Netpeak Checker: Pregled programa, funkcije, navodila

Večina svetovnih prodajnih mest je komercialna. Privabljajo občinstvo in ga prodajajo. To je donosen posel. In poslovanje skoraj vedno vključuje konkurenco. V segmentu komercialnih lokacij je moč konkurence odvisna od izbrane teme, vendar mora tako ali drugače vsak lastnik mesta svoj izdelek primerjati s konkurenčnim. Za to obstajajo različne spletne storitve. Vendar ne dajejo vedno nedvoumnega objektivnega rezultata. Alternativa tem spletnim storitvam je Netpeak Checker (NC). Mnogi uporabniki se sprašujejo, koliko je bolje za njihove spletne tekmece. Nekateri ljudje želijo vedeti, kako deluje Netpeak Checker. Nekoga zanima, kakšne funkcije ima. O tem podrobneje razpravlja Netpeak Checker.


Kaj obljubljajo razvijalci?

Razvijalci te programske opreme želijo svoj izdelek zelo poudariti. Navajajo, da ima Netpeak Checker naslednje značilnosti:
 • analizo več kot 1200 parametrov najbolj znanih storitev, kot so Google, Yandex, Bing itd. (Če je ta izjava resnična, je NC edinstven izdelek za trg, ki lahko Postanite nepogrešljiv pomočnik vsakemu SEO strokovnjaku ali internetnemu tržniku);
 • preverjanje referenčnega profila mesta, pa tudi njegovih konkurentov in mest donatorjev za nadaljnje vzpostavljanje povezav (ta funkcija lahko pomaga tistim uporabnikom, ki želijo ustvariti vodilno mesto na zahtevo);
 • Vrednotenje konkurenčnih spletnih mest s povezavami, prometom, ključnimi besedami, oglasom, zaupanjem indejavnost uporabnika (v zvezi s tem NC-program omogoča širši nabor funkcij, kot je na primer spletna storitev Semrush);
 • preverjanje domen po starosti, datumu poteka veljavnosti, razpoložljivosti za nakup (eden od partnerjev na spletu je storitev pr-cy.ru);
 • Analiza indeksiranja, lepljenja in izrezovanja na Googlu, Yandexu in Bingu.
 • V slednji funkciji ni nič posebnega. Ona je prisotna na že omenjeni vir SEO software pr-cy.ru.


  Preveriti je treba le, katera od zgoraj navedenih značilnosti je dejansko na voljo uporabnikom, vendar je to le obračanje PR, da bi pritegnili pozornost in poudarili konkurenco.

  Skupna analiza virov, ki uporabljajo NC za poseben primer

  Za objektivno oceno dela programa, ga je treba preveriti na katerem koli mestu. Na primer, na zavarovanje b2b-agregator z velikim številom izdelkov, ki so na voljo za izračun. To je precej težka naloga. Zakaj analizirati spletno mesto?
 • Za odkrivanje napak, napak, popravkov in nadaljnje izgradnje pozicij izdajanja.
 • Pridobiti analizo referenčnega profila tekmovalnih mest in popraviti svoj profil na podlagi prejetih informacij.
 • Oceniti promet konkurenčnih lokacij.
 • Oceniti oglaševalske kampanje konkurentov in prilagoditi svoje tržne načrte na podlagi prejetih informacij.
 • Spoznavanje NC

