Kako izbrati tipkovnico za vaš računalnik: vrste naprav, njihove funkcije in povratne informacije. Najboljši ustvarjalci klaviature

Pri nakupu računalnika dobra polovica potrošnikov namenja posebno pozornost značilnostim procesorja, količini RAM-a in trdega diska, učinkovitosti grafične kartice in drugih komponent sistemske enote. Ampak ne pozabite na tako pomembne dodatke kot tipkovnico in miško. Od njih je v veliki meri odvisna enostavnost uporabe računalnika. Ne glede na močan nabor čipov, ki jih ni bilo v sistemski enoti, jih je potrebno nadzirati s pomočjo tipkovnice in miške. Precej težko je izbrati dostojno možnost, saj se današnji trg preprosto zlomi s številnih podobnih vložkov. Poleg tega vsako leto postajajo vse bolj: različne vrste, destinacije in metode povezovanja.


Vso to sorto je zelo težko zapreti. V povezavi s tem so številnim uporabnikom zastavljena precej logična vprašanja o izbiri tipkovnice za igre, delo ali mobilni pripomoček. Svetovalec v trgovini ni vedno najboljši asistent, še posebej, če ne gre za specializirane prodajalne. Torej, poskusimo ugotoviti, kako izbrati tipkovnico, kaj najprej bodite pozorni in kako se ne zmotite pri nakupu. Pri pripravi prispevka smo posvetili pozornost mnenjem strokovnjakov s tega področja in pregledom navadnih uporabnikov.

Vrste tipkovnic

Preden izberete tipkovnico za računalnik, je očitno odveč pogledati klasifikacijo takih naprav. To je tobodo v veliki meri pomagali zmanjšati obseg možnih modelov in v nekaterih primerih prihranili denar.

Office

To je najpogostejša in najbolj priljubljena vrsta tipkovnic. Pisarniške naprave so zasnovane predvsem za delo z dokumenti in brskanjem po spletu. Delovno območje je v tem primeru prikrajšano za dodatne funkcijske tipke.


Naprave tega tipa so zasnovane za merjeno delo in imajo minimalni razred zaščite pred poškodbami. To pomeni, da če izberete to tipkovnico kot igro, vas bo ta zvila čez en teden. Še posebej, ko gre za uporabnike, ki menijo, da bolj ko kliknete gumbe, boljši je rezultat. Mnenja o pisarniških napravah so dvoumna. Po eni strani, so poceni, in jih je mogoče spremeniti kot rokavice: Ni mi bilo všeč - kupil drugo, in ni problema. Seveda, 300-500 rubljev ni toliko denarja, če pogledate na stroške drugih komponent PC. Po drugi strani pa kakovost montaže in vračanja na splošno dopuščata veliko želje. Za delo z njim, tudi običajno 8-urni dan je precej težko: prsti utrujeni, gumbi so včasih ni poslušal, in žica je vedno upogibanje, odklop naprave. Seveda, lahko izberete tip tipkovnice pisarno za 2-3 tisoč rubljev, vendar je praktičnost takega nakupa je veliko vprašanje, saj za ta denar lahko kupite to možnost in mirno jo uporabite za isto tisk in na drugih področjih.

Universal

To je nekaj med igralniškimi in pisarniškimi modeli. V njih lahko izberete vsestransko tipkovnicov primerih, ko potrebujete visokokakovosten nabor besedil, in v prostem času vam ni všeč igrati v dinamičnih igrah.
Takšne naprave imajo bolj zanesljive mehanizme in lahko za razliko od pisarniških modelov prenesejo veliko več obremenitve. Poleg tega je minimalni nabor multimedijskih gumbov za delo z igralci. Stroški univerzalnih tipkovnic so višji kot v pisarni, vendar je praktičnost opazno večja. Ocene na univerzalnih tipkovnicah so večinoma pozitivne. Takšne naprave so enake za mnoge zlate medije. So relativno poceni, precej zanesljivi in ​​na splošno praktični. Torej, za mnoge navadne uporabnike, vprašanje kompetentne izbire računalniške tipkovnice sploh ni - raje imajo univerzalne modele.

