in privlači pozornost. Vendar pa ne moremo reči, da je bila preobremenjena z informacijami - na površini embalaže harmonično lociranih značilnosti SENNHEISER HD 201 majhno navodilo o uporabi in priporočila za servisiranje.


V notranjosti so trdno napolnjene slušalke, pritrjene na tak način, da med transportom niso poškodovane. Lahko jih pripišemo razredu monitorjev, saj so ušesne blazinice precej velike in popolnoma pokrivajo ušesa. Zvočniki so izdelani v pravokotni obliki. Zunanjost ohišja mat, ima srebrni odtenek s črnim logotipom podjetja-proizvajalca. Vrh loka je prekrit z mehkim materialom, ki zagotavlja zanesljivo pritrditev slušalk na glavo. Vendar pa se ne drobijo in se lahko uporabljajo brez večjega nelagodja več ur zapored.
Žice imajo dolžino 3 metre, kar je v skladu s pregledi na SENNHEISER HD 201 povsem dovolj tudi za povezavo z računalniško enoto, ki se nahaja pod tabelo. Glavna stvar, ko jih uporabljajo - ne pozabite, da je žica še vedno omejena, in ne poskušajte vstati od zadaj namizja, ne da bi odstranili slušalke. Če nameravate povezati z drugimi napravami, ki imajo priključek 63 mm, lahko uporabite poseben adapter, ki prav takoProizvajalec je skrbno vključil v dostavni komplet.

Kakovost zvoka

S testiranjem teh slušalk so strokovnjaki lahko naredili nekaj zanimivih zaključkov o kakovosti njihovega zvoka. Tako lahko najbolj izrazito frekvenčno skupino imenujemo povprečno frekvenčno območje. Sliši se lepo, ne nadležno in ne izstopajočo v ozadju drugih. Hkrati pa so te lastnosti dovolj, da razkrijejo glavno instrumentalno skupino praktično na vsaki progi. V zvezi z nizkimi frekvencami so tudi slušalke povsem samozavestne. Bas je čist, brez parazitskega hripanja in neprijetnih zvokov. Vendar pa, kot je poudarjeno v pregledih SENNHEISER HD 201, kljub precej velikim difuzorjem, nima globine, ki vpliva na aktivne igre, vključno s strelci, bogatimi z ostrimi, globokimi nizkimi zvoki.
Toda zgornja meja je nekoliko frustrirajuča. Kljub temu, da se vsi zvoki lahko razlikujejo med seboj in so precej sočni, je v ozadju majhno sikanje, ki ga generira sama membrana zvočnikov. Ni slabo, vendar je lahko malce nadležno. Če slušalke uporabljate dolgo časa, se ušesa navadijo in šikanje ni več.

Zaščita pred zunanjim hrupom

Ušesne blazinice so narejene iz penaste gume, prekrite z umetnim usnjem. Doma dobro poslušajo poslušalca pred zunanjim hrupom, toda ko jih uporabite kot slušalke, lahko uporabnik naleti na dejstvo, da bo mesto okoli njega motilo udobno poslušanje glasbe ali gledanje filmov. Obstaja tudi obratni učinek, koNa velikem obsegu lahko ljudje okoli sebe jasno slišijo, da je uporabnik slušalk SENNHEISER HD 201 polne velikosti.

Ključne značilnosti

Če izberete slušalke na podlagi povratnih informacij in mnenj o videzu, za druge te informacije morda ne bodo dovolj. Specifikacije slušalk SENNHEISER HD 201 v obliki posebnih številk lahko pomagajo pri izbiri osebe, ki razume to težavo. Da, eden glavnih kazalnikov je impedanca ali upornost navijanj zvočnikov. V tem modelu je 24 ohmov, kar je povprečje za ta razred. Iz tega sledi, da bodo slušalke nekoliko bolj tiho kot drugi znani modeli. To dejstvo je treba upoštevati, zlasti če ima naprava, ki se uporablja kot vir zvoka, šibko zvočno lastnost. Naprava je zmožna reproducirati frekvence v območju od 21 Hz do 18 kHz, kar popolnoma pokriva slušne sposobnosti odraslega. V tem primeru je občutljivost znotraj 108 dB.