  Če želite namestiti ta program, morate prenesti namestitveni zaganjalnik s uradne spletne strani Netpeaka in začeti nalagati Netpeak Checker v njega. Nelahko rečemo, da je to priročen način namestitve za uporabnike. Namestitev aplikacije v spletnem vmesniku bi bila veliko bolj običajna. Čeprav je v smislu varčevanja Netpeak strežniških sredstev, taka poteza je upravičena: je bolj donosno, da uporabite moč uporabnikov, ne svoje.
  Ko je zaganjalnik nameščen, vas bo program pozval, da prenesete enega od izdelkov Netpeak: Checker ali Spider. Netpeak Spider je storitev, ki vam omogoča izvedbo celovite revizije spletnega mesta. Če je to potrebno za delo, ga je mogoče prenesti, toda glavni namen namestitve zaganjalnika je prenos Checkerja. Ko sta prenos in namestitev NC končana, morate zagnati program. V oknu programa na levi strani je stolpec iz možnosti, ki so uporabniku na voljo za prilagajanje. Njihovo skupno število je 1258, čeprav ni ravno tako. Če na primer izberete možnost Serpstat, ko kliknete zaslon monitorja, se prikaže potrditveno okno, ki vas prosi, da vstavite žeton za aktiviranje API-ja. V zvezi s tem bo namestitev številnih parametrov, združenih v najmanj 5 skupin, bistveno zapletena, čeprav so sami razvijalci izjavili, da bodo vsi parametri na voljo privzeto (iz polja). SEO-programska oprema ne spoštuje dejstva, da je na voljo samo 140 dejstev o parametrih 1258. Seveda je mogoče tudi druge prilagoditi, toda za številne uporabnike lahko ta pristop v zadevi samo odmakne in naredi pogled na konkurenčne storitve. To je veliko bolj priročno, ko je za udobno delo s programom potrebno narediti najmanj naporov, v primeru NC pa je vse nasprotno, ker za enegapotrebne bodo samo namestitve programske opreme:
 • registrirati na spletnem mestu;
 • prenos in namestitev zaganjalnika;
 • prenesite in namestite program s pomočjo zaganjalnika;
 • nastavite program za več ur za normalno delovanje.
 • Konfiguriranje programa Netpeak Checker

  Kako lahko namestite druge programsko definirane razvijalce programske opreme? Pomembno je omeniti, da je nastavitev enaka, dovolj je razmisliti o primeru Serpstata, da bi razumel, kako delati z drugimi možnostmi.
  Najprej je treba odpreti meni za nastavitev parametrov. Nato morate iti na povezavo, ki je v odprtem oknu označena z modro barvo. Uporabnika bo prenesel na spletno mesto parametra, kjer se morate prijaviti v svoj profil, če še ni bil storjen, in kliknite gumb Generiraj žeton, ki je označen z zeleno barvo in je v bloku API. Če želite ustvariti žeton, morate v predlagano okno vnesti telefonsko številko in vnesti kodo za preverjanje, ki bo z SMS-om prišla do določene številke. Ustvarjen žeton je številčna koda, ki jo želite kopirati in prilepiti v program Netpeak Spider. Pomembno je omeniti, da dostop do programa beta ne omogoča dodajanja večine parametrov API-ja zunaj funkcij MOZ. Če želite dobiti API teh funkcij, se morate vrniti na spletno mesto parametra in tam dobiti API. Kako to storiti? Najprej morate pritisniti gumb »Priključi se« in nato gumb »Poskusi brezplačno«. Spletna stran bo omogočala dostop prek podatkovAccess ID Secret Key, ki ga želite vstaviti v nastavitve MOZ v NC programu.

  To pomeni še en pomemben zaključek: če želite preizkusiti vse zmožnosti Netpeak Checkerja, morate nujno kupiti polno različico, saj ni vključena v poskusno obdobje. S pomočjo poskusov ni mogoče objektivno ovrednotiti vseh NC funkcij. Čeprav imajo razvijalci odgovor na to trditev. Program je sestavil zelo veliko število funkcij, vendar je malo verjetno, da bo kdo uporabil vse predlagane funkcije. Zato so se razvijalci odločili, da bodo dali osnovni nabor funkcij in določili ceno za program v območju $ 150 z možnostjo priključitve dodatnih API-jev, ki jih bodo uporabniki plačali za svoje stroške. Če je celotna različica programa takoj vsebovala vseh 1258 razpoložljivih možnosti, bi cena za digitalno kopijo presegla 1500 $.

