Uporabnost za obnovitev pogonov: pregled

Na žalost so sodobne prenosne pomnilniške naprave, ki so na trgu predstavljene v obliki običajnih bliskovnih pogonov in izmenljivih pomnilniških kartic različnih formatov, tako kot številni drugi mediji, nagnjeni k napakam pri svojem delu, kar vodi do nezmožnosti dostopa do razpoložljivih podatkov. informacije o njih in izgubo pomembnih podatkov. V sistemih Windows, ki temeljijo na kateri koli generaciji, kot veste, vsaj nekaj bolj ali manj inteligentnega orodja za obnovitev flash pogonov in pomnilniških kartic v primeru nekaterih napak sploh ni. Tudi standardno oblikovanje ni vedno mogoče. Zato je potrebno takšna dejanja izvajati s pomočjo programske opreme tretjih oseb. Spodaj si oglejmo nekaj osnovnih možnosti za dejanja in programe, ki so za uporabnika največje vrednosti v smislu funkcionalnosti.


Glavne smeri, povezane z obnovitvijo flash pomnilnika

In za začetek, morate jasno določiti, kaj običajno pomeni obnovitev izmenljivih pogonov. Po eni strani se zdi, da se vse zniža na obnovitev podatkov, ki so bili zabeleženi na napravi. Toda to ni zelo natančna opredelitev, saj je pogosto mogoče naleteti na težave, povezane z nezmožnostjo dostopa do naprave, na primer zaradi okvare vgrajenih mikrokontrolerjev, ki so lahko posledica "vzleta" prvotne programske opreme, da ne omenjamo resnejših primerov izgube. podatkov z virusi ali mehanskimi poškodbami. Torej, opisuje vsako koristPri obnovi bliskovnega pogona se bomo zanašali na dva osnovna kriterija: obnovitev učinkovitosti (vključno z obnovitvijo dostopa) in obnovitev informacij, ki so bile predhodno shranjene na nosilcu, vendar je bila poškodovana ali izgubljena zaradi katerega koli razloga.


Kako najti najboljši program za posodobitev strojne programske opreme?

Zdaj pa malo več o prejšnjih ukrepih. Kot veste, vsak proizvajalec takšnih naprav na svojem uradnem spletnem viru uči za brezplačen prenos in uporabo specializiranih programov, ki vam omogočajo, da obnovite delovanje svojih modelov naprav. V večini primerov gre za pripomoček za nameščanje originalne programske opreme, namestitev katere vam omogoča obnovitev delovanja posebnih mikrokontrolerjev. In o obnovitvi informacij, seveda, ne gre. Glede na pripomoček za obnovitev podatkov iz bliskovnega pogona, naj se zadržimo malo kasneje, vendar za zdaj poglejmo, kako določiti izbiro programa, ki ga želite namestiti. Vsaka oprema, vključno z izmenljivimi pogoni, ima edinstvene identifikatorje, ki jih je mogoče uporabiti za iskanje gonilnikov ali druge posebne programske opreme za to. Žal v upravitelju naprav informacije, ki jih zagotavljajo povezani pogoni, še zdaleč niso popolne.
Zato je identifikacija potrebnih identifikatorjev najboljša s pomočjo majhnih informacijskih pripomočkov, kot sta ChipGenius in Flash Drive Information Extractor. Predstavljene bodo kode VID in PID, na katerih lahko internet najde ustrezno programsko opremo (zapogoji, da ni podpore za nobenega "native" pripomoček na strani bliskovni pogon).
Na primer, v Runetu je zelo priljubljen vir flashboot.ru z odsekom iFlash, ki ima dve posebni polji za vnos ID-jev za iskanje prave programske opreme. Če jo najdete, jo morate le prenesti in namestiti ustrezno vdelano programsko opremo za priključeno napravo.

Najboljši univerzalni in specializirani programi

Kljub omejeni specializaciji nekaterih programov proizvajalcev izmenljivih naprav za shranjevanje podatkov, je danes mogoče uporabiti veliko aplikacij, ne glede na vrsto ali model naprave. Glede na smeri delovanja se lahko tudi precej razlikujejo. Običajno obstajajo programi za nizko raven oblikovanja (vključno s programi za zaklepanje) in pripomočke za iskanje in obnovitev datotek. Med vsemi pripomočki, vključno s programsko opremo proizvajalcev, in splošno uporabo, je treba posebej opozoriti na naslednje:
 • JetFlash Recovery Tool;
 • Kingston Format Utility;
 • Silkasta moč formaterja;
 • Apacer Flash Drive orodje za popravilo in popravilo;
 • Spletna obnovitev podatkovnega pogona ADATA USB Flash Drive;
 • D-Soft Flash Doctor;
 • orodje za oblikovanje nizke ravni HDD;
 • Formatiranje pomnilniške kartice SD in še veliko več.
 • Seznam teh pripomočkov je lahko praktično neskončen. Ampak zelo pogosto v vseh vrstah forumov lahko najdete vprašanja o iskanju pripomočka za obnovitev pogonov Qumo flash. Najbolje je, da uporabljajo programe za oblikovanje nizke ravni,ker te naprave južnokorejskega proizvajalca "umrejo" zelo pogosto in nenadoma in jih oživljajo z drugimi metodami preprosto ne. Toda to je tako, z besedo. Zdaj pa se pogovorimo o nekaterih programih na seznamu, na kratko pregledamo glavne značilnosti in tehnike uporabe.

