Kaj je TeamViewer in kakšne funkcije ima

Kot je dobro, sedi na enem računalniku, usmerja druge na daljavo: narediti nekaj dejanj, spremeniti konfiguracijo, celo preprosto opazovati. V našem času je to že postalo resničnost. V tem članku bomo govorili o tem, kaj je TeamViewer, kaj potrebuje in kakšne funkcije ima.

Opredelitve pojmov

\ t
Za začetek moramo razumeti, kakšen je TeameViwer. To je priročen in enostaven program, ki uporabniku omogoča dostop do računalnika na daljavo prek interneta. Njegova funkcionalnost je raznolika, ne samo, da omogoča nadzor nad drugim računalnikom, temveč omogoča tudi veliko več. To bo podrobneje opisano v nadaljevanju.


Oddaljena administracija

Na splošno, kaj je TeamViewer, ki smo ga že ugotovili, zdaj se premikamo neposredno k funkcijam tega programa. Prva funkcija v čakalni vrsti se imenuje "oddaljena administracija, enaka kot glavna. Zagotavlja enako možnost za nadzor računalnika na daljavo. Poleg tega obstajata dva načina:
 • Upravljanje.
 • Prenos datotek.
 • V prvem primeru uporabnik, ki je povezan z računalnikom, dobi polno moč nad njim, grobo gledano, zdi se, da sedi za njim. V drugem primeru, priložnost samo za izmenjavo datotek, ki na nekaterih točkah je zelo priročno. Torej smo ugotovili, kaj je program RemoteVision v programu TeamViewer, zdaj pa gremo naprej.

  Konferenca

  Druga funkcija je konferenca. Ona je precej nenavadna. S svojo pomočjo lahko ustvarite lastno konferenco ali istopridružite obstoječemu. Z drugimi ljudmi je lahko komunicirati (to lahko storite istočasno), pa tudi z demonstracijami.


  Seznam uporabnikov

  Zdaj pa govorimo o tem, kaj je seznam uporabnikov v programu TeamViewer. To je zelo priročna stvar, ki vam omogoča, da se ne spomnite ID-ja in gesla vsakega računalnika ter ga shranite v nekakšne stike, od koder se lahko hitro in brez vnosa podatkov povežete z želenim namizjem. V svoji strukturi je seznam uporabnikov podoben znanim kurirjem, tako da ne bo težko ugotoviti. Tam lahko dodajate nove stike in ustvarite skupino, s katero lahko vse razvrstite.

  Komunikacija

  Izjemno priročna možnost, ki omogoča vzpostavitev stika z osebo, s katerim računalnikom ste povezani. Z daljinskim upravljalnikom lahko odprete klepet za komuniciranje z uporabnikom ali ga pokličete neposredno prek interneta. Med drugim je mogoče poklicati telefon.

  Pogled

  Možnost "Pogled" je potrebna za prilagoditev slike povečave oddaljenega računalnika. Prav tako lahko spremenite njegovo dovoljenje in kakovost, če je potrebno. S to funkcijo lahko prilagodite videz, tako da se lažje osredotočite in delate. To je še posebej priročno, če se istočasno povežete z različnimi računalniki.

  Dodatne funkcije

  Prosti TeamViewer tudi ni delal brez funkcije, ki vam omogoča prenos datotek, fotografiranje in ustvarjanje repozitorijev datotek.

  Sklep

  Kot je razvidno, program vsebujeogromen seznam možnosti, ki so zelo enostavne za uporabo same in lahko uporabniku omogočijo, da računalniško upravljanje še bolj priročno.

  Sorodne publikacije