Kako spremeniti žarnico v avtomobilu: nasveti in nianse

Vsaka žarnica v avtomobilu opravlja določeno funkcijo. Vse svetlobne naprave morajo delovati pravilno, saj to zagotavlja varnost pri vožnji po cesti. Vendar imajo žarnice zamegljene lastnosti, eno pred in druge pozneje, vendar se to zgodi. Brez kratkega svetlobnega pramena, kratkega svetlobnega pramena, indikatorjev obračanja in zaustavitvenih svetilk ni mogoče voziti. Zato je treba postaviti novo svetilko. Spregovorimo o tem, kako spremeniti žarnico in kakšne težave se lahko pojavijo pri opravljanju takšnega dela.

Splošno

Povprečna življenjska doba svetilke je odvisna od njenega vira in pogojev uporabe. Kitajski izdelki običajno ne trajajo dolgo, v povprečju 150-200 ur, vendar obstajajo izjeme. Ampak izvirne svetilke lahko delajo že več let in hkrati svetijo tako svetlo kot prvi dan. Povprečna življenjska doba je približno 15-2 let. To je po takem obdobju za nakup rezervnih, čeprav bi morale biti vedno. Na primer, če je žarnica žarila ponoči na cesti, ni tako udobno, da gre, in je nevarno. V tem primeru je zaželeno vedeti, kako spremeniti žarnico v vašem avtomobilu, najpogosteje ni nič zapletenega. To je vredno pozoren na dejstvo, da je večina avtomobilov opremljena s halogenskimi žarnicami. Njihove roke z žarnico niso močno priporočene. To je posledica dejstva, da se med postopkom segrejejo do visoke temperature. Preostale maščobne madeže iz rok pripeljejo do tega, da žarnica preprosto izgori.Tudi bučka se ne more opraskati. V drugem pa je postopek zamenjave preprost, zdaj ga bomo preučili.

Kako zamenjati žarnico v žarometu

Postopek zamenjave se pogosto zmanjša na dejstvo, da morate najprej razumeti, ali morate odstraniti žaromet ali ne. Zasnova večine sodobnih avtomobilov je taka, da ni potrebno vzeti nadomestne žarnice. Samo s sedeža, z vtičnicami za pokrovček se žarnica odstrani iz priključka in vstavi nova. Toda v nekaterih primerih je treba žaromet še vedno odstraniti. Včasih se to stori, bolj za boljše opravljanje dela in ne kot nujnost. V ta namen odvijte vijake, ki gredo skozi ohišje žarometa in ga trdno držite na mestu. Ampak včasih celo orodje ni potrebno. Na primer, na "Volvo" XC90 Ostra je v obliki črke G obliko in se ne zvija, ampak preprosto vstavi. Če je potrebno, se zamenjava žarometa kratkega svetlobnega pramena ali kratkega svetlobnega pramena zelo hitro odstrani in vrne nazaj, v tem primeru ni potrebno orodje. Toda takšna konstrukcija ni običajna, zato je bolje, da je na voljo ključ.

Kako zamenjati žarnico registrske tablice

Pogosto sta nameščeni dve svetilki tipa W5W za osvetlitev številke. To je najbolj običajna možnost brez pokrovčka. Postopek zamenjave je običajno enak kot praktično vsi avtomobili. Leži v dejstvu, da je treba odstraniti z zapaha. Na sodobnih avtomobilih najpogosteje uporabljajo ključavnice, na klasika VAZ uporabljajo vijake za pritrditev. S stanovanjemIzvijač zaskoči pritrdilne elemente in odstranite svetilko iz zaščitnega ohišja. Po tem smo postavili novega. Preden ga vrnete v ohišje, priporočamo, da preverite učinkovitost. Postopek montaže poteka v obratnem vrstnem redu. Vredno je omeniti, da včasih žari ena svetilka, zaradi česar registrska tablica ni popolnoma vidna, zato ima prometna policija vprašanja. Če je ena žarnica zgorela, je bolje, da jo spremenite tako, da v enem mesecu ne boste spet tam. Na splošno je vse zelo preprosto in problemi ne bi smeli nastati. V nekaterih primerih, ko so vijaki uporabljeni za montažo, so zakisani. Lahko vlijemo njihov VD-40 in malo počakamo, potem pa se mora vse razvezati.

