Križanka "Lada-Vesta": značilnosti in pregledi

Na žalost stanje ruskih cest ni vedno zadovoljivo. To je eden od glavnih razlogov, zakaj vozniki kupujejo terenske avtomobile in crossoverje. "Lada-Vesta" se nanaša na avtomobile V-razreda in je označena z majhno razdaljo. Toda pred kratkim AvtoVAZ predstavil off-road različico tega avtomobila. Torej spoznajte - novo crossover "Lada-Vesta". Fotografije, ocene in tehnične specifikacije najdete spodaj.

Oblikovanje

Videz tega avtomobila je bil razvit v sodelovanju z nemškimi oblikovalci. Avto je dobil eleganten evropski videz. Naprej - ogromna maska ​​hladilnika, pobarvana v črno, kotni ulitki "pod kromom" in kristalna optika. Ima enake integrirane pasove tekalnih luči. Na žaru se ponosno nahaja blagovna znamka "čoln" - emblem Volga tovarne avtomobilov. V spodnjem delu odbijača so satovje za sprejem zraka, pa tudi luči za meglo. Plastični pokrovi so se pojavili na lokih. Loki so nekoliko večji od limuzine Vesta - to vam omogoča, da namestite crossover s 17-palčnimi liti diski (in ne na najnižjem profilu). S takimi kolesi, "Vesta" izgleda res off-road - opombe preglede.
Dizajn crossoverja "Lada-Vesta" je precej organski - razvijalcem je uspelo ustvariti pravi crossover, ki temelji na limuzini. Hkrati pa v svojem razredu ne zgleda kot zaraščanje - pravijo povratne informacije. Crossover "Lada-Vesta" ni prvi visokozmogljivi avtomobil iz Tolyattija. Pred tem je AvtoVAZ prakticiralKalina in Largus. Projekti so se izkazali za zelo uspešne. Strokovnjaki napovedujejo uspešno prihodnost za Vesti-Cross.

Za križanka "Lada-Vesta" (slika spodaj) je ne manj dinamičen stil - masivni odbijač, reliefni pokrov in gladka drsna streha z gladkim plovcem (antena za radio).
Vse to so značilnosti novega "Vesti-Cross". Mimogrede, na dnu odbijača so 2 izhoda za izpušno cev. Toda ta lutka - muffler na "Vesti" ni razvejan in je na levi strani. Na splošno je videz tega avtomobila zaslužil visoko oceno. Avto izgleda dostojno - v oblikovanju ni nepotrebnih linij in "vrzeli". Res je, da se v primeru stranskih izpušnih cevi mnenja voznikov razlikujejo. Ja, videti so, da so dobro harmonično poudarili novosti v X-stilu. Toda v primeru nesreče, bo spravilo teh pločevink nazaj zelo težko.

Mere, zračnost

Avto ima podobne dimenzije kot vsestranski. Torej, dolžina trupa crossover "Lada-Vesta" je 442 metrov, širina - 178 metrov, višina - 153. Toda očistek je več 40 milimetrov in zdaj je 203. Kot je navedeno s kupci pregledi, crossover "Lada-Vesta" lahko enostavno premakniti na cestah zunaj asfaltne obloge.

Salon

Oblikovanje notranjosti je večinoma podobno "korejskemu" - gladke črte plošče, kolo s številnimi gumbi in priročen oprijem. Armaturna plošča je športna.
Centralna konzola ima multimedijski zaslon. Na straneh sta dva navpična kanala. S potniške strani jepredal za rokavice, vendar ključ ni zaprt. Obstaja tudi pozitiven trenutek - ohlajen predal za rokavice. Vendar ne more opravljati funkcije hladilnika - preveč moči. Obdelava materialov - tkanina, plastika. Slednji je izdelan v dveh barvah - oranžni in srebrni (pod aluminijem). Podobno načelo obdelave je bilo opaženo na "Kalina-Cross". Tudi oranžna črta je na naslonu za roke in sedežih.
Ročica kontrolne točke in skupni predor sta rahlo obrnjena proti vozniku. Ocene pravijo, da ima nova crossover Lada-Vesta dobro ergonomijo. Res je, da sedeži nimajo stranske podpore. Nastavitev je samo električna, ogrevanje pa je na voljo samo kot opcija.
Pojdimo na zadnjo vrsto sedežev. Takoj bi želel omeniti priročno pristanek - deloma je to zasluga visokega očistka. Zdaj za zadnjo vrstico. Zasnovan je za dve odrasli osebi. Ampak, če je potrebno, bo tukaj ustrezal in tretji - mesto tukaj je dovolj. Križanka "Lada-Vesta Cross" je opremljena z drugim naslonom za roke z dvema držaloma za skodelico. Tudi za njim je smučarska koča. Zadnji potniki ne ležijo na hrbtni strani prednjih sedežev. Strop je tudi precej visok - upoštevajte ocene.

