Nastavi "Tricolor 2" na 2 televizorju: kako se povezati

Satelitska televizija je že dolgo prenehala biti nekaj edinstvenega, danes pa tudi v najbolj oddaljenih kotičkih naše države lahko sprejmete sprejemne naprave ali "plošče" s prijatelji, ki že poznajo ves logotip podjetja "Tricolor". Lastniki TV konzol satelitske televizije "Tricolor" imajo pogosto vprašanje, ali je mogoče "Tricolor" povezati 2 televizorja.

Izhodi televizijskih sprejemnikov

Samo ta povezava sama po sebi ni zapletena, vendar je treba upoštevati številne nianse, ki jih je treba upoštevati.
Vsi pred kratkim proizvedeni televizijski sprejemniki, zbrani na Kitajskem, in praviloma so imeli RF izhode (antene), "skatter" ali "tulipan". Zato ni bilo posebej težko priključiti televizor na satelitsko anteno prek nizkofrekvenčnega izhoda sprejemnika in preko svojega RF izhoda je bilo mogoče z običajnim antenskim kablom priključiti druge televizorje.


To je še toliko bolj pomembno, saj je skoraj vsak domači TV danes zagotovo več kot en, občasno pa se je treba odločiti za vprašanje "Tricolor 2" na dveh televizorjih, da se poveže.

Negativna povezava preko HF ali "tulipana"

Vendar pa s to povezavo obstaja en minus - to je nekaj, kar lahko gledate samo na istem kanalu na vseh televizorjih, in nenehno prehodite iz sobe v sobo, da preklopite program ni zelo primeren. Čeprav je ta problem odpravljen s pridobitvijo tipodaljšek Njegova cena - približno 1 tisoč rubljev.
Nedavno je podjetje "Tricolor" aktivno delalo na zamenjavi stare opreme za sprejem na novo, sodobnejšo. Vendar v praksi vse ni tako rožnato v smislu koristi za uporabnike.


Namestitev "Tricolor" na 2 televiziji je bila razmeroma enostavna. Kako povezati žico sama, se lahko naučite iz katerega koli učbenika ali pa samo vprašajte soseda. S prihodom prvega novega sprejemnika 8300 je bil dodan MPEG4 in število kanalov se je povečalo, hkrati pa je RF izhod, vtičnica »tulipan« izginila. Verjetno je bil glavni cilj zmanjšati stroške sprejemnika, vendar je zaradi tega izginila tudi možnost priključitve druge televizije prek RF. Posledično so vsi, ki želijo gledati dve televiziji, prisiljeni plačati več. Morda se je proizvajalec odločil, da izključi možnost namestitve "Tricolor TV 2" na 2 televizorju. Kako ga vseeno povezati za gledanje različnih kanalov? Če si želite znova ogledati obe televiziji, morate kupiti RF modulator, ki stane okoli 60 USD. Ali kupite video pošiljatelja, ki pošilja ukaze, avdio in video na brezžičnem omrežju za 20-30 metrov. Njegova cena je približno 100 dolarjev.

Kako povezati "Tricolor TV" z dvema televizorjema

Prvič, relativno pred kratkim, je podjetje "Tricolor TB" predstavilo nov komplet, namenjen posebej za povezavo dveh ali več televizorjev z eno samo satelitsko anteno. Ta komplet ima več možnosti povezave, odvisno od tega, alina več televizorjih, gledajte isti kanal ali pa naj gledajo različne kanale. Druga možnost bo zahtevala nekaj dodatnih stroškov.
Če želite opremo povezati tako, da oba kanala oddaja isti kanal, se vprašanje, kako povezati "Tricolor TV" z dvema televizorjema, rešuje na naslednji način: kupiti boste morali le ločilo signalov in antenski kabel zahtevane dolžine.
Delilnik signala je potreben le, če sprejemnik ni opremljen z več izhodi za priključitev televizorjev. Če obstajajo takšni izhodi, potem ne morete niti porabiti za njegov nakup.

Priključitev dveh televizorjev za ogled enega kanala

Prvi televizor povežite z antensko vtičnico na sprejemniku, drugi pa prek "skattera" ali HDMI izhoda sprejemnika. Za takšno povezavo je potrebna le prisotnost ustreznih vhodov na drugi televiziji. Če je načrtovano gledanje na dveh televizorjih, ki so povezani z enim satelitskim sprejemnikom, različnimi kanali, bo potreben še en sprejemnik, plus plus odjemalec. Shema bo izšla - "Tricolor 2" na dveh televizorjih. Kako vzpostaviti povezavo, razmislite podrobneje.

Strežniški odjemalec za ogled različnih kanalov

V tem primeru bo sprejemnik enak kot dva sprejemnika z dvema povezavama LNB. Deloval bo kot strežnik, drugi sprejemnik, povezan z njim - odjemalec - se bo z njim povezal že na posebej ustvarjenem lokalnem omrežju. Obstaja več različic te povezave:
  • Priključke lahko priključite naz uporabo parice.
  • Na nekaterih dodatnih stroških je mogoče urediti povezavo med njimi z vrsto Wi-Fi, to je uporabo usmerjevalnika in s tem dobiti brezžično omrežje, in sicer za "Tricolor 2" na dveh televizorjih. Način povezovanja je podrobno opisan v navodilih.
  • Zato bo vsaka televizija imela svoj daljinski upravljalnik, oba televizorja pa lahko istočasno prikazujeta različne kanale.
    Kaj je treba upoštevati v tej situaciji? Da cena takega satelitskega kompleta ne bo nizka. Zato je vsekakor smiselno ugotoviti, da je v tem primeru ekonomsko koristno kupiti dva neodvisna, navadna kompleta ali komplet "Tricolor 2" na dveh televizorjih. Kako ga povezati - zdaj mora biti jasno. Pri tem je še vedno pomembno, da se konfiguracija kompletov kompleta ujema z dodeljenim proračunom za reševanje naloge.

    Sorodne publikacije