Žarnica na armaturni plošči je izgorela? Ne moti

Z modelom avtomobila je veliko opraviti. Toda bistvo se ohranja. Iz orodij bomo potrebovali ravno in izvijač ali komplet bitov. Najpogosteje je armaturna plošča pritrjena z več vijaki. Poiščite in zavrtite. Nato nežno potegnite armaturno ploščo na sebe. V sredini je blazinica, ki jo je treba odklopiti, saj bo brez nje težko izvesti zahtevano nadomestno svetilko. Že z odstranjeno ploščo razstavite zadnji pokrov. Drži preproste plastične ključavnice. Pri tem jih ne skušamo razbiti. Nato vidimo svetilke svetilk, od katerih je vsaka odgovorna za dodelitev določene ikone. Pomaknite osnovo žarnice na levo stran in jo izvlecite. Zdaj morate izvleči žarnico iz pokrovčka. Če ga ne morete izvleči, ga lahko poskusitepritrdite podnožje s kleščami, vendar le pazljivo, da ga ne poškodujete. Nato postavite novo svetilko in zberite vse v obratnem vrstnem redu. Ker je zamenjava žarnic na armaturni plošči preprosta, morate to storiti, ker ne veste niti za kakšne napake samo zato, ker svetilka ne deluje.

Zamenjava žarnice žarometa

Tukaj je postopek nekoliko podoben postopku, ki ga je treba izvesti za zamenjavo glavnih žarnic. V klasiki je treba razstaviti svetilko, na tujih avtomobilih to pogosto ni potrebno. Za začetek odprite prtljažnik in odstranite oblogo, ki zapira dostop do svetilke. Po tem odstranimo kabelski snop in z ustreznim ključem ključe pritrdimo na telo. Zdaj je prost dostop do zgorele zavorne svetilke. Zaščitite ga in postavite novega, tukaj ni nič zapletenega. Za zamenjavo morate odstraniti zadnjo stran luči. Drži plastične ključavnice, nežno odstrani in poskuša storiti ničesar, da bi poškodovala. Zaželeno je, da se v postopku dela pregleda stanje drugih žarnic in, če je potrebno, da se jih spremeni, stanejo peni. Tukaj veste, kako spremeniti zavorno žarnico. V nekaterih primerih luči ni treba odstraniti, ker je pokrov žarnice viden iz prtljažnika. Če se obrnemo v nasprotni smeri urinega kazalca, ga izvlečemo, dobimo zažgano svetilko in postavimo novo. Montaža v obratnem vrstnem redu.

Pomembne informacije

Pogosto je treba v žaromete žarometov namestiti tisti, ki je stal od tovarne. Te svetilke trajajo dlje. Poleg tega ni vrednopovečajte moč, če menite, da svetloba ni dovolj svetla. To lahko privede do dejstva, da ne le stiki na stropu, ampak tudi padlip stikalo. Konec koncev bo treba slednje popolnoma nadomestiti ali plačati za poceni popravila. Na primer, če povečate moč za 40%, potem so lahko žarometi kmalu razpokani in zasenčeni zaradi visoke temperature, kakovost svetlobe bo v tem primeru še slabša.

Povzamemo

Ker zamenjava žarnice ali katerega koli drugega avtomobila ne dela, je bolje, da to delo opravite sami. Res je, da je tu nekaj izjem. Na primer, v sodobnih avtomobilih "BVM" ali "Mercedes", tudi sama svetilka ne bo vedno sposobna zamenjati, ker to zahteva veliko za odstranitev. Toda za proračunske avtomobile je to povsem mogoče.

Sorodne publikacije