  Skupna analiza in primerjava virov

  Če želite začeti analizirati spletno mesto, morate v programu določiti njihove naslove. To lahko storite ročno. To naredite tako, da v vrstici z zavihki na vrhu okna izberete razdelek »Seznam URL-jev« in v njem kliknete »Vnesi ročno«. Ko vnesete vse naslove strani, potrebne za analizo, kliknite gumb "Start". Res je, da aktivirate analizo in začnete delati druge stvari ne bo delovalo, saj bo program zahteval ročni vnos captcha. Razvijalci v tem primeru ponujajo dva načina za rešitev problema:
 • Uporabite samodejno funkcijo captcha unlock. Lahko ga konfigurirate na zavihku Capcha, ki se nahaja vnastavitve programa. Da bi samodejni odzivnik deloval, morate vnesti ključ, ki ga lahko najdete na anti-captcha.com.
 • Uporabite proxy. Nastavitve proxyja se izvedejo v istem oknu kot nastavitve captcha, samo v razdelku »Proxy list«. Proxy lahko vnesete ročno ali dodate proxy.
 • V zvezi s programom poročila o analizi program, tudi če ga primerjamo s produktom iste družbe, Netpeak Spider, ponuja preprosto poročilo, ki izgleda kot standardna tabela Excel s podatki, vendar brez grafov ali grafikonov, to je brez formatov, primerna za vizualno analizo. Poročilo vsebuje 140 osnovnih parametrov, omenjenih v članku. Ali so vsi zelo praktični? Vredno je pogledati.
 • Odzivni čas strežnika in čas nalaganja virov. Zaradi uvedbe novih SEO-algoritmov so dosedanji podatkovni kazalci zelo pomembni pri optimizaciji spletnega mesta.
 • Naslov in opis Meta Tags, kot tudi njihova dolžina. Program analizira te parametre izključno na glavni strani spletnega mesta in poda poročilo o tem, kako dobro je portal optimiziran s tega vidika. Torej so ti parametri zelo pomembni.
 • tarifne številke H1 do H6 ter njihova dolžina. Na katerih straneh spletnega mesta zbira podatke o tem parametru, ni jasno. Na domači strani glave H5 je na primer šest. Ta znesek je lahko analizirati, vendar je na celotnem spletnem mestu na voljo več tisoč podnaslovov. To pa je težje analizirati nalogo. V vsakem primeru ta možnost ni takoza optimizacijo, kot je opisano zgoraj.
 • Velikost HTML, vsebina in razmerje teh velikosti. Te nastavitve vam omogočajo, da ocenite količino vsebine, ki jo razumno postavite na stran virov.
 • Ključna vprašanja. Program prikaže tipke in njihove velikosti. Pomen tega parametra je težko preceniti.
 • Povezave do socialne mreže.
 • Število e-poštnih naslovov na spletnem mestu. Ta možnost je lahko zanimiva za ljudi, ki prek spletnih strani obravnavajo distribucijo gradiva, kot so potencialne stranke.
 • Informacije od Alexa. V analitičnih poročilih so prikazane globalne in lokalne ocene spletnega mesta, države in profila napotitve.
 • ​​
 • Informacije iz Google SERP: URL. Prikazani so podatki v predpomnilniku in drugi parametri SEO so podvojeni.
 • Informacije iz Google SERP: gostitelj. Prikaže število indeksiranih strani, število referenc na internetu, ali je pokvarjena spletna stran ali ne, in je povezana tudi s stranjo virov. Treba je omeniti, da podatke ne zbira samo Google, temveč tudi drugi iskalniki, kot sta Yandex in Bing.
 • Informacije iz DNS. Vsebuje informacije o IP, državo, v kateri je strežnik, datum nastanka, konec domene in informacije o njegovi razpoložljivosti. Kdo je koristen za te informacije? Na primer, tisti, ki želijo iskati domene za padec.
 • Poleg tega program kot rezultat analize zagotavlja nekatere informacije o socialnih omrežjih, in sicer o skupinah, povezanih s spletnim mestom, vendar je to dovolj slabo.

  Sklep o razpoložljivih funkcijah

  DejanskoIzkazalo se je, da možnosti, ki so na voljo v osnovni različici programa, ne ustrezajo prvotno navedenim razvijalcem. Veliko informacij je podvojenih ali nima praktičnega pomena za večino uporabnikov. Poleg tega ni podatkov o analizi oglaševalskih kampanj konkurentov. Morda boste morali plačati za dodatni API, da ga dobite. Seveda v tem ni nič posebnega, vendar lahko nekdo povzroči nepotrebne težave. Čeprav je preko funkcij napovedane analize oglaševalskih akcij mnogih tekmecev in prenosa NC. Celoten program podpira 1258 funkcij. Od tega jih je 140 na voljo in jih je najpogosteje potrebnih približno 20. Dejansko