Ergonomski

Če je vaš poklic ali poklic povezan s pogostim in dolgim ​​nizom besedil, potem morate izbrati tipkovnico s povečanimi ergonomskimi značilnostmi. Zunanji modeli so lahko popolnoma nepredvidljivi in ​​celo futuristični, vendar je zasnova namenjena lažjemu slepemu tiskanju.
V operacijskem sistemu Windows 10 je veliko lažje izbrati razporeditev tipkovnice in vzpostaviti dodatno enoto, ki bo omogočila klic posebne funkcije iz Vord, Excel in drugih programov, namenjenih delu z besedilom in kodo. Pri igralnih in multimedijskih napravah so takšne naprave neustrezne, še posebej proračunski modeli, zato nimajo dodatnih gumbov in njihova zanesljivost ni enaka, kar za dinamične aplikacije ni najboljša možnost. Uporabniki so dvoumnipregledi ergonomskih modelov. Da, primerni so za tiskanje besedila, kode, tukaj brez težav lahko izberete postavitev tipkovnice in priložite gumbe priljubljenim urejevalnikom besedila in drugim aplikacijam. Toda to je zelo specializirana naprava in zelo problematična je uporaba na drugih področjih.

Multimedia

Tukaj imamo velik delovni prostor z veliko dodatnimi funkcijskimi tipkami. Slednje vam omogočajo spreminjanje glasnosti v lokalnem predvajalniku, upravljanje brskalnika, zagon nekaterih programov z enim klikom in dodajanje drugih dejanj gumbom.
Sodeč po povratnih informacijah, uporabniki, ki se ukvarjajo z oblikovanjem in postavitvijo videa, to je, delajo v specializiranih urednikih, raje uporabljajo multimedijske vhodne naprave. Omogočajo vam, da se z rutino z rešitvami osvobodite in klicate pogosto uporabljene funkcije, tako da dodelite ustrezne tipke. Da, in DJ-ji, taka tipkovnica je aromatizirana. Mnenja o multimedijskih vhodnih napravah so tudi dvoumna, saj je vse tukaj odvisno od lokacije dodatnih tipk. Nekateri proizvajalci imajo vse v redu (medtem ko delajo, potrebujejo gumbe pri roki), medtem ko jih drugi na žalost postavljajo v nekakšen nenavaden in celo kaotičen red.

Game

Obstaja veliko nasvetov in nasvetov o tem, kako izbrati gamepad, če pa jih povzamemo, bomo videli, da imamo udobno in zelo zanesljivo napravo z minimalnim odzivom. Prva stvar, ki razlikuje igralno napravo od druge, so izboljšani ključi in zanesljivost.modelov.

Poleg tega proizvajalci takšne tipkovnice zagotavljajo z dodatnimi funkcijskimi gumbi, ki so jim dodeljene pogoste akcije v igrah: klepet, hitro dostopno kolo, ciljni zoom in drugo. Ključi igralnih naprav so običajno gumirani in imajo posebno podlago. Takšne naprave so zasnovane za močne in pogoste klike, tako vredne vseh iger in živcev uporabnikov. Potrošniki se večinoma pozitivno odzivajo na igralne tipkovnice. So res zanesljive, udobne in imajo razširjeno funkcionalnost. V segmentu proračuna takšne naprave ne izpolnjujejo in če se zgodi, potem njihova kakovost pušča veliko možnosti za željo. Torej obiranje gamepad v srednji ceni ali premium sektorju, drugače tvegate nakup navadne univerzalne naprave za tipkanje z marker ključev.

Za medijske centre

To so običajno kompaktni modeli, ki so namenjeni upravljanju medijskih centrov, ki temeljijo na osebnem računalniku, in mobilnih pripomočkov. V tem segmentu lahko izberete tipkovnico za android - in iOS naprave, prenosne računalnike in druge naprave.
Tu se morate najprej osredotočiti na vaša vprašanja in naloge, ki jih mora opraviti vhodna naprava. Če potrebujete tipkovnico za središče, potem sledilna ploščica v tem primeru ni ničesar, za pametne telefone in tablične računalnike pa mora biti precej mimogrede. Tukaj je veliko mnenj uporabnikov, predvsem tistih, ki so si sami kupili vhodno napravo za mobilni pripomoček. Tipkovnicaobrne nadzor tabličnega računalnika ali pametnega telefona in močno izboljša njihovo uporabnost. Tako veliko uporabnikov nujno priporoča takšne naprave za nakup.

Ozka tipkovnica

Tu govorimo o pomožnih pripomočkih, ki pomagajo olajšati rutino. Če, na primer, delate glasbo, natančneje - igranje klavirja, potem je smiselno izbrati bakreno tipkovnico. Lahko ga programirate za določene akcije ali priložite ključe beležkam ali celo celo oktavam.
Izbira, kot v prejšnjem primeru, je v veliki meri odvisna od predvidljivih nalog. Bodite prepričani, da strgate navodila za uporabo in si zapomnite, ali je dovolj tipkovnice za organiziranje lastnih pobud, ali, nasprotno, so preveč, in bolje je skrbeti za možnost je enostavnejša, kot tudi cenejši. V zvezi s pregledi uporabniki ugotavljajo, da takšne naprave resnično olajšajo življenje. Torej, za njih boste morali dati dodaten denar, vendar je vredno, še posebej, če vsak dan opravljate svoje najljubše posle.

