Najboljši program za izračun stopnic

Pri gradnji katere koli zgradbe ali zgradbe je ena od glavnih faz oblikovanje. Tu se vsi elementi izračunajo od temeljev do konca s streho. Pri gradnji hiše na dveh ali več nadstropjih je zelo pomembno, da se ne zamenjate z delom, kot je stopnišče. Nepravilni izračuni ali nepravilno izbrani materiali bodo najverjetneje vplivali na zanesljivost lestve in njene obratovalne lastnosti. Hkrati bo kompetentno sestavljen element v notranjost dodal prefinjenost in izvirnost. Arhitekturni projekti so že dolgo prenehali črpati iz wattenov, vizualni del pa je ležal na ramenih sodobne tehnologije - osebni računalniki, tablice in druge naprave, ki so sposobne "prebaviti" kompleksne grafične naloge. In kot glavno orodje tukaj je posebna programska oprema, v našem primeru pa je to program za izračun stopnic.


Uporaba takšnega načrta ni dovolj, zato se je v vsej tej raznolikosti mogoče enostavno izgubiti. In če izkušeni uporabniki že imajo svojo bazo iz takšne programske opreme, potem newbies preprosto modrice svoje roke in ne vedo, kaj izbrati. To vprašanje bomo poskušali razumeti in določiti najboljše programe za izračun stopnic, ki se odlikujejo po svoji učinkovitosti in številnih pozitivnih ocenah arhitektov in oblikovalcev. Vsa ta programska oprema je na uradnih virov razvijalcev, tako da ne bi smelo biti težav s testom ne bi smelo biti.

Malo teorije

Da bi izbrali najboljši program za izračun stopnic,morate poznati njihove sorte in oblikovne značilnosti. Najprej morate določiti kraj, kjer se bo nahajal. Če je klasično stopnišče, mora biti na priročnem mestu in zavzeti čim manj prostora.

Treba je določiti kritične značilnosti, kot so širina pohoda, globina stopnic, višina ograje, pa tudi material, iz katerega bo izdelan. In šele nato lahko začnete razmišljati o stroških obdelave, dekoriranja in štetja.

Vrste stopnic

Večina programov za skladanje z elementi vseh vrst, nekateri pa imajo na žalost le omejen seznam. Torej je treba to točko upoštevati tudi pred kontaktiranjem katere koli programske opreme.
Sorte stopnic:
 • klasična;
 • kotni;
 • vijak;
 • vožnja;
 • ravna (brez igrišča);
 • združeni.
 • Pri izbiri tipa je treba upoštevati celotno površino objekta in obstoječe načrtovanje. Pomembno vlogo ima material, iz katerega se bodo izvajale stopnice. To je lahko beton, kovina, les itd. Vsak pripomoček ne deluje z vsemi zgoraj navedenimi tipi konstrukcij, nekateri programi pri izračunu stopnic, na primer vijačni vrsti, delajo napake, s prehodom ali kotom pa je vse popolno. Nato razmislite o posebnih pripomočkih za oblikovanje stopnic.

  Consultec Staircon

  To je poseben izdelek, ki je posebej zasnovan za delo z lestev. Uporabnost uživa popularnost po vsem svetu, ocene o njej pa so povsem pozitivne. Razvijalecpozicionirajte svoj izdelek kot orodje za načrtovanje, nadzor proizvodnje in obračunavanje stroškov. Utility je bil zasnovan posebej za industrijsko, kompleksno delo, zato je profesionalni program za izračun stopnic.
  Izračun stopnic v drugem nadstropju je v 3D načinu, zato ima uporabnik celovito in jasno perspektivo prihodnjega projekta. Utility ima samo ogromno knjižnico strukturnih elementov, tako da vam omogoča, da stopnice za vsak okus.
  Če želite delati, boste morali vnesti začetne podatke, ki smo jih omenili zgoraj, vse ostalo pa bo programsko opremo samodejno izvedlo. Če je potrebno, uredite rezultat. Sodeč po ocenah, je to odličen program za izračun krogov, struženje in druge kompleksne strukture. Uporabniki ne omenjajo nobenih kritičnih napak in so z rezultati zadovoljni.

