Kako zamenjati baterijo na iPhone 5?

Novi pripomočki imajo običajno dolgo življenjsko dobo baterije. Toda čez nekaj časa in v natanko 1-2 letih se telefon ustavi, kot tudi po nakupu.

V tem ni nič nenavadnega in niste prva oseba, ki se ukvarja s to težavo. Vaš iPhone 5 se začne hitreje prazniti, zato ga morate vedno bolj polniti. To se zgodi iz povsem razumljivega razloga: vsaka baterija ima svojo posebno rezervno porabo. Posledično se z vsakim polnjenjem čas polnjenja baterije na iPhone 5 zmanjša. V napravi "jabolka" se šteje, da baterija ni odstranljiva in je ni mogoče zamenjati. Proizvajalec predlaga, da v takih primerih pridobi drug pametni telefon.


Kaj storiti?

Toda zakaj pobegniti, da bi kupil nov telefon? Vaš iPhone lahko traja zelo dolgo. Samo zamenjavo za iPhone 5. Celoten postopek traja le 15-30 minut in po preučevanju podrobnih navodil ga lahko izvede tudi najbolj neizkušena oseba v tehniki. Spodaj opisani koraki so opisani postopoma po korakih.

Kako spremeniti baterijo na iPhone 5?

Za vgradnjo druge baterije pripravite:
 • konvencionalni izvijač.
 • Izvijač s petimi listi Pentalobe.
 • Prisesek.
 • Orodje za odpiranje (po možnosti iz plastike).
 • No, in seveda vaša nova baterija.
 • Prvi korak: priprava

  Najprej morate odstraniti sprednjo ploščo. Preden razstavite, morate izklopiti iPhone. KakoSamo če to storite, odvijte par vijakov s petimi listi, 36 mm, ki se nahajajo ob priključku Lightning. Ste pripravljeni? Začnite z 2. korakom zamenjave baterije na iPhone 5.


  Drugi korak: odstranite ploščo

  Sedaj priključite prisesek z zaslonom na mesto nad gumbom Home. Potisnite ga in ga pretresite tako, da je pritisnjen na zaslon. Poskrbite, da je sesalnik tesno povezan s sprednjo ploščo. Nadalje, zamenjava baterije na iPhone 5 zahteva naslednje.
  Vzemite pametni telefon v levo roko in potegnite sesalno skodelico na desni. To ne sme biti ostro, vendar ne preveč mehko, da bi ločili spodnji vogal sprednje plošče od ostalega dela telesa. Bodite previdni in računajte na svojo moč. Ne pozabite, da je sprednji del zelo slab in ni poceni. Ko izklopite vogal plošče, vzemite predpripravljeno orodje, da ga odprete, in ga vstavite v rahlo odprto režo med ohišjem in sprednjo ploščo. Nato orodje nežno potisnite na telo nežno, da ga pomaknete navzdol. Hkrati pa se morate spomniti na dojenčka in ga ne ustaviti. Na ta način odprete pametni telefon za dostop do baterije iPhone 5.

  Tretji korak

  Ne odpirajte odprtega plastičnega instrumenta. Zdaj vam bo pomagal, da odklopite ključavnice med ploščo in ohišjem. Nahajajo se v telefonu in napravo, v kateri se je pojavila luknja, postavite in gladko premaknite orodje po robovih šiva.
  To je precej naporno delo, potrebno je ravnati previdno, ne mudi se. Alternativno, najprej odprite eno zaporko in nato še eno. Uporabite orodje od desne proti levi. Bodite previdni! Ne poškodujte same plošče ali blizu podrobnosti obdelovanca.
  In zdaj ste skoraj odprli sprednji del ovoja. Ampak samo ga ne odstranite ostro, je še vedno pritrjena na primer z več vtiči, ki so usmerjeni na vrh pametnega telefona. Medtem pa je spodnji del iPhone 5 že ločen in lahko previdno premaknete ovoj. Poskusite ga nastaviti pod kotom 90 stopinj na napravo. Pri tem ne poškodujte priključkov.

  Četrti korak: Popolna plošča za odklop

  Poiščite 3 vijake, ki pritrdita nosilec kabla na sprednji del telesa na glavno področje pametnega telefona. Opozoriti je treba, da imajo različne velikosti. Zato sta dva 12 mm vijaka in 16 mm. Previdno jih odvijte. Odstranite podporni nosilec (spredaj) sprednje plošče iz matične plošče. In šele zdaj lahko popolnoma odklopite sprednjo ploščo. Odloži ga na stran. Odvijte nekaj vijakov velikosti 18 mm in 16 mm, ki pritrdijo nosilec baterije na iPhone 5 na glavno ploščo. Ko zbirate napravo, preverite, ali so deli nameščeni, je pomembno. Odstranite nosilec baterije. Nato ponovno namestite orodje za odpiranje, ki nekoliko dvigne pokrov akumulatorskega modula. To morate storiti z veliko previdnostjo, saj lahko najmanj nemarno gibanje povzroči kršitev mikročipa.

  Zaključna faza

  Postavite konec odprtega instrumenta v režo med steno prostora za baterije na iPhone 5 in baterijo. Gladko lepljenje z gladkimi gibi. Odstranite baterijo, nato vstavite in zavarujte novo. Vse zgornje korake opravite v obratnem vrstnem redu, pri čemer zbirajte napravo. Na tej, naša zgodba o tem, kako spremeniti baterijo na iPhone 5 je končana. Kot lahko vidite, je preprosto narediti in ne zahteva nobenih posebnih veščin.

  Sorodne publikacije