  Stroški

  Leto uporabe programa je 1.596 $, kar ni dovolj, da bi se prevedlo v mesečne stroške, ampak zakaj NC ne more tekmovati s spletnimi storitvami za analizo. stran? Prvič, ker v osnovni različici, brez uporabe storitev tretjih oseb, imajo uporabniki dostop do nekaj več kot 10% vseh funkcij programa. Drugič, 140 razpoložljivih večinskih opcij bo zahtevalo le 15-20% teh možnosti. Tretjič, program predvideva poročanje ne v najprimernejši obliki. Seveda, nekdo je udobno delati s številkami in črkami v tabelah, vendar je veliko bolj priročno za nekoga, da preuči podatke na podlagi kart in grafikonov. Mimogrede, strokovnjaki iz mnogih vej znanosti in tehnologije se strinjajo, da je jezik grafike najbolj informativen. Razvijalci ponujajo standardni način za nakup programa: dlje kot je rok, za katerega je pridobljena licenca, nižja je maloprodajna cena. Na primer,Če kupite naročnino za mesec, potem bo stala 19 $, če pa kupite licenco za eno leto, se bodo mesečni stroški znižali na 1.330 $. Tako so skupni prihranki 6840 $ na letno naročnino v višini 15.960 $. Obstaja tudi program napotitev. Če uporabnik privabi nove stranke in jih nato uporabi njegovo promocijsko kodo, dobi popust za nakup licence. Večje kot je število sodelujočih strank, večja je velikost popusta. Res je, NC - ni najbolj množični izdelek, in je malo verjetno, da bo enostavno pritegniti 5-10 kupcev, samo če to ne velja za poslovni segment, kjer lahko stranke sodelujejo. Težko je razmišljati o izogibanju zaščiti Netpeak Checker-ja, saj se ta programska oprema lahko uporablja za ustvarjanje velikega deleža prihodkov, ko se pravilno uporablja, kar bo plačalo vse stroške. Poleg tega je SEO-optimizacija spletnih strani - priljubljena poslovna storitev, ki je lahko tudi donosna. Vsaj Netpeak Checker se ne plazi okoli, ker je treba plačati delo razvijalcev.

  Primerjava novih in starejših različic NC

  Pred različico 2.1 je program imel naslednje pomanjkljivosti:
 • pomanjkanje zmožnosti shranjevanja in prenosa pripravljenih projektov, ki vsebujejo potrebne podatke (lahko so bili shranjeni samo seznami URL-jev, veliko uporabnikov pogosto potrebuje prenos podatkov);
 • prazne celice poročevalne tabele (nekateri rezultati v tabeli po analizi niso bili);
 • kompleksen vmesnik (za različne možnosti so obstajali različni zavihki, katerih prisotnost je zelo zapletla zaznavanje delovnega prostora programa);
 • nizka produktivnost;
 • popolna zaustavitev vseh procesov zaradi izgube omrežne povezave (včasih bi lahko analiza trajala celo noč, ko pa je omrežje zaustavljeno, so vsi podatki uničeni).
 • V novejših različicah programa (na primer v Netpeak Checker 3.0) je problem z vmesnikom opazen na prvi pogled. Zdaj se vse akcije odvijajo v enem oknu. Za lažje zaznavanje procesov program samodejno izpostavi napake v različnih barvah: oranžna /rumena, če lahko uporabnik sam odpravi napako; rdeča, če ni odvisna od uporabnika. Poleg tega lahko nove različice Netpeak Checker shranijo in prenesejo že pripravljene projekte. Pomembno je omeniti, da shranjeni projekti shranjujejo podatke v celoti, vedno se jim lahko vrnete.