O slabostih. Mnogi negativno vplivajo na barvno shemo kabine. Takšna živa konča, da postane samo super avtomobil, ne pa družinski avtomobil - pravijo pričevanja.

Kakovost izolacije hrupa

Med preskusno vožnjo se je avto pokazal na dobri strani - tresenje iz lokov in hrup motorja sta minimalna. Avto je hrupnokot isti "Priora" - pravijo povratne informacije. Plastika je tako trda, kot lahko, vendar ne škripi na poti. Morda je bilo to olajšano z namestitvijo modulina - materiala za izolacijo plastike. Ta avtomobil ne zahteva dodatnih dimenzij.

Prtljažni prtljažnik

Nova križanka Lada-Vesta (glej foto avtomobil v našem članku) ima dobre lastnosti tovora. Prostornina prtljažnika je torej 480 litrov. Pod podom je tudi skrita niša za dodatnih 95 litrov. Tukaj je tudi "zaloga" polne velikosti (čeprav je žigosan disk 16 palcev). Za tiste, ki nimajo preveč tega volumna (ali je potrebno prevažati dolg tovor), obstaja možnost montaže naslonov sedeža. Tako se zadnja vrsta zlahka pretvori v ravno dno, skupna prostornina pa se poveča na 825 litrov. Zadnji del zadnjih sedežev je izdelan iz trpežne plastike - praske bodo minimalne. V prtljažniku je tudi mreža za prtljago - razdeljena je na več delov. Mreža je precej elastična in dobro ščiti tovor pred tresenjem in prevračanjem.
Na žalost ni možnosti namestitve tretje vrste sedežev. Ta sposobnost je značilna le za Lady Largus. Največje število potnikov v križanju "Vesta" - 4.

Tehnične značilnosti

Križanka "Lada-Vesta" je opremljena samo z enim bencinskim motorjem. Iz Vesti je bil izposojen iz vrhunske opreme. To je štirivaljni atmosferski motor prostornine 18 litrov. Motor je opremljen s 16-ventilnim sistemom GRM in distribuiranim sistemom vbrizgavanja. Največja moč enote- 122 konjskih moči. Navor atmosfere je 170 Nm. Največji potisk je na voljo s 37 tisoč obrati - motor bo zavrtel dolgo časa. V zvezi z menjalnikom je vozilo opremljeno s petstopenjskim robotskim menjalnikom s prestavnim razmerjem 39.
Za ta stroj ni na voljo noben drug motor in menjalnik. Čeprav je lahko lahka izvedba opremljena z dvema vrstama močnostnih naprav in menjalnikov. Kako se obnaša ta avto na cesti? Razmislite spodaj.

Delovne značilnosti crossoverja "Lada-Vesta"

Na žalost se ta avto ne more pohvaliti z visoko dinamiko. Razmere so pokvarile prisotnost robotske škatle (v bistvu avtomatski stroj) in velike vgrajene mase. Tako je največja hitrost crossoverja "Lada-Vesta" 186 kilometrov na uro. In razprševanje na stotine - 125 sekund. Ista "Vesta" limuzina v mehaniki pospeši v 10 sekundah.
Toda poraba goriva je povsem sprejemljiva - pravijo povratne informacije. Za sto v mešanem ciklu porabi 74 litrov. Za primerjavo, "Vesta" limuzina na mehanski prenos (kjer je, če je potrebno, lahko prenos spusti na "nevtralen") porabi 72 litrov. Mimogrede, motor 18 je zasnovan za 92. bencin.

