Tiskalnik HP Laserjet PRO M125r: navodila, pregledi

Večnamenska naprava na srednji ravni s precejšnjo deklarirano količino tiskanja za 30 dni in impresivno hitrostjo je HP LaserJet PRO M125R. Gre za možnosti in značilnosti periferne rešitve in bo nadalje obravnavana v tem gradivu.

Nišni tiskalnik

Osnova HP Laserjet PRO M125R je laserska metoda za oddajanje dokumentacije. Njegove glavne prednosti so povečana produktivnost in velika količina natisnjenih strani za 30 dni. V tem primeru je strošek potrošnega materiala minimalen. Slabosti te tehnologije so nizka kakovost rezultatov strani. In če je za besedilo ali diagrame ta način tiskanja v celoti uporaben, potem tukaj kakovostnih slik ali slik s svojo pomočjo ni mogoče natančno dobiti. Da bi to naredili, je najbolje, da uporabite periferne enote za brizgalne tiskalnike. Ta naprava je univerzalna, lahko služi kot tiskalnik, kot multiplikator, kot skener. Glavno področje njene uporabe so srednje pisarne in delovne skupine, ki so po številu delovnih mest podobne. Število osebnih računalnikov v tem primeru ne sme presegati 35 kosov. Tudi ta večnamenska naprava je odlična za delno pokrivanje potreb po tiskanju v veliki pisarni, kopirnem centru ali celo v veliki delovni skupini. Toda v tem primeru obstaja potreba po še eni taki tiskalniški napravi, ki bo omogočala tiskanje strani, ki presegajo mesečni standard te MFP. Če kupite proračun za večnamensko napravo, lahko za to kupite tiskalnikdoma in v majhni pisarni ali delovni skupini. Mesečni vir z 8000 stranmi bo več kot dovolj za izvajanje dokumentacije v takšni situaciji.


Kompleksna periferna rešitev

Precej dober sklop te večnamenske naprave, ki vključuje:
 • HP LaserJet PRO MFP M125R.
 • Navodila v preprostem jeziku v glavnih mednarodnih jezikih.
 • Disk z programsko opremo in gonilniki ter elektronska različica dokumentacije o večnamenski napravi.
 • Električne žice.
 • Garancijska kartica.
 • Vmesniški kabel.
 • Kartuša za toner.
 • Ta seznam je dovolj za začetek uporabe te periferne naprave po nakupu.

  Komunikacije

  Razvijalci so nedvomno veliko prihranili na seznamu komunikacij HP Laserjet PRO MFP M125R. Predstavlja ga le en vodilni način povezave - USB. Seveda je za opravljanje funkcij optičnega bralnika ali tiskalnika ta način pridobivanja in pošiljanja informacij več kot dovolj. Toda ko je povezan z računalniškim omrežjem, ta vmesnik prevede funkcije skenerja in tiskanje na najbližji računalnik ali inteligentni usmerjevalnik. In to ni čisto priročno in zahteva, da je bil sestavni del računalniškega sistema, ki je najbližji večnamenski napravi, nenehno vključen. Če so bili vmesniki, kot sta Wi-Fi ali Ethernet, dodatno vgrajeni v večnamensko napravo, bi se lahko neposredno priključili na katerokolikomponenta računalniškega omrežja, ki močno poenostavi tiskanje ali skeniranje. Toda inženirji, ki podpirajo takšne vmesnike, so prihranili, kar pa še zdaleč ni najbolje vplivalo na funkcionalnost naprave.


  Hitrost

  HP LaserJet PRO M125R se ponaša s precej visoko hitrostjo tiskanja. Po vklopu se ogreje približno 45 sekund. Potem, ko tiskate prvo enostransko stran, bo periferna rešitev trajala samo 95 sekund. Po tem bo hitrost tiskanja fiksna: 20 strani A4 v 60 sekundah ali 1 tak list v 3 sekundah. V skenerju, ko prejmete barvno digitalno kopijo ene strani A4, morate porabiti 12 sekund, v črno-belem načinu pa 86 sekund. V načinu množenja je hitrost te MFP enaka načinu tiskalnika. Takšna predstava za večnamensko napravo srednjega razreda je resen plus na ozadju večine analogov.

  Dovoljenje za tiskano dokumentacijo

  Največje dovoljenje za to večnamensko napravo je mogoče dobiti v načinu za optično branje, ki je 1200x1200. Tiskalnik HP LaserJet PRO M125R omogoča tiskanje ločljivosti 600 x 600 strani. Tudi za monokromatsko tiskanje besedilnih dokumentov, preprostih grafov ali diagramov je dovolj. Če pa potrebujete kakovostno sliko ali sliko, potem je bolje uporabiti metodo brizgalne tiskanje. V načinu kopirnega stroja lahko ta večnamenska naprava odda 600x400.