  Bližnjice za uporabnike

  Skoraj vsak računalniški program, ne glede na operacijski sistem, ima hotkeys, ki vam omogočajo, da delate s programsko opremo ne samo z miškinim kazalcem, ampak tudi s tipkovnico. Prisotnost takšnih kombinacij omogoča lažje izvajanje in nadzor vseh procesov v programu. NC ni izjema. Kakšne so kombinacije bližnjic v tem programu? Sledi kratek vodnik do bližnjic Netpeak Checker:
 • Ctrl + V. S temi gumbi lahko prilepite vnaprej kopiran URL, na primer v tabelo.
 • Tipka F5 omogoča začetek analize virov po izbranih parametrih.
 • Kombinacija Ctrl + F5 prekine sproženo analizo.
 • Uporabite tipke Ctrl + Sprojekt lahko shranite z vsemi njegovimi podatki. To je še posebej uporabno pri delu z enim seznamom URL-jev, saj omogoča shranjevanje projekta pogosto v besedilni obliki brez izgube produktivnosti.
 • Kombinacija Ctrl + F filtrira rezultate analize.
 • Tipka Delete izbriše izbrane celice v preglednici.
 • Uporabite Shift + Delete za brisanje izbranih URL-jev iz tabele povzetkov. Res je, da morate s to kombinacijo delati previdno, saj se skupaj z URL-jem izbrišejo vsi povezani podatki.
 • S kombinacijo Ctrl + E lahko izvozite trenutno aktivno tabelo rezultatov.
 • Zadnji projekt lahko prenesete s Ctrl + Shift + T. To je priročno, ko nadaljujete z delom s programom po nekaj prekinitvah.
 • Druge kombinacije se lahko preučujejo neodvisno z lebdenjem nad gumbi, ki izvajajo določene ukaze. V zavesah bodo napisane vroče tipke, s katerimi se bodo klicali ukazi.

  NC analogi

  Kaj so analogi v Netpeak Checker? Prvi NC analog je Serpstat, ki ima skoraj enake zmogljivosti. S storitvijo Serpstat lahko uporabniki analizirajo spletno mesto kot celoto, kot tudi na posameznih straneh, zbirajo informacije o konkurenčnih virih, raziščejo povezave do profilov in analizirajo ključne besede na mestu, kontekstno oglaševanje, raziščejo mesto izdajanja iskalnikov in iščejo napake in napake na mestih Drugi analog je Krikanje žaba SEO Spider. Ta program je zmožen izvajati samo tehnično revizijsko mesto (Netpeak Checker ima širši nabor zmožnosti), tj. Za odkrivanje napak, ki niso edinstvenevsebine ali prekinjene povezave. Nekdo bo imel dovolj teh funkcij.

  Funkcije končnega programa

  Z NC uporabniki lahko:
 • pridobijo podatke SERP iz različnih priljubljenih iskalnikov;
 • ugotovite število iskanj po posameznih URL-jih v socialnih omrežjih in storitvah;
 • Analizirajte in primerjajte mesta z Serpstat, Alexa, Majestic in številnimi drugimi storitvami.
 • Ne pozabite, da program podpira vmesnik v ruskem jeziku.

  Povratne informacije strank o delu s programom

  Če uporabnik odpre eno od prvih iskalnih povezav iskalnika na poizvedbi "Reviews of NC", potem ni presenetljivo, da bo zadel na uradno spletno stran podjetja razvijalca, kjer so vsi pregledi pozitivni. Dejansko ima program številne prednosti, vendar ni brez pomanjkljivosti. Če se želite naučiti resničnih misli o delu z NC, je bolje iskati prave informacije na forumih ali blogih, kjer uporabniki delijo svoje osebne izkušnje. Vedno je vredno spomniti: koliko ljudi, toliko misli. Ni vam treba misliti, da je vsaka, ki je napisana o programu, objektivni odgovor. Običajno je, da ljudje delajo napake in kritizirajo tiste stvari, ki jih niso popolnoma razumeli. Če je čas, je najbolje, da razpoložljive funkcije preizkusite neodvisno v poskusni različici programa, ki jo uporabniki dobijo štirinajst dni (dva tedna).

  Zaključek

  Kdo naj kupi ta program - Netpeak Checker? Pravzaprav je vsekakor priporočljivo, da ga kupite ali pa ga ne priporočite. Karkoli je že bilo, je dovoljuporabne funkcije, ki nadomestijo številne storitve. To je priročno. Pri nastavitvi se lahko pojavijo težave. To lahko traja veliko časa in denarja. Vsak uporabnik se lahko sam odloči, ali bo kupil NC naročnino ali ne. Članek ima dovolj informacij za ustrezne sklepe. Možno je, da bodo ljudje na začetku imeli dovolj 140 razpoložljivih funkcij.

  Sorodne publikacije