Suspenzija

Popolnoma je izposojena iz standarda "Vesti". Še vedno je postavitev pogona na sprednjih kolesih s kolesno formulo 4 x 2 in nosilnim telesom (vendar že obstaja podokvir). Sprednji del je neodvisen obesek z McPhersonovimi regali. Od zadaj - polzvezni žarek. Krmiljenje je enako limuzini "Vesta" - stojalo z ojačevalnikom (električni pogon). Inte zavore so rahlo spremenjene. Torej, če na osebje "Vesta" zadaj so "bobni", "Cross" je opremljen z disk mehanizmi. Pozitivno vpliva na varnost in udobje vožnje kot celote. Avto popolnoma posluša volan. Poleg tega na vsakem kolesu obstajajo senzorji stabilizacijskega sistema in stabilnost menjalnega tečaja. Kot možnost je predlagano, da namestite sistem za pomoč pri zagonu.

Vozne lastnosti

Obnašanje avtomobila je povsem predvidljivo. Na obvladljivi različici, "Cross" se ne razlikuje od običajnega "Vesti". Toda za boljše udobje je bolje, da pnevmatike postavite v visok profil. Standardni 17-palčni "molding" vzmetenje je trd - pravijo povratne informacije. Šasija sama je urejena zelo preprosto in ni potrebna za servisiranje. Do 60 tisoč krogličnih ležajev se lahko obrabijo.
Amortizerji so dovolj za 80-90 tisoč. Vzvodi so skoraj večni. Toda tihi bloki stabilizatorjev, izdelani iz mehke gume, se obrabijo že do 50 tisoč. Namesto tega lastniki avtomobilov priporočajo, da se poliuretanski tihi bloki. So bolj toge in zdržijo težke obremenitve. Stroški servisiranja suspenzije "Lada-Vesti" so na ravni "Priori" in "na desetine". Konec koncev je shema njegove zasnove enaka.

Cene in možnosti

Ta različica "Vesti", tako kot preostali del črte "Cross" (in to so "Largus" in "Kalina"), sta le v največjem območju. Stroški se gibljejo od 830 do 850 tisoč rubljev. Komplet vsebuje naslednje možnosti:
 • servo krmiljenje.
 • Klimatska naprava.
 • Nastavljiv volanski drog(pri odhodu in nadmorski višini).
 • Dve zračni blazini (za voznika in sovoznika).
 • Salonski filter.
 • Zložljivi ključ.
 • Tovarniško toniranje.
 • Osrednji grad.
 • Električna okna za vsa vrata.
 • Ogrevanje električnega pogona in vzvratnih ogledal.
 • Ogrevano vetrobransko steklo in sprednji sedeži.
 • Cool pad.
 • Tempomat.
 • Multiroulette.
 • Avdio sistem za 6 zvočnikov s 7-palčnim zaslonom na dotik Bluetooth.
 • ​​
 • Omejevalnik hitrosti.
 • Plovba (vendar lastniki o tem zelo negativno govorijo).
 • Sistem za pritrditev otroških foteljev.
 • Imobilizator.
 • Potovalne luči.
 • Luči za meglo.
 • Sistem Glonass.
 • Ampak to še ni vse. Vesta-Cross je opremljen tudi s sistemom:
 • Dodatno zaviranje.
 • Kolesa proti blokiranju koles.
 • Elektronski nadzor stabilnosti.
 • Porazdelitev zavornih sil.
 • V salonu je nameščen polni delovni računalnik, ki prikazuje natančne informacije o trenutnem poteku (vključno z dnevnim), osvetlitvijo izhoda in vhoda (integrirano v sprednja vrata), etuiji za očala in 12-voltni vtičnici.

  Poglejmo povzetek

  Tako smo ugotovili, kakšne preglede "Lada-Vesta" (glej fotografijo v našem članku), cene in tehnične specifikacije. Ta avto je dobra alternativa uvoženemu crossoverju, kot je Renault Duster. Ker cene za njih začnejo od milijona rubljev. Tukaj kupec dobi poceni in dobro opremljen avto.Seveda, jeep je težko imenovati, saj je kolesna formula v njem nespremenjena - 4 x 2. Toda z velikimi luknjami in makadamsko cesto se "Vesta-Cross" odlično spopada. V tem, njen glavni adut - pravijo strokovnjaki. Edini konkurent za to "Vesti" v tej kategoriji je "Gili Cross". Njegova cena je dvakrat nižja od "Lada" - od 300 do 350 tisoč rubljev. Vendar pa je zaradi kakovosti zbiranja, "kitajski" bistveno izgubi "Vesti". Da, motor v Jill je šibkejši. Tako je "Vesta" odlična možnost za tiste, ki si želijo avtomobila z visokim zračnim prostorom, poceni prtljažnim prostorom in visokokakovostnimi limuzinami.

  Sorodne publikacije