Oblikovanje tipkovnice

Vsaka zgoraj opisana naprava ima lahko drugačno zasnovo ključa. Ta trenutek neposredno vpliva na stroške naprave, kot tudi na enostavnost uporabe. Torej ga ne morete izpustiti iz računov na kakršen koli način.

Membranska tipkovnica

To je najpogostejša vrsta tipkovnice. Gumbi v tem primeru so lahko srednje ali visoke višine, sama zasnova pa je dobro zaščitena pred prahom, razbitinami in drugo umazanijo. Ampak,Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, membranska tipkovnica ni najboljša možnost za profesionalno tipkanje ali pisanje kode.
Nimajo najbolj jasnega in jasnega poteka, zato so pogosto falshnagazatiya, hkrati pa se natisnejo tudi pogoste popravke. Poleg tega se membranski modeli včasih držijo ključev, morajo razstaviti napravo ali popolnoma kupiti novo. Slednje je samo pomemben plus. Stroški membranskih tipkovnic so najnižji.

Otok

To je naprava z nizkimi profilnimi ključi. Tipkovnice tega načrta se običajno uporabljajo na prenosnih računalnikih in so bolj kompaktne od drugih modelov. Manj so zaščiteni pred prahom, vlago in krhkostjo, zato jih je treba obravnavati previdno.
Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, so otoške vhodne naprave idealne za profesionalno tipkanje in kodiranje. Te težave nimajo pri modelih membran: tisk je jasen, jasen in deluje v 999% primerov. Stroški otoških tipkovnic so precej višji kot na membrani, vendar v celoti porabijo vloženi denar, še posebej, če tiskate dneve neprekinjeno.

Mehanski

Mehanske tipkovnice so visoke kakovosti, vendar cenovnih oznak na njih ni mogoče imenovati demokratične. Ti modeli so odlični za profesionalno tipkanje, kodo in igre.
Pregledi mehanskih tipkovnic, večinoma pozitivni. Ja, veliko so dobri, vendar nekaterim uporabnikom ni všeč veliko pristajanje ključev in njihglasni kliki "Mehanika" ima veliko povpraševanje po igralci računalniških iger, saj je ta oblika značilna povečana zanesljivost in lahko preživijo najtežje igre bitke. Stroški takšnih tipkovnic lahko dosežejo izredne zneske. Cene oznak na igralnih modelih znanih blagovnih znamk se začnejo z oznako 5 tisoč rubljev in končajo nekje okoli 20 tisoč evrov, kljub temu pa se lahko nakup mehanske tipkovnice imenuje praktičen, ker je zelo zanesljiv in bo trajal več let, medtem ko sta membrana in otok modeli povprečno ne več kot eno leto.

Vmesnik za povezavo

To je tudi eden od ključnih dejavnikov, na katerega morate biti pozorni pri nakupu tipkovnice. Veliko ljudi pozabi na trenutek v trgovini in po prihodu domov imajo resne težave.
Včasih so bile tipkovnice povezane samo s priključkom PS /2. Vendar so današnji modeli prešli na bolj poznan USB vmesnik. Kljub temu so na prodaj še vedno tipkovnice PS /2, nekatere matične plošče pa so prikrajšane za ta konektor. Poleg tega še vedno obstajajo brezžične vrste tipkovnic, kjer se sprejemnik poveže z vmesnikom USB. Igralci se na te naprave ne odzivajo najbolje, saj je odzivni čas tukaj opazno višji od vodilnih modelov.

Proizvajalci

Kar zadeva proizvajalce, se je seznam znanih blagovnih znamk že dolgo oblikoval, pri tem pa se ne upoštevajo novinci. Konkurenca na tem trgu je zelo toga in vsi razumejo, da vsaka napaka prestraši stranko in hkrati denar. Zato želijo proizvajati naslednje blagovne znamkesamo visoko kakovostne izdelke. Najboljši proizvajalci tipkovnice:
 • Logitech.
 • Microsoft.
 • ​​
 • Razer.
 • A4Tech.
 • Zalman.
 • Genij.
 • Gigabajti.
 • ASUS.
 • Corsair.
 • Sorodne publikacije