HP Photosmart 5510: pregledi, specifikacije, navodila

Večnamenska začetna naprava z dobrimi tehničnimi specifikacijami in precej demokratično vrednostjo je HP Photosmart 5510. Njegove značilnosti, značilnosti in seveda realni pregledi bodo podrobneje in temeljito obravnavani.

Niche MFP

Na segmentu odločitev začetnega ali, kot se včasih imenuje, proračunskega, usmerjenega junaka tega pregleda. To dokazuje njegova precej demokratična vrednost, razmeroma majhen obseg mesečnega tiskanja in precej nizka učinkovitost pri reševanju. Vse to skupaj pomeni precejšnje omejitve pri uporabi takšne tehnike množenja, skeniranja in tiskanja. Pravzaprav se tako najbolj optimalna MFP lahko uporablja samo doma z majhno količino mesečnega tiskanja. Druga možna področja njene uporabe so majhne pisarne z relativno majhnim prometom dokumentov in skromnimi zahtevami po kakovosti tiskanih izdelkov. V vseh drugih primerih je uporaba takega IFI popolnoma neupravičena.


Seznam dostave

HP Photosmart 5510 vsebuje veliko polemik: navodila za uporabo, niz promocijskih knjižic in garancijski list so popoln seznam dobav dokumentacije. Za konfiguriranje znaka tega pregleda je opremljen disk z vsemi potrebnimi programi za izvajanje. No, poleg samega MFU, seznam dobav v tem primeru vključuje napajalni kabel in niz lahkih kartuš. Toda vmesniški kabelza izvedbo povezave z osebnim računalnikom ni vključena v originalno opremo.


Po eni strani je mogoče prodajalce HP razumeti zato, ker ima večina uporabnikov običajno dodatno opremo. Toda še vedno bi bilo bolj pravilno, če bi tak kabel MFU tako dopolnili, da bi bilo mogoče takoj po nakupu maksimalno uporabiti napravo.

Tehnologija tiskanja

Tehnologija termičnega curka za pridobivanje odtisov je v središču modela 5510. Za izdelavo črno-belega dokumenta se uporablja samo črna barva. Če želite natisniti sliko, fotografijo ali sliko v barvi, se črni, vijolični in rumeni barvi uporabljata poleg črnega črnila. S kombinacijo teh štirih barv in barvnega odtisa na papirju.

Modeli kartuš

V HP Photosmart 5510 lahko uporabljate dve vrsti kartuš. V prvem primeru sta označena kot HP178 in sta osnovni spremembi za to napravo. Imajo zmanjšano količino črnila in posledično manjši vir tiskanja. Prav te kartuše so v osnovnem kompletu modela 5510. V tem primeru je bolje, da HP178 XL izgleda z večjo količino in virom. Vendar pa so priporočljivi za nakup po razvoju vira celotnih kartuš. Čeprav stanejo malo več kot HP178 XL, pa izboljšane specifikacije omogočajo bolj upravičen nakup.

Vmesniki

Ideal MFU iz položaja podprtih vmesnikov je model 5510. Ima dva možna načina za istočasno povezovanje.Glavni je USB. V tem primeru se MFP poveže neposredno z osebnim računalnikom, tiskalni strežnik pa deluje tudi na slednjem. To večfunkcijsko napravo lahko neposredno povežete z brezžičnim vmesnikom Wi-Fi. V tem primeru so vse funkcije tiskalnega strežnika že odvisne od rešitve, ki je upoštevana v tem pregledu.

Specifikacije za resolucijo

Precej dobre specifikacije iz ločljivosti HP Photosmart 5510. Značilnosti tega AFF kažejo, da lahko oddaja barvne slike v ločljivosti 4800X1200. Če tiskanje poteka v črno-belem načinu, se ločljivost samodejno zmanjša na 1200 H600. V načinu istega kopirnega stroja lahko dobite 600H600. Ločen v tem primeru je le način optičnega branja, ki vam omogoča, da dobite ločljivost 1200X1200.

Razpoložljive velikosti natisnjenih strani

A4 je največji format za tiskanje na zunanji napravi, kot je HP Photosmart 5510. Tiskalnik lahko tiska v kateri koli drugi obliki, ki je manjša od največje možne velikosti A4. Tudi na ravni programske opreme je mogoče nastaviti poljubne velikosti natisnjenega dokumenta. Gostota papirja je lahko v območju od 60 do 280 g /m2.

MFP za visoke hitrosti

HP Photosmart 5510 je videti kot dostojno zmogljivost, pri načinu izpisa enobarvnih slik pa 22 strani na minuto in 21 strani pri barvnem tiskanju. V 20 sekundah se natisne fotografija 10X15. V slednjem primeru je to potrebnoUpoštevajte, da bo kakovost v tem primeru bistveno slabša od fotografskih tiskalnikov.

SNPCH

Glavna pomanjkljivost obravnavanega modela je pomanjkanje sistema HLR v začetni konfiguraciji. Žal HP še ni opremil svoje tehnologije reprodukcije in tiskanja s tako pomembnim atributom. Zato je treba računati na razvoj tretjih organizacij in dokončati takšne naprave s sistemom NPC. Za takšne 1000-2000 rubljev lahko to komponento tiskalnega sistema kupite danes. Toda hkrati je treba upoštevati, da vse težave, povezane z njegovo nastavitev in delovanje, ležijo na ramenih uporabnika.
Če želite, lahko stroške SIRC povečate na 3000 rubljev. In v tem primeru bo usposobljen strokovnjak izvedel namestitev in začetno nastavitev takšnega sistema. Prav tako bodo podana priporočila za nadaljnjo uporabo takšnega tiskarskega sistema.

Recenzije

V HP Photosmart 5510 sta dve pomembni pomanjkljivosti. Pregledi so poudarjeni s pomanjkanjem vmesniškega kabla v standardnem kompletu in pomanjkanjem SNRC. Seveda se s pomočjo dodatnih naložb rešita ta dva pomembna minus IFI, vendar je bilo mogoče, da jih je HP vnaprej odpravil. Prednosti te večnamenske naprave pa so veliko večje. To je dokaj visoka zmogljivost in demokratična cena ter velik seznam podprtih vmesnikov ter zmožnost izvajanja funkcije tiskalnega strežnika na večnamenski napravi.

Povzetek

Če ne bi bilo dveh pomembnih pomanjkljivosti, bi bilo to mogočesamozavestno postavite prvih pet HP Photosmart 5510. In tako se izkaže, da je štiri od petih možnih. Toda ta ocena je dovolj za tak proračun IFI.

Sorodne publikacije