Raketa akumulatorja: Opis

Korejski akumulatorji se že dolgo uspešno uporabljajo v Rusiji. Dokazali so se kot zanesljivi in ​​relativno poceni in visokokakovostni. Oglejmo si podrobneje funkcije, ki jih imajo raketne baterije. Obstaja veliko mešanih recenzij o njih, vendar je večina voznikov še vedno pozitivna glede teh elementov napajanja. Pomanjkljivosti so seveda, vendar jih bomo v tem članku upoštevali.

Nekaj ​​zgodovine

Tovarna globalnih baterij je bila ustanovljena leta 1952. Potem je bila korejska družba prva, ki je prinesla japonsko tehnologijo v državo. To je postal pravi preboj, ki je omogočil sprostitev konkurenčnih napajalnikov. Že v 80 letih je organizacija "Rocket" vstopila na svetovni trg. Trenutno distribuira svoje izdelke v 140 državah sveta. To vsaj kaže na priljubljenost takšnih baterij in veliko povpraševanje po njih.

V začetku devetdesetih let je bil ustanovljen Centralni inštitut akumulacijskih tehnologij. Kmalu zatem je podjetje prejelo certifikate, ki ji omogočajo, da varno vstopi na svetovni trg. Danes so korejski prehrambeni izdelki zelo razširjeni. Ampak ne vsakdo je nagnjen k nakupu raketne baterije. Povratne informacije so pogosto negativne. Ampak o tem kasneje.

Kako določiti datum proizvodnje

Zelo priporočljivo je preveriti, kdaj je bila baterija izdelana. Dejstvo je, da tudi tu obstaja takšen koncept kot "iztek". Če je baterija padla 3na zalogi, potem je že delno izgubil svojo zmogljivost. Seveda bo delovalo, vendar ni tako dolgo in učinkovito.

Poleg tega Korejci označujejo nekoliko nenavadno leto /mesec /dan proizvodnje. To je običajno kombinacija črk in številk. Oglejmo si to podrobneje. Na primer, imate baterijo KJ4K14. Prvi dve črki označujeta mesto, v katerem se nahaja proizvodnja, ki ju ni mogoče upoštevati, ker tu ni temeljne vrednosti. Spodaj je številka "4", ki kaže, da je bila baterija sproščena leta 2014. Po tem stoji "K", ki označuje mesec. V tem primeru je to november. Oznaka meseca je po abecednem vrstnem redu od A do L. Skladno s tem je "14" številka. Izkazalo se je, da je pred nami baterija, sproščena leta 2014, 14. november. Kot lahko vidite, tukaj ni nič zapletenega, vendar je priporočljivo, da preverite akumulator Rocket, ki ga kupite.

Na kratko o sortimentu

Tukaj so Korejci poskrbeli za množico standardnih velikosti in kapacitet. To vam omogoča, da dvignete baterijo za lahki majhen avto in za težka vozila. Podjetje proizvaja:
 • MF - niz nizko vzdrževalnih akumulatorskih baterij.
 • SMF - Neupravljani napajalniki.
 • Glede na zmogljivost se začne pri 45 A /h in doseže 230 A /h. Precej pomemben tek, čeprav je trenutno povsem običajen. Mnogi proizvajalci poskušajo pokriti svoje izdelke, ker številne vrste opreme, kot so Korejci, niso nobena izjema. Nekatere znamke avtomobilov so nameščene rednoRaketni akumulator. Med njimi so "Daewoo", "Kia", "Volkswagen" in nekateri drugi. To pomeni, da proizvajalec vozila zaupa blagovni znamki in ima ustrezno pogodbo. No, pojdimo zdaj in poglejmo nekaj bolj zanimivih stvari.

  Kako polniti raketno baterijo

  Če imate akumulator z majhnim vzdrževanjem, morate vanje redno destilirati vodo. To se opravlja manj pogosto kot na običajnih baterijskih baterijah, vendar o tem ni treba pozabiti. Toda serija SMF je bolj razširjena, zato gre za to in rad bi povedal.

  To so baterije za ponovno polnjenje, ki jih ni treba vzdrževati in ki med življenjsko dobo ne zahtevajo ponovnega polnjenja in destilacije. Kljub temu je mogoče posaditi baterijo, kar se dogaja pogosto, zlasti v hudih zmrzalih. V tem primeru lahko izvedete polnjenje. Ampak tukaj je nekaj pomembnih odtenkov. Najprej ne poskušajte razstaviti pokrova. Lepljena ali varjena za tesnost. Drugič, ni priporočljivo uporabljati visokih tokov za polnjenje. To skrajša življenjsko dobo baterije. Najboljša možnost je, da shranite pomnilnik na 4A in pustite polnjenje baterije za noč. Če je še živa, jo boš pustil in se umiril. Vzdrževanje raketnega akumulatorja ni potrebno, vendar ga je mogoče ponovno napolniti in celo po potrebi.

