Format EML: kaj odpreti

Soočamo se s problemom odpiranja EML poštne priloge, običajno se zatekamo k internetu in z iskalnikom poiščemo odgovor na vprašanje, kaj EML želi odpreti. Odgovor na vprašanje je pomemben, saj je pismo s prilogo prišlo od zaupanja vrednega in preverjenega prejemnika in lahko vsebuje pomembne informacije. Do danes je na voljo več programskih izdelkov in metod za odpiranje datotek tega formata.

Kaj je EML

Da bi razumeli, morate razumeti, kakšna je oblika. Ta oblika, z razširitvijo EML (skrajšano na E-MaiL), je e-poštno sporočilo, ki ga pretvori poseben program, e-poštni odjemalec.


V nekaterih primerih je dovolj, da primerjamo povezavo tega formata z že nameščenim programom v sistemu (Microsoft Outlook, Outlook Express ali drug poštni odjemalec), kar se običajno izvede z desnim gumbom miške, odpre se kontekstni meni, v katerem se odpre datoteka »Odpri datoteko« s pomočjo ", in nato s seznama, ki se prikaže, so izbrani možni programi. Če ni prisotna, je pot do izvedljive datoteke, ki zažene program, podana prek vodnika. Ta metoda se uporablja za skoraj vsako družino operacijskih sistemov Windows in vam omogoča, da se soočite z nalogo. Zdaj poznate format EML kot odprt. Toda to je samo en način in morda ne bo delovalo za vse, zato preidimo na naslednjo.

Poštni odjemalci

Obstaja veliko poštnih odjemalcev,razmislite o nekaterih od njih.
 • Mozilla Thunderbird je eden izmed brezplačnih e-poštnih odjemalcev,
 • The Bat! - Drug e-poštni odjemalec z omejitvami za brezplačno uporabo
 • S temi programi lahko preprosto odprete datoteko ali e-poštno prilogo. Programi so preprosti in priročni, imajo širok spekter funkcij. Zdaj veste, kako drugače obravnavati EML, kot da ga odprete, vendar ni zadnja.


  Brskalniki

  Free EML Reader je program za pregledovanje e-poštnih datotek, namenjen samo za branje datotek .eml. To je praktično celoten nabor funkcij programa. Programska oprema v angleščini, ki povzroča težave pri delu z njo. Ena od prednosti FreeEmlReaderja je možnost, da poiščete vse EML datoteke, ki so bile shranjene na vašem osebnem računalniku, vendar so bile pozneje pozabljene. Tu je še en način, kako se lotiti vprašanja, kaj storiti z EML, kot da bi ga odprli.

  Pretvarjanje datotek

  Če ne morete namestiti dodatne programske opreme na vaš osebni računalnik, razmislite o še eni možnosti kot odprite datoteko EML. To bomo storili s standardnim nizom programov. Besedilno komponento datoteke EML si lahko ogledate z običajnim spletnim brskalnikom ali programom Notepad iz standardnega nabora Windows. Če želite odpreti dovolj ročno s preimenovanjem datoteke, spremenite pripono iz * .eml v * .mht ali * .txt, kar vam bo omogočilo, da odprete datoteko z brskalnikom ali programom Beležnica. Vendar pa se je treba zavedati, da če je pismo vsebovalo tudi priponkoNa sliko ali datoteke na ta način žal ne moremo videti.
  Poleg predstavljenih funkcij, ki omogočajo odprtje formata EML, lahko uporabite veliko drugih načinov. V tem članku se obravnava le majhen del možnih načinov, ki skušajo pokriti najpreprostejše in lahko izvedljive možnosti odkrivanja. Ne glede na to, katero metodo se boste odločili uporabiti, kateri program se boste odločili odpreti, porabite dodatnih pet do deset minut, da preverite datoteko s protivirusnim programom. Ta preprost korak vam ne bo samo preprečil, da bi okužili računalnik z možnimi virusi, temveč tudi ohranili vaše podatke varno in zaščitili ter preprečili vdor neželene programske opreme (kot so trojanski konji) v vaš osebni računalnik.

  Sorodne publikacije