Enostavnost uporabe slušalk

Veliko uporabnikov ugotavlja, da so slušalke zelo praktične in udobne za vsakodnevno uporabo. Ta proizvajalec je lahko dosegel zaradi velikega števila premičnih elementov. Uporabnik ima možnost, da prilagodi kot nagiba vsakega zvočnika in prilagodi pravilen položaj nad glavo. Vsi nosilci so dovolj dolgi, da lahko zaradi dolge uporabe slušalke zdrsnejo in začnejo padatiglavo Teža, poudarjena v slušalkah SENNHEISER HD 201, je samo 165 gramov, tako da se glava in vrat ne utrudita.

Žica se ločeno poveže z vsakim zvočnikom in ne pride z eno od strank. To vam omogoča, da ga razbijete v sredini, in to ne vpliva na eno od rok, še posebej pri igranju iger na računalniku ali konzoli.

Pozitivne povratne informacije o modelih

Eno od ključnih meril, ki vam omogoča, da dokončno odločite za nakup določenega pripomočka, so pregledi uporabnikov. Ocene o slušalki SENNHEISER HD 201 vam bodo pomagale pri izbiri. Oglejmo si za začetek pozitivne vidike:
 • Nizke stroške dobre kakovosti. Uporabniki ugotavljajo, da je za isti denar težko najti konkurenčen model, ki bi lahko zagotavljal enak prijeten zvok in zanesljivost.
 • Udobna oblika telesa in naglavni trak. Proizvajalec je razvil vse možnosti, ki bodo pripomogle k čim bolj udobnemu nameščanju slušalk na glavo. Uporabnik lahko natančno prilagodi postavitev vseh glavnih elementov in razdaljo do njih.
 • Majhna teža. Spodbujanje oblikovanja, je uspelo zmanjšati obremenitev na mišice vratu in tako trpeti med dolgim ​​bivanjem v računalniku v eni pozi.
 • Prijeten videz. Kljub temu, da mnogi proizvajalci ne namenjajo dovolj pozornosti videzu proračunskih modelov, lahko te slušalke varno imenujemo izjemo od pravil. Narejeni so iz kakovostnih, prijetnih materialov na dotik in okrašeni z dodatnimi elementi, kot je nprlogotipi in izrezi podjetja.
 • Prisotnost dolgega svinčnika. Slušalke lahko enostavno povežete z napravo na primerni razdalji. Nekateri uporabniki jih uporabljajo tudi za gledanje televizije brez dodatnih razširitev.
 • Velika trdnost primera. Slušalke so sposobne doživljati več padcev z mize, ne da bi izgubile videz in brez vidnih poškodb.
 • Vendar pa nekatere funkcije slušalk niso ustrezale uporabnikom. Preden kupite napravo, je vredno opozoriti na negativne vidike, ki niso navedeni v pregledu SENNHEISER HD 201. \ t

  Negativni trenutki

  Najprej je treba opozoriti, da precej dolga vrvica ni premočna. Če vam je uspelo, da ga uspešno postavite in ne pade pod roko, lahko slušalke služijo precej dolgo. Vendar se lahko po nesreči poškoduje le enkrat, tako da se vozi skozi kolo računalniškega pisarniškega stola. Zato se nekateri uporabniki odločijo za zamenjavo kabla že po prvi poškodbi. Kot smo že omenili v zgornjem pregledu SENNHEISER HD 201, slušalke niso zelo velike. To postane precejšnja pomanjkljivost, ko se reproducira na nizkih ravneh, saj so v tem primeru nizke frekvence, ki motijo ​​veliko uporabnikov, skoraj popolnoma izgubljene.

  Zaključek

  Te slušalke so odlične za tiste, ki ne želijo porabiti preveč denarja in jih nameravajo uporabljati predvsem v povezavi s stacionarnim računalnikom. Uporaba slušalk s pametnim telefonom ali predvajalnikom niPriporočljivo zaradi majhne prostornine in nagnjenosti k poškodbi kablov.

  Sorodne publikacije