Kako narediti okroglo sliko? Nasveti in triki

Grafični uredniki osvojijo veliko ljudi s svojim razširjenim arsenalom za ustvarjanje, oblikovanje in retuširanje slik. Poleg naprednih funkcij, ki jih uporabljajo strokovnjaki, so razvijalci programa poskrbeli za začetnike. Najprimernejša orodja za delo so v liniji za hiter dostop in enostavna za uporabo. Nenamerno se ne nahajajo na vidnem mestu - to je storjeno tako, da uporabnik ve, na primer, kako narediti sliko. Mnogi začetni uporabniki se prijavijo v grafična okolja, da odstranijo neželene dele slike in ne nujno poznajo vseh razlik določene aplikacije.

Okrogla slika

Številni ljudje se dobro zavedajo, da včasih slike obrezujejo v različnih situacijah. Na primer, nekatera socialna omrežja podpirajo uporabniški avatar v okrogli obliki. Krožna slika se uporablja tudi za kolažiranje slik ali za ustvarjanje grozdov.


Kako narediti okroglo sliko v Adobe Photoshopu

Orodje Adobe Photoshop uporablja veliko število orodij za pretvorbo slik. Ne brez izjeme je obrezovanje slike s krožnim okvirjem. V tem grafičnem okolju lahko dosežete popoln učinek, saj je med drugim "Photoshop" sposoben urejati sliko. Preden ustvarite krožno sliko v Photoshopu, morate storiti naslednje:
 • Zaženite Adobe Photoshop in ustvarite potrebnodokument s sliko
 • Zanima nas plošča za hiter dostop, kjer se nahaja celica z okvirjem. Izberite okvir z zaobljenimi konci in oblikujete sliko na želeno velikost.
 • Drug način za ustvarjanje okrogle slike je, da uporabnik odstrani nepotrebne objekte prek dodelitvene funkcije. Najprej morate uporabiti orodje Ovalno območje in s tipko Shift prilagoditi nastavitve slike. Po tem morate iti v razdelek "Izbor" in izbrati "Inverzija". Zdaj morate odstraniti neželene elemente s slike s tipko Delete.


  Okrogla slika v Wordu

  Presenetljivo je, da lahko tudi urejevalnik besedila obreže sliko. Uporabniku ni treba veliko skrbeti, kako narediti slikovno krožnico v "Vardo", ker je tudi ovalno obrezovanje. Popravljanje slike v urejevalniku besedil olajša življenje številnim uporabnikom in omogoča formatiranje objektov brez premikanja v grafično okolje. Vendar je treba opozoriti, da ima program samo osnovne elemente urejanja.
 • Zaženite aplikacijo in dodajte izvirno sliko.
 • Kliknite na sliko, tako da postane slika aktivna in na voljo za oblikovanje.
 • V glavi programa je zavihek "Delo z risbami", kjer mora uporabnik izbrati orodje "Obrezovanje" (v desnem kotu odseka). Tukaj bo uporabnik na spustnem seznamu pozvan, da obreže sliko na določeni sliki, vključno s krožnim območjem.
 • S pomočjo orodja prilagodite sliko zahtevanim parametrom.
 • Okrogla slika v Paint

  Preden naredite okroglo sliko v programu Paint, si oglejte prednosti in slabosti tega standardnega urejevalnika. Od pozitivnih strani lahko opazimo dejstvo, da je program prvotno prisoten v kateri koli različici sistema Windows. Tako lahko urejate sliko, ne da bi prej namestili programsko opremo. Druga nedvomna prednost je, da je program zelo enostaven za uporabo in je uporabniku že od nekdaj znan.
  Očitno je glavna pomanjkljivost pri tem pomanjkanje tehnične osnove. Funkcij za urejanje barv praktično ni. Ne deluje z žogicami, korekcijo slike in še veliko več. Toda kljub temu lahko še vedno naredite okroglo sliko:
 • Odprite program in potrebuje sliko.
 • Na vrhu programa je ovalna izbirna funkcija.
 • Izbrano območje lahko nastavite s pritiskom na tipko Shift.
 • Paint ne omogoča izbire inverzije, zato mora uporabnik kopirati izbrano območje s kombinacijo Ctrl + C, nato pa orodje Eraser odstrani vse predmete v dokumentu.
 • Vstavite Ctrl + V s krožnim območjem, ki je v odložišču.
 • Sorodne publikacije