  O uporabljeni tehnologiji

  Ta proizvajalec je pridobil izkušnje z vodilnimi japonskimi znamkami. Torej je bil ta del tehnologije izposojen od njih. Ti vključujejo metodo izdelave plošč. Namesto tegakonvencionalne odlitke uporabljajo "vlečeno" metodo. Njena bistvo je v tem, da so plošče manj nagnjene k koroziji in le v redkih primerih. Kovinski elementi so stisnjeni, kar močno poveča njihovo trajnost in vzdržljivost. Velikost zrn aktivne plošče je nekoliko zmanjšana, kar je pozitivno vplivalo na trajnost baterije.
  Razvijalci so se odločili popolnoma opustiti uporabo beta zlitine. Namesto tega so začele plošče iz zlitine svinca in kalcija. To nam je omogočilo, da se znebimo takšnega negativnega učinka, kot je samopraznjenje. Torej, tudi če se baterija ne uporablja dolgo časa, je skoraj ni izpraznjena, to je zelo velik plus. Svinčeno-kalcijeva zlitina ima druge močne strani:
 • deluje pri visokih temperaturah;
 • zagotavlja visok zagonski tok pri nizkih temperaturah;
 • praktično nobena voda ne izhlapi;
 • tvorba reduciranega plina.
 • Kot lahko vidite, obstaja precejšen seznam prednosti. Ključni minus so visoki stroški proizvodnje, ki vplivajo na ceno baterije na pultu.

  Nekaj ​​več o funkcijah

  Ker raketna baterija SMF ni nujna, obstaja indikator polnjenja na ohišju, ki prikazuje zmogljivost baterije. To je zelo priročno, saj lahko nadzorujete stanje baterije. Druga značilnost je pokrov. Spajan je na telo in ima labirintno strukturo. To je potrebno za učinkovito odstranjevanje plinov, ki nastajajo med delovanjem. Pokrov ima vgrajene zaviralce gorenja. Preprečujejo eksplozijo baterijeiskre Zato se ta baterija šteje za eno najvarnejših. Čeprav so med pregledi obstajala tudi mnenja tistih, ki so imeli baterijo med uporabo. Čeprav gre za en sam primer, ostaja dejstvo. Zato je težko govoriti o učinkovitosti zaviralcev gorenja v tem primeru. Obstajajo ojačevalna rebra, ki z močnimi vibracijami zmanjšajo nevarnost brizganja plošč.

  O koristih

  Veliko motoristov pohvali raketno baterijo. Značilnost, ki takoj ujame oko, je visok zagonski tok pri nizkih temperaturah. To je izjemno pomembno, še posebej, če se baterija uporablja na daljnem severu, kjer močan zmrzal ni le ponoči, ampak tudi v dnevnih urah. Z vidika zagonskega toka so raketne baterije sposobne tekmovati s "vrhom", ki je pri preskušanju skoraj vedno na prvem mestu. Poleg visokega zagonskega toka vozniki opozarjajo tudi na zanesljivost. Neravan, nepredušen trup se ne boji vibracij. Sodobna zlitina plošč vzdrži velike obremenitve in ne izgubi zmogljivosti pri globokem praznjenju.

  Ali obstajajo slabosti?

  Seveda ne moremo reči o pomanjkljivostih, ki so tu prisotne. Glavna je kratka življenjska doba. Ampak še enkrat, če se zanašate na ocene voznikov. Dejstvo je, da ima nekdo raketno baterijo 7 let, drugi vozniki pa ne več kot tri. Zadnja številka je resnično nezadostna za baterije te kakovosti. Mnogi problemi se lahko pojavijo zaradi dejstva, da baterija ni bila prva svežina in je stala na zalogi že več let. Kot rezultat, po 2-3 letih aktivnega izkoriščanjabaterija popolnoma izgubi zmožnost, da zadrži polnjenje. Vendar še vedno prevladujejo pozitivne povratne informacije. Vsaka baterija, tudi premium segment, bo imela negativne povratne informacije. Konec koncev, poroka ali zloraba ni izključena. Zato je treba vse to upoštevati.

  Kako preveriti akumulator ob nakupu

  Pogosto se kupci soočajo z dejstvom, da pridobijo akumulator z napako. Prvič, nakupi morajo biti opravljeni ne v kioskih na trgu, ampak na dokazanih mestih. S tem se zmanjša tveganje, da se navadite na izdelek ali na tisto, ki več let miruje na pultu. Druga pomembna točka je preverjanje s pomočjo vilic. Bistvo te metode je, da v petih minutah napetost ne pade pod 9 Voltov. Mnogi prodajalci običajno pregledajo 12-voltno žarnico. Toda temu se je bolje izogniti, saj ta metoda ne zagotavlja skoraj nobenih informacij o stanju baterije. Poleg tega vizualno pregledajte baterijo. Če obstajajo kakršne koli napake na primeru, potem je ta izdelek bolje, da ne bo. Pomembno je tudi, kako se shranjujejo terminali. Na kitajski ponaredek, se pogosto razvijejo hitro, ko pa kupite je težko ugotoviti.

  Povzamemo

  Tudi nebistvene raketne baterije zahtevajo redne preglede za odkrivanje napak. Na primer, če pogosto greste na kratke razdalje, se bo raven polnjenja postopoma zmanjšala. Konec koncev, po parkirni noči se avto ne sme zagnati. Da bi se temu izognili, bodite pozorni na indikator vsaj enkrat na mesec. Če pa prevladujejo dolga obdobjapotovanj, potem ni treba polniti baterije, čeprav je veliko odvisno od dela generatorja avtomobila.
  Tukaj smo pregledali Rocket Battery z vami. Kako napolniti in preveriti datum nakupa proizvodnje in stanja, veste. Na splošno lahko rečemo, da je ta korejski izdelek zelo dober. To je precej proračunska možnost, zato od nje ne moremo pričakovati nekaj nadnaravnega. Baterija bo stala 60-70 A /hv približno 3500 rubljih, in če se odreknete staremu, je to nekoliko cenejše. Za ta denar je malo verjetno, da bomo našli nekaj bolj primernega in vrednega.

  Sorodne publikacije