  Zahteve glede papirja

  Glavna oblika za obravnavano IFI je A4. Tudi seznam podpore je A5 A6 B5 in celoC5 Tudi ta rešitev za tiskanje lahko prikaže dokumentacijo in standardne evropske ovojnice. Najmanjša vrednost gostote strani je v tem primeru 60g /m 2, predvsem pa 160 g /m 2. V skladu s tem lahko ta tiskalnik oddaja na navaden papir ali celo na uho. Toda na fotografskem papirju ali na straneh v časopisu je v tem primeru nesprejemljivo tiskati: možen neuspeh sistema hranjenja strani. Na strani vira lahko vstavite 150 strani. Na pladnju za izdajo tiskanih dokumentov lahko najdete do 100 strani.

  Kartuša in vse, kar je z njo povezano

  Laserski tiskalnik LaserJet PRO M125R za tiskanje ali kopiranje uporablja samo en model tiskalne kartuše - HP83A. Začetni vir te kartuše je 1100–1200 strani. Nato se bo po ponovnem polnjenju ta številka povečala na 1500 enosmernih listov. Obseg tiskanja 30 dni tega MFP-ja določi proizvajalec na 8000 straneh. Zato bo vložek v tako intenzivnem načinu moral polniti 7-8 krat na mesec.

  Gonilniki

  Pomemben seznam podprtih operacijskih sistemov se lahko pohvali s tem izdelkom. Prvič, to je "Windows". Poleg tega so podprte vse njegove spremembe iz HR. Edina previdnost je ta: v nekaterih primerih boste morali namestiti gonilnike v združljivostnem načinu. Na seznamu podprtih operacijskih sistemov je vključen tudi Apple MacOS. Še en operacijski sistem, katerega podpora proizvajalcem ni pozabila - "Linux". Ta seznam nima samo operacijskih sistemov UNIX. Po drugi strani pa nitako pogosto najdemo danes. Poleg tega se namesti na strežnike za organizacijo računalniškega omrežja in vse druge funkcije na takih računalnikih se ne zanašajo. Torej nekaj strašnega v odsotnosti podpore za takšen OS definitivno ni prisotno in je večnamenska naprava, ki se šteje, lahko povezana z drugo sistemsko enoto, ki je del takšnega računalniškega omrežja.

  Povezava in nastavitev. Testiranje učinkovitosti

  Kot kažejo izkušnje, je povezavo, konfiguriranje in začetek uporabe HP LaserJet PRO M125R enostavno in preprosto za predvideni namen. Navodilo v tem primeru je sestavljeno iz naslednjih korakov:
 • Izberite lokacijo namestitve MFU. Pomembno je upoštevati 2 pogoja: vtičnico za organizacijo njenega napajanja in računalnik (inteligentni usmerjevalnik), ki bo dodeljen funkcijam strežnika za odstranitev dokumentacije in skeniranje strani.
 • Periferno napravo odstranimo iz škatle z vložkom.
 • Odstranite transportne vijake.
 • Namestite kartušo.
 • Priključite napajalni kabel.
 • Izvajamo preklapljanje vmesniških žic.
 • Vklopite računalnik ali inteligentni usmerjevalnik in MFP.
 • Na CD-ju namestimo zahtevano različico gonilnika.
 • Po namestitvi programske opreme natisnite preskusno stran.
 • ​​

  Pregledi lastnikov. Prednosti in najpomembnejšeslabosti

  Dober seznam pozitivnih trenutkov se lahko pohvali s HP LaserJet PRO M125R. Preglede odlikuje naslednje:
 • Enostavna namestitev in uporaba.
 • Dober tiskalni vir za 30 dni.
 • Visoka hitrost.
 • Minimalni stroški tiskanja.
 • Zelo zelo demokratična cena za to MFU.
 • Razpoložljivost gonilnikov za vsak sodoben operacijski sistem.
 • Razlogi za to vsestransko rešitev so naslednji:
 • Povprečna kakovost tiskanja.
 • Najmanjši nabor možnih načinov priključitve.
 • Prva pomanjkljivost je značilna za vse periferne rešitve, ki temeljijo na metodi laserskega tiskanja. V drugem primeru lahko funkcije tiskalnega strežnika postavite na inteligentni usmerjevalnik. Zaradi tega v tej večnamenski napravi ni večjih minusov.

  Stroški

  Tiskalnik HP LaserJet PRO MFP M125R je še vedno mogoče kupiti pri zalogah uradnih predstavnikov. Njegova vrednost je trenutno 10.000-11.000 rubljev. Ob upoštevanju funkcionalnosti je to res ena najboljših perifernih naprav v srednji cenovni ravni. Druga pomembna točka v tem primeru je minimalni strošek kartuše in tonerja. Če uporabljate komplet za ponovno polnjenje kartuše, se bodo stroški tiskanja in kopiranja dokumentacije dodatno zmanjšali.

  Rezultati

  HP LaserJet PRO M125R MFP je resnično odličen produkt srednjega cenovnega razreda. Izvaja vse osnovne funkcije, ki vam omogočajo, da v celoti pokrijete potrebo po tiskanju v srednji pisarni alipodobna delovna skupina. Ima tudi precej velik tiskalni vir na mesec in fenomenalno hitrost. Poleg tega je ta cena povsem ustrezna, in stroške potrošnega materiala lahko dodatno zmanjšamo, če uporabite komplete za ponovno polnjenje kartuše.

  Sorodne publikacije