Kako najti najnovejše dokumente v računalniku: nasveti in triki

Danes moramo ugotoviti, kako najti najnovejše dokumente v vašem računalniku. Dejstvo je, da je takšna operacija lahko koristna za vse. Na primer, če uporabnik sumi, da nekdo pride v operacijski sistem in deluje v njem brez dovoljenja. Sledenje zgodovini obiskov in odprtih /shranjenih datotek - to ni najlažja stvar. Obstajajo različni načini za pridobivanje podatkov, ki jih zanima uporabnika. Oglejmo se samo o datotekah, ki so bile pred kratkim odprte, spremenjene ali shranjene.

Windows 7

Kako najti nedavne dokumente na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7? Je priljubljen in uporabniku prijazen operacijski sistem. Veliko uporabnikov PC-jev dela z njim. Zato bomo začeli reševati težavo s tem operacijskim sistemom.


Tukaj je mapa z imenom "Nedavni dokumenti". Prikazuje datoteke, ki jih je uporabnik shranil, odprl ali spremenil. Kako najti najnovejše dokumente v računalniku?
Če želite to narediti:
 • Pojdite v Windows 7.
 • Odprite "Start" - "Dokumenti" ali pojdite v točko menija "Library" /"Explorer.
 • Kliknite na vrstico "Nedavne lokacije" v zgornjem levem meniju.
 • To je vse. Na desni strani pogovornega okna boste videli informacije o nedavnih datotekah. Hitro, enostavno in zelo priročno!

  Windows XP

  Kako poiskati najnovejše dokumente na računalniku z operacijskim sistemom Windows Vista? Ta operacijski sistem danes le redko najdemo v resničnem življenju. Programska oprema Microsofta že dolgo ne podpira, nekateri pa jo še vedno uporabljajo.
  Pojdi namapo z nedavnimi dokumenti v operacijskem sistemu Windows XP, boste morali uporabiti eno od naslednjih metod:
 • Pojdite na "Start" in odprite razdelek "Iskanje". Nastavite možnosti iskanja "Prikaži skrite datoteke in mape". Poiščite razdelek Zadnje in ga odprite.
 • Pojdite na C: /Dokumenti in nastavitve /UserName /Recent.
 • Navedena mapa je zadnje mesto. Da bi jo našli, boste morali onemogočiti funkcijo skrivanja datotek in map.
 • Pomembno: Razmislite o tem, kako poiskati najnovejše dokumente, lahko odprete iskalni niz "Windows" in vnesete "Nedavne točke". Rezultat iskanja bo videti kot razdelek, ki ga potrebujemo.


  Windows 8

  Sodobni operacijski sistemi so podobni njihovi funkcionalnosti, vendar je njihov grafični vmesnik vedno drugačen. Včasih je neverjeten. Znatne spremembe v grafiki operacijskega sistema so potekale v operacijskem sistemu Windows 8. Po "sedmih" so že dolgo navajeni na novo izvajanje programske opreme. V takih pogojih imajo uporabniki pogosto vprašanje, kako najti nedavne dokumente na računalniku. "Winds 8" shranjuje ustrezne podatke v že znano mapo - Recent. Samo to, za razliko od operacijskega sistema Windows XP, je bilo premaknjeno v drug korenski del. Kako najti novejše dokumente v računalniku v tem primeru? Windows 8 ponuja rešitev za nalogo:
 • Odprite ukazno vrstico in napišite shell: recent. Po obdelavi zahteve se bo pojavilo pogovorno okno na podatkih, ki nas zanimajo.
 • Pojdite na C: /Users /UserName /Appdata /Roaming /Microsoft /Windows /Recent.
 • Poleg tega lahko uporabite iskalni niz in tam najdete storitev »Nedavne točke«. Kakokaže praksa, to tehniko uporabljajo uporabniki osebnih računalnikov pogosto. Ne zahteva posebnih znanj, spretnosti in veščin.
  Nasvet: Za hiter dostop do mape Nedavno lahko ustvarite bližnjico do ustreznega repozitorija dokumentov in jo pripnete na namizje.

  Windows 10

  To niso vsi obstoječi triki. Kako najti najnovejše dokumente na računalniku v programu Winds 10? Deseta različica sistema Windows trenutno aktivno podpira Microsoft. Ta operacijski sistem se sooča z vsemi sodobnimi uporabniki računalnikov. In tako morate razumeti, kako delati z njo. Nedavni dokumenti in spremenjene datoteke v "Ten" so videti popolnoma enako kot v primeru Windows 8. Če želite, lahko poenostavite svojo nalogo - popraviti ustrezen razdelek v knjižnici. To storite tako:
 • Pojdite v mapo Nedavno (ali "Nedavni dokumenti") s prej označeno potjo.
 • Kliknite gumb "Popravi v vrstici za hitri dostop". Ustrezni nadzor je na vrhu pogovornega okna.
 • Primer je bil narejen. Zdaj, ko je "Explorer" odprt, bo uporabnik videl nov korak v levem meniju. Imenuje se "Nedavni dokumenti". To vam bo pomagalo hitro prebrskati najnovejše odprte ali spremenjene datoteke v računalniku.

  Zadnje shranjene datoteke

  Spoznali smo iskanje novih dokumentov v operacijskem sistemu Windows. Priporočena navodila vam pomagajo pri obvladovanju nalog v kateri koli različici programske opreme. Ampak to ni vse, kar bi moral vedeti vsak sodoben uporabnik. VčasihMoram najti najnovejše shranjene dokumente v različnih aplikacijah. Na primer v pripomočku Microsoft Office ali v Photoshopu. Kako pridobiti ustrezne informacije? Seveda najdete najnovejše dokumente v računalniku.
  Navodila za iskanje najnovejših shranjenih datotek v eni ali drugi aplikaciji na splošno izgleda takole:
 • Odprite program, s katerim želite delati.
 • Pojdite v razdelek "Datoteka". Ponavadi se nahaja v zgornjem levem kotu. Včasih se ustrezna postavka imenuje "Pregled" ali preprosto "Meni".
 • Glej, kaj je bilo na seznamu. Če je v spodnjem spustnem meniju puščica, jo kliknite.
 • Previdno preučite oštevilčen seznam z naslovi in ​​datotekami. To so zadnji shranjeni /urejeni dokumenti.
 • Če jih želite odpreti, kliknite miškin kazalec na eni ali drugi vrstici. Nič resnega ali nerazumljivega. Nekateri programi imajo ločene odseke tipa »Nedavno odprto« ali »Nedavno shranjeno«. Najdete jih s funkcijskim menijem enega ali drugega pripomočka.

  Zaključek

  Ugotovili smo, kako najti nove dokumente v računalniku na tak ali drugačen način. Priporočena navodila pomagajo pri obvladovanju nalog brez veliko težav. Če morate pregledati seznam nedavnih prenosov brskalnika, lahko odprete knjižnico in odprete razdelek »Prenosi«. Z prikazovanjem možnosti razvrščanja bo uporabnik lahko videl, da jih zanimajo informacije.

  Sorodne publikacije