Kako zategniti verigo na VAZ-2107? Načini, priporočila

Eno najbolj odgovornih vozlišč v katerem koli vozilu je distribucija plina. Delo celotnega motorja je odvisno od njegove uporabnosti. Če faze premaknejo vsaj en zob, se začnejo napake, ki destabilizirajo obrate. Motor bo deloval nestabilno. Toda kako ohraniti to vozlišče v dobrem stanju? Poglejmo, kako pravilno zategniti verižico VAZ-2107 in kako prepoznati simptome okvare.

Znaki raztezanja

Simptomi tega problema so specifični. In zelo jih bo težko zamenjati z nečim drugim.
Zato so glavne značilnosti raztegnjenega verižnega distribucijskega elementa:
 • povečan hrup motorja. Da, sama veriga je zelo glasna. Toda v tem primeru bo zvok spremljal značilna jakna, tudi v prostem teku. Ko se pritisk na pedal poveča, se bo intenzivnost trza povečala.
 • Nestabilni vrtljaji motorja. Ker imamo sedaj fazne faze, se motor vrti. Obstajajo prekomerne vibracije, ki se prenašajo v telo.
 • V nekaterih primerih poteka razčlenitev zagotovil. V tem primeru bo pomagala samo njegova zamenjava. Kako potegniti verigo na VAZ-2107 (injektor)? Slika procesa je v našem članku. Mimogrede, na VAZ-2107 z uplinjačem sistema moči, v nasprotju z injekcijo motorjev, za vrtenje ročice je dovolj, da se vrti za ragljo. Ampak ne smemo teči naprej in razmisliti o več načinih za zaostritev motorne verige VAH-2107.

  Pripravite seorodja

  Katera orodja potrebujemo za delo? Kako potegniti verigo na VAZ-2107 (injektor)? Da bi bila operacija popravila uspešna, potrebujemo komplet ključev "36" in "13", kot tudi glave "8" in "10".
  Poleg tega je treba pripraviti izvijač proti izvleku, izvijač in klešče.

  Kako zategniti verigo na VAZ-2107, ne da bi odstranili pokrove ventilov?

  Najprej moramo vgraditi avto na ravno površino in ga pritrditi z antitusivi. Nato ročico kontrolne točke pritrdite v nevtralni položaj. Nato odstranite pokrov pogona. Ko se dostop do tokokroga sprosti, rahlo popustite napenjalec. Nahaja se ob vodni črpalki. Potem s pomočjo glave "na 36" pomaknite ročično gred za 360 stopinj. Nato napenjalnik povlecite do maksimuma. Mi zaženemo motor in preverimo stopnjo napetosti. Grom mora biti izgubljen.

  Zategnite verigo z odstranitvijo pokrova ventila

  Če je veriga hrupna, izvedemo naslednjo operacijo. S pomočjo ključev ne odstranimo samo pogona, temveč tudi pokrov ventila s strani GBC. Hkrati je mogoče ročno preveriti napetost verige, ko se sprosti zvezda odmične gredi.
  Torej, rahlo sprostimo napenjalo in vrtimo ročično gred v dveh obratih. Po tem popolnoma napnite napenjalec verige pnevmatike. Nato ročno preverite element. Ne sme biti nikakršnega poveševanja. Veriga mora biti elastična. Če je tako, namestite pokrov ventila in pogon.

  Podrobnosti uredbe

  Včasih je postopeknastavitev napetosti se lahko zahteva večkrat. Zato poglejmo podrobno, kako se izvaja ta postopek. Ko je pokrov odstranjen, je potrebno odstraniti tlak v napenjalcu. V ta namen odvijte ustrezno protimatico.
  Takoj ko se sprosti, bo napenjalni čevlje prinesel značilno klike. Če se to ne zgodi, in zaklepna matica je že skoraj privita, morate potrkati na nosila. Včasih se vključi v bat. Poskusite, da ne poškodujete tega elementa in nežno nanesite udarce skozi plast gume. Zaradi izvedenih operacij se mora element izvleči.
  Kako potegniti verigo VAZ-2107? Z velikim ključem pomaknite ročično gred. Mora se ustaviti na mestu največjega upora. Dovolj, da zavrtim nekaj zavojev. S pomočjo ključa pritrdite gred v ta položaj in privijte navojno matico. Kako dodatno potegniti verigo na VAZ-2107 z lastnimi rokami? Povežite napenjalec in preverite, kako je pritrjen. Če je veriga elastična, namestimo vse elemente in zaženemo motor. Pri preverjanju učinkovitosti krmilnega pogona ne sme biti tujih šumov, ki bi se povečali s hitrostjo ročične gredi.

  Kako potegniti verigo na VAZ-2107 brez ključa?

  Če želite koleno obrniti brez ključa, morate obesiti zadnjo os. Nato morate vključiti peto prestavo. Obračanje kolesa na ta način, bomo obrnili gred nekaj obratov.

  Zakaj je tako pomembno storiti?

  Med delovanjem je veriga izpostavljena precejšnjim napetostim. Ker je v stikudve gredi - ročični in razdelilni. Sčasoma se predmet izvleče. Spremeni se verižni korak, motor pa začne teči nestabilno. Kot rezultat, plavajoče hitrosti in sam mehanizem skoči na enega ali več zob. Če je veriga začela povzročati hrup, je to prvi znak za diagnozo.
  Verjetno napetost ni uspela. V večini primerov pa prihrani elementarno ureditev. Strokovnjaki priporočajo, da se veriga zategne vsakih 15.000 kilometrov. Njegov vir je okoli 100 tisoč. V tem času je treba zamenjati element. Prav tako se spreminja moderator. Pred napenjanjem verige na VAZ-2107 preverite njeno stanje. Vse potrebne elemente lahko najdete v kompletu za popravilo VAZ-2107.

  Zaključek

  Torej smo ugotovili, kako na VAZ-2107 potegniti verigo časovne razporeditve na več načinov. Kot lahko vidite, lahko celotno operacijo opravite z lastnimi rokami. Glavna stvar je, da pravočasno opazimo simptome. Če se je veriga začela zaganjati, je bila oslabljena. In če je motor začel teči nestabilno, je skočil čez en ali več zob.

  Sorodne publikacije