Samsung 300E: Pregled, funkcije

156-palčni Samsung 300E 5C bi moral biti privlačen za varčne potrošnike. Njen mat zaslon je zelo primeren za dolgo osebno in profesionalno uporabo. Delovanje prenosnika je posledica procesorja i3-2310M, grafičnega čipa Graphics 3000 z štirimi gigabajti RAM-a in standardnega trdega diska s hitrostjo vrtenja 5400 rpm. Podjetje Samsung se ponaša z izjemno vrednostjo za kakovost modelov treh serij: proizvajalec ponuja 116 "(305U1A), 133" (300V3A), 17,3 "(300E7A) in preučuje 156-palčni oblikovni faktor v tem pregledu. 2011 Sandy Bridge.


Oblika ohišja

Ohišje prenosnika spominja na 305E7A (173-palčni, AMD CPU in GPU) in 355V5C-S05DE (156 palcev, AMD): izdelano je iz črne in sive plastike. Samo sijajna površina obkroža tipkovnico in zdi se, da črpa umazanijo. Pokrov zaslona je okrašen z znanim valovitim vzorcem. Čeprav je odpornost na pritisk morda boljša, je prenosnik v nasprotju s pregibi. Enako velja za zaslon pokrova. Trdi spoji ne omogočajo odpiranja naprave z eno roko. Preprečujejo utripanje pokrova. To je škoda, vendar Samsung ne ponuja zaklepanja za prenosni računalnik.

Povezljivost

Vmesniki in njihova postavitev ustrezajo modelu 300E5A-C01. Namestitev priključkov je namenjena desničarjem. Zunanje monitorje lahko priključite prek digitalnega HDMI ali analognega VGA priključka. Uporabniki ugotavljajo, da bi lahko Samsung imel vsaj enega od treh vrat USB 2.0 do standardnega 3.0. AtOprosti, to se ni zgodilo. Pozdravlja razpoložljivost omrežja Gigabit LAN Realtek RTL8168 /8111 vmesnika Wi-Fi Atheros AR9485WB-EG in Bluetooth različice 4.0, ki podpira najnovejše standarde.


Kakovost spletne kamere z ločljivostjo 03 milijona slikovnih pik še zdaleč ni popolna, vendar je dovolj za video telefonijo.

Dodatna oprema

Poleg bistvenih stvari, kot so akumulatorska baterija z 48-vatnimi baterijami in 65-voltnim napajalnikom, komplet vsebuje več informacijskih brošur, vključno s priročnikom za hiter začetek. Ker je zdaj sprejet, mora uporabnik sam ustvariti obnovitveni DVD. To lahko storite s programsko opremo proizvajalca Samsung Recovery Solution.

Servis

Kako razstaviti prenosni računalnik Samsung 300e? Trdi disk in sistemski pomnilnik je zlahka dostopen prek servisnega pokrova na dnu naprave. Na žalost manjkajo prosti reži ali 25-palčni ležišči, vse posodobitve zahtevajo odstranitev nameščenih komponent. Na žalost je razstavljanje telefona Samsung 300e, da bi dobili ventilator in radiator, težje in lahko povzroči izgubo garancije v primeru poškodb. Proizvajalec zagotavlja delovanje prenosnega računalnika 24 mesecev. Prodajalec lahko ta izraz podaljša. I /O naprave so enake kot pri modelih 305E7A-S03DE in 300E5A-S01. Operacijski sistem, nameščen na Samsung 300e, je Windows 7. Verjetno ga bo treba zamenjati z bolj modernim. Za prenosni računalnik Samsung 300e lahko gonilnike za Windows 10 prenesete s spletnega mesta proizvajalca ali pa jih posodobite samodejno s storitvijo Windows Update.

Tipkovnica in sledilna ploščica

Ergonomska tipkovnica Samsung 300e omogočaOdlični taktilni občutki in ločeni digitalni ključi. Lokacija gumbov ne povzroča pritožb uporabnikov. Mat površina sledilne ploščice omogoča natančno premikanje kurzorja. Elan Smart-Pad podpira moderne gibe z več dotikom. Pod njo sta nameščena dva miška. Dobro reagirajo.

Zaslon

Nameščeni 156-palčni zaslon se imenuje AUO21EC in ga izdeluje kitajski proizvajalec AU Optronics. Največja ločljivost 1366 x 768 slikovnih pik ustreza cenovnemu razponu prenosnega računalnika. Razmerje zaslona na zaslonu ustreza običajnemu formatu 16: 9. Na srečo ima zaslon mat površino in dobro maksimalno svetlost 212 cd /m 2. Poleg tega mora biti uporabnik zadovoljen z razmeroma enakomerno osvetlitvijo (83%), relativno nizko stopnjo črne barve (06 cd /m 2) in dobrim kontrastom (353: 1). Subjektivno je lastnikom všeč barva in kontrast naprave. Kot večina prenosnih računalnikov v tem cenovnem razredu, Samsung 300e ne more pokriti vseh barvnih prostorov sRGB in AdobeRGB. Res je, da je to pomembno le za profesionalne uporabnike računalniške grafike. Prenos barv je povsem dovolj za pisarniške in internetne aplikacije. Na prostem, mat površina zaslona Samsung 300e dobi točke. Svetlost 200 cd /m 2 zadostuje za delo s prenosnikom v senci. Ni motenj, ki se običajno pojavljajo ob določenih kotih gledanja ali padca svetlobe. Če želite uporabljati prenosni računalnik pod neposredno sončno svetlobo, mora biti svetlost zaslona nekoliko višja. Za stabilnost kotov gledanja je značilnaTN-plošče. V vodoravni smeri je delovno območje dovolj široko. Ampak vertikalno, še posebej, če pogledate od spodaj, dokaj opazno inverzija barve in izguba kontrasta.
Performance
Samsung 300e temelji na čipu Intel HM75 (Panther Point), ki podpira Ivy in Sandy Bridge procesorje. Prenosnik je opremljen z Intel Core i3-2310M Sandy Bridge, 4 GB RAM-a in trdim diskom s hitrostjo 5400 rpm. Grafika vključuje grafični čip Graphics 3000. Vse to nakazuje, da je prenosnik osredotočen na uporabo pisarniških in internetnih aplikacij, namesto na izvajanje zahtevnih 3D nalog. Alternativni model tretje serije 355V5C je opremljen z diskretno grafično rešitvijo zmogljivosti srednjega razreda.

Procesor

Intel i3-2310M je dvojedrni procesor Sandy Bridge. Zahvaljