Kako odstraniti sence iz obraza v Photoshopu. Metode obdelave

Vsakdo, ki ljubi fotografirati, se vsaj enkrat sooča s težavami z osvetljevanjem. In najpogosteje je subjekt osvetljen ali, nasprotno, preveč temen, fotograf samo ugotovi, kdaj gleda fotografije. In seveda se postavlja vprašanje: kako odstraniti sence iz obraza v Photoshopu? Pogosto se problem pojavi na svetel dan, ko sonce ustvari veliko senc, in skriti pred njimi je skoraj nemogoče. Ampak, se izkaže, soočanje s tem pomanjkljivostjo je zelo preprosta. V tem članku je opisanih nekaj preprostih načinov za odstranjevanje senc obrazov v Photoshopu.

Najlažja možnost

Najprej morate odpreti sam program in originalno fotografijo, po kateri se ustvari kopija. To je potrebno za primerjavo končnega rezultata in zagotovitev, da je vse videti naravno. Kopija se ustvari na naslednji način: desno kliknite na sliko in izberite funkcijo »Ustvari podvojeni sloj«.


To je vse, zdaj lahko začnete glavno gojenje. Naslednji korak je, da kliknete na okno "Images" in izberete "Correction", nato "Shadows /Light". Prikaže se pogovorno okno s drsniki, s katerim se prilagodi črno-bela slika. Pri delovanju s tem učinkom je včasih potrebno vključiti izhodno sliko, da ne bi pretiravali s svetlobo. To je mogoče ustaviti, rezultat je veliko boljši.

Kako odstraniti senco od osebe v "Photoshop CS"

Po zmanjšanju intenzivnosti svetlobnega vzorca,fotografija lahko postane manj privlačna zaradi dejstva, da bo izgubila svojo sočnost in zasičenost. Najbolje je, da posnetek nadaljujete z uporabo parametra, kot je Levels. To bo omogočilo čim bolj naravno nastavitev vseh poltonov. Možnost je na ta način: "Slika" - "Popravek" - "Ravni". Za začetek so najbolj zanimivi drsniki "Vhodne vrednosti". Z izbiro optimalnih parametrov lahko nadaljujete z naslednjim korakom.


Če želite povečati nasičenost celotne slike, pojdite v meni "Tone /Saturation". Če pa želite izboljšati le nekaj podrobnosti, lahko to storite s čopičem Sponge. Kliče se z desnim klikom na parameter "Svetloba /Temno". Po vseh transformacijah je vredno primerjati prejeto sliko z izvirnikom. Če ugotovite, da je fotografija močno ponovno posneta, lahko uporabite centrifugalni sistem Neprepustnost.

Možnost 2

Seveda je minus prve metode očiten. Nastavitve ne spreminja samo oseba, ampak celotno fotografijo, vključno z njenim tonom. Če potrebujete le popraviti slabosti svetle slike, medtem ko pustite vse druge barve in svetlobne vzorce, bo druga možnost idealna. Z njim je odstranjevanje senc iz obraza v Photoshopu preprostejše. Za začetek, morate narediti kopije plasti, ki jih potrebujejo 2 kosa. To storite tako, da desno kliknete na izvirnik in izberete »Ustvari podvojeni sloj«. Po tem se meni "Svetlost /kontrast" odpre na enak način, kot je opisanozgoraj. Svetlost se poveča do te mere, da vsi odtenki na obrazu ne izginejo. Ne skrbite, da je ostala fotografija postala brezbarvna. Po tem vzemite mehko krtačo "Eraser" in prečkajte vse, razen sence. Ko je ta postavka končana, lahko igrate z jogom "Opacity", da naredite prehod med svetlobo in senco. Tako bodo manjkajoča področja fotografije skoraj izginila in vidne bodo vse podrobnosti osebe.

Kako odstraniti sence obraza v CS6 Photoshopu

Mnogi uporabniki se sprašujejo, ali obstaja različica programske opreme za razliko pri delu z lahkim vzorcem. Pravzaprav - ne. Zgoraj so metode, ki delujejo odlično za vsako različico "Photoshopa", ki ni bila stara ali nova. Na razliko v rezultatu vpliva samo domišljija fotografa. Zdaj je vprašanje, kako odstraniti sence iz obraza v "Photoshopu" popolnoma odkrito.

Sorodne publikacije