  StairDesigner

  Še en poseben program za izračun stopnic do drugega nadstropja. Izdelek je vsestranski in je namenjen tudi profesionalni uporabi. Utility omogoča oblikovanje modelov ne samo za stanovanjske, temveč tudi industrijske prostore. Rezultat lahko predstavimo kot v 2D in 3d-vizualizaciji.
  Kot v prejšnjem primeru je StairDesigner idealen program za izračun stopnic z obračanjem, tekom in drugimi zahtevnimi projektnimi izračuni. Knjižnični pripomoček ima vse potrebne elemente za izdelavo projektov kakršnekoli kompleksnosti: različne ograje,nestandardni koraki, balusters in celo eksotične koosuri. Skratka, vse, kar bo morda potrebno pri delu.

  Posebne značilnosti programa

  Prav tako je treba omeniti, da programska oprema upošteva vse obstoječe gradbene predpise, kar odpravlja rutinske napake med načrtovanjem. Poleg tega je inteligentni pomočnik čarovnik, ki vam bo povedal najbolj optimalne dimenzije v enem ali drugem primeru. Na primer, stopnice niso bile premajhne in /ali so bile postavljene pod velikim kotom.

  Uporabniki v svojih pregledih so pohvalili in pristojno delo z materiali, zlasti s kovino. StairDesigner je odličen program za izračun kovinskih stopnic. Upošteva vse značilnosti te skupine in popolnoma prilagodi podatke. Izdelek je dober za mnoge, vendar ima svoje pomanjkljivosti. Kot žlico katrana je pomanjkanje lokalizacije v ruskem jeziku in zahtevna programska oprema za sistemske vire računalnika.

  Kompas stopnišče

  To je tudi poseben izdelek, ki je namenjen za delo z lestev in z vsem, kar je z njimi povezano. Program vam omogoča, da oblikujete design iz nič po posameznih parametrih ali uporabite bogato knjižnico različnih predlog in prednastavitev.
  Pomožna naprava se spopada z najtežjo lestev, vključno s tistimi, ki imajo hrbet in gugalnico. Funkcionalnost programa omogoča prosto kombiniranje enega elementa z drugimi, da se doseže idealen rezultat.

  Značilnosti izdelka

  Osnove za komunalne storitve so vsi obstoječi gradbeni predpisi, ki preprečujejo kakršne koli kritične napake pri načrtovanju. Tudi vrednoUpoštevajte, da je mogoče natisniti risbe na lestvici od 1 do 1. Za profesionalne projekte je to zelo pomemben trenutek.
  Program ima razmeroma preprost in razumljiv (za arhitekte in graditelje) vmesnik ruskega jezika, tako da z razvojem brez težav ne bi smelo biti. Poleg tega je inteligentni pomočnik čarovnik, ki bo pokazal vse funkcije programske opreme in poziv v težkih situacijah. Uporabniki so zelo odzivni glede tega izdelka in ne omenjajo nobenih kritičnih pomanjkljivosti.

  AutoCAD

  To je že celoten kompleks znanega razvijalca AutoDesk za reševanje vseh nalog na področju oblikovanja stavb. Če potrebujete celovito modeliranje zgradb in objektov, programa "AutoCAD" ni mogoče najti. Toda, ko je projekt potreben le za stopnice, se izkaže, da tu, kot pravimo, streljamo iz topa na vrapce. Ker je uporaba tako močnega, učinkovitega in hkrati dragega orodja za nekaj nepraktična.
  Kljub temu pa mnogi, iz različnih razlogov, uporabljajo "Autocad" za načrtovanje stopnic. K sreči k temu prispeva ogromna knjižnica različnih elementov in prednastavitev. Obstaja vse, kar lahko ustvarite profesionalni projekt kakršne koli kompleksnosti: kotni, tek, vijak in druge vrste stopnic. Prav tako je treba omeniti, da je simulacija enaka kot v prejšnjih primerih, upoštevajoč gradbene norme in zahteve.
  Kar se tiče vmesnika, je popolnoma preoblikovan in za začetnike obstaja pomemben referenčni sistem. Poleg tega, na mesturazvijalec in na isti "Utube" je veliko izobraževalnih materialov, da če nenadoma bo prišlo do nekaterih težav. Program je za strokovnjake jasen, vendar je "na srečo" za naključne uporabnike. Slednji bodo morali dobro prebrati opis in video vadnice. V vsem ostalem je "Autocad" idealno orodje za oblikovanje vsega in vsega, vključno s stopnicami.

  Sorodne publikacije