Tiskalnik HP LaserJet 1010: osnovne nastavitve in namestitev

V tem članku bomo razpravljali o tiskalniku HP LaserJet 1010. Podane bodo osnovne specifikacije. Prav tako se podrobno obravnava postopek vzpostavitve takšnega tiskarskega sistema.

Osnovne nastavitve

Tiskalnik HP LaserJet 1010 temelji na metodi laserskega tiskanja. Zato je značilna visoka produktivnost in gospodarstvo. Toda kakovost dokumentacije vira v tem primeru pušča veliko možnosti za željo. Njegova ločljivost je le 600 x 600. Velikost glavne strani za takšno periferno napravo je A4, gostota papirja pa lahko znaša od 60 do 110 g /m2.


Število vmesnikov je omejeno na samo eno USB 2.0 vodilo. Tiskalnik HP LaserJet 1010 lahko odda do 12 listov A4 na minuto. V stanju pripravljenosti ta tehnika porabi največ 7 W, v postopku delovanja pa se ta parameter poveča na 214 W. V tem primeru raven hrupa ne presega 48 dB.

Splošna nastavitev naročila za tiskanje

Za priključitev in namestitev tiskalnika HP LaserJet 1010 je treba narediti naslednje manipulacije:
 • V prvem koraku ga je potrebno dobiti iz kartonske embalaže skupaj z drugimi pošiljkami.
 • Nato je treba ta tiskalni sistem namestiti na računalniško mizo. V tem primeru mora biti dolžina računalniške žice, prek katere se bo izvedla preklop na osebni računalnik, določena. To pomeni, da ni dovoljeno povezati "v raztezanju".
 • Naslednji pomemben korak je dvigniti pokrov in ga namestitikartušo
 • Nato morate priključiti napajalni kabel, da organizirate tiskanje podsistema napajanja.
 • Nato vključite vse komponente računalniškega sistema in tiskalnika.
 • Ko je zagon računalnika končan, morate gonilnik namestiti s CD-ja. Vendar je treba upoštevati, da je taka programska oprema namenjena samo za Windows Vista ali starejše različice operacijskega sistema te družine. Če imate v računalniku nameščen operacijski sistem Windows 7 ali novejši, morate še naprej izvajati priporočila, ki bodo navedena v naslednjih dveh odstavkih.
 • V zadnji fazi bomo ponovno zagnali računalnik. Ko je končana, prikažemo kopijo preskusne strani. • Možne težave v kombinaciji z operacijskim sistemom Windows 7

  Dolgo časa je bil v skladu s standardi računalniške industrije izdan tiskalnik HP LaserJet 1010. Za sisteme Windows 7 in novejše sistemske programske opreme ni uradni vozniki. Toda tukaj obravnavana periferna rešitev ima visoko stopnjo zanesljivosti in se še naprej aktivno uporablja v različnih pisarnah. V tem primeru se strojni del računalnika pogosto posodablja. To vodi do namestitve nove različice operacijskega sistema. Potem tiskalnik preneha delovati. V tem primeru je v kombinaciji z operacijskim sistemom Windows 7/8 /8.1 priporočljivo, da ga prenesete iz uradnega spletnega mesta gonilnika proizvajalca za isti tiskalnik, vendar za sistem Windows Vista in jih namestite. Če taka manipulacija ne odpravi težave, morate storiti naslednje:
 • Odprite meni Start izz istim imenom.
 • V njej izberemo podpostavko "Nadzorna plošča".
 • Odpiranje postavke „Tiskalniki“.
 • Nato zaženemo operacijo "Nastavitev tiskalnika".
 • V naslednjem oknu nastavite povezovalni priključek DOT4_001.
 • Gonilnik bomo namestili s tiskalnika HP LaserJet 3055 (združljivi so s herojem tega pregleda).
 • Po tem lahko napravo uporabite za izpis dokumentacije.

  Nianse pri povezavi z operacijskim sistemom Windows 10

  Tiskalnik HP LaserJet 1010 za Windows 10 prav tako nima uradnih gonilnikov. Toda sam sistem, praviloma, izbere najbolj optimalno programsko opremo iz vgrajenega kompleta. Zato v večini primerov ob prisotnosti takšne programske opreme ni potrebno namestiti dodatnih gonilnikov. Če se to ni zgodilo, lahko sledite istemu zaporedju dejanj kot v zgornjem odstavku. Za operacijski sistem Windows Vista morate izključiti korak namestitve gonilnika.

  Recenzije in zaključek

  Naprave tiskalnika HP LaserJet 1010 se še vedno aktivno uporabljajo v pisarnah, v tem primeru so bile izdane zelo in zelo dolgo. Zato se lastniki takšnih rešitev osredotočajo na povečano zanesljivost. Prav tako so zelo enostavne za uporabo, njihovi stroški vzdrževanja pa so minimizirani. V bistvu nimajo nobenih resnih pomanjkljivosti. Zato se bodo takšni tiskarski sistemi že dolgo aktivno uporabljali. Ampak ob istem času v prosti prodaji je nemogoče najti. Zavržejo se, skladiščenje pa seveda razproda.

  Sorodne publikacije