  Transcend JetFlash Online Recovery Tool

  Ta program je namenjen za naprave Transcend in je predstavljen kot aplikacija, ki zahteva internetno povezavo. Podoben pripomoček, ki deluje brez njega, je prav tako na voljo, vendar je načelo dela skoraj enako.
  V vsakem primeru lahko po zagonu programa izberete dve možnosti: obnovitev delovanja z oblikovanjem ali shranjevanjem podatkov ali brez njega. Vendar pa bo obnovitev informacij potekala le, če ji ne bo prišlo do kritične škode, zato se ni vredno popolnoma zanašati na to vprašanje v tej vlogi.

  Pripomoček za obnovitev pomožne programske opreme Kingston Format Utility

  Ena izmed najbolj priljubljenih naprav je Kingstonov USB flash pogon. Tudi za njih lahko najdete veliko programov, ki lahko v občutek prinesejo nekakšno napravo. Vendar pa je ta "Kingston" bliskovni pogon obnovitev korist je bil prvotno zasnovan samo obnoviti pogon, tako rekoč, v prvotno stanje tovarne je imel, ko je bil kupljen. Kot je že jasno, ne deluje, da bi našli izbrisane, izgubljene ali poškodovane datoteke. Toda firmware je obnovljen v nekaj minutah.

  Aplikacije za naprave silicijeve energije

  Za to kategorijo napravPrav tako obstaja kar nekaj programov, ki vam omogočajo izvajanje določenih dejanj. Med najbolj priljubljenimi programi lahko izberete pripomoček za obnovitev za Silicon Power Formatter, ki je zasnovan za oblikovanje nizke ravni, in aplikacijo Flash Drive Recovery Software, katere značilnosti so nekoliko razširjene v primerjavi s prvim programom. V njem lahko izvedete nekaj dodatnih dejanj, vključno z obnovitvijo izvedljivosti, hkrati pa ohranite informacije o pomnilniku.

  Aplikacije za Apacer in ADATA

  Za naprave v teh proizvajalcih obstajajo tudi specializirani programi, ki običajno vsebujejo orodja za enostavno ali nizko oblikovanje. Poleg tega lahko na uradni Apacer strani najdete aplikacije samo za nekatere modele in ne za vse naprave. Toda neprijetnost uporabe pripomočka za ADATA je, da mora program sam vnesti serijsko številko naprave. Brez nje strojna programska oprema ne bo nameščena, vendar se lahko, ko je nameščena, drugi bliskovni pogon sploh neha uporabljati. Torej, kot v primeru pogonov Qumo, je bolje, da uporabite kakšen drug pripomoček za obnovitev flash pomnilnika, katerega delo ne zagotavlja ozkega poudarka na določeni opremi.

  Dodatek D-Soft Flash Doctor

  Ta program se imenuje veliko neprekosljivih izdelkov programske opreme, ker ni popolnoma drugačna, kdo je proizvajalec odstranljive naprave. S to aplikacijo lahko naredite veliko potrebnih operacij.
  Na primer, pripomoček vam omogoča enostavno shranjevanje slike diska za formatiranje medijevprenesete ali obnovite podatke med shranjevanjem, recimo, na trdi disk računalnika ali v logično particijo. Prav tako lahko preverite izmenljive medije za različne napake in jih popravite v primeru zaznavanja. Edina pomanjkljivost programa je odsotnost uradnega mesta za razvijalce, čeprav je pripomoček na voljo na številnih drugih virih na internetu.

  Pripomočki za oblikovanje nizke ravni

  Oblikovanje na nizki ravni vam omogoča, da odpravite večino znanih težav, tudi brez naprav za ponovno obdelavo. Najbolj znan je program HDD LLFT.
  Ne samo, da lahko vrne skoraj vse znane odstranljive ali stacionarne naprave za shranjevanje, ampak tudi identificira priključene zunanje naprave, tudi če jih operacijski sistem ne vidi. Pravzaprav je uporaba programa samo, da s seznama izberete želeni disk in nastavite začetek oblikovanja. Nastavitev ni treba spreminjati.

  Univerzalna rešitev za pomnilniške kartice

  Številni zgoraj navedeni univerzalni programi se lahko uporabljajo ne samo za pogone flash, ampak tudi za pomnilniške kartice vseh standardov, ki jih je mogoče pripisati tudi napravam v tem razredu.
  Vendar pa strokovnjaki pravijo, da je ena izmed najboljših rešitev uporaba pomnilniške kartice SD Memory Card Formatter, ki se, kot je že razvidno iz naslova, uporablja izključno za oblikovanje, vendar lahko deluje le s pomnilniškimi karticami, vstavljenimi neposredno v bralnik kartic, in naprava v Oblika izmenljivih pogonov na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih, ko so povezaniračunalniški format zavrne.

  Obnavljanje informacij

  Nazadnje, kar zadeva pridobivanje informacij, se ni treba zanašati na take postopke za brezplačne programe, kot je Recuva, ki je tako široko oglaševana in priporočena na internetu. Nič jim ne koristi, kljub zagotovilom razvijalcev, da lahko takšni programi obnovijo vse datoteke. Če jih najdemo po brisanju (vendar ne po formatiranju), še vedno vedo, kako vemo, vendar se večinoma večinoma imenujejo nonresponsive.
  Če želite dobiti najučinkovitejši rezultat, je najbolje, da uporabite pripomoček za obnovitev datotek iz bliskovnega pogona, trdega diska ali katerega koli drugega medija, imenovanega R-Studio. Nič boljšega za danes ni ustvarjeno (to priznavajo vsi strokovnjaki).

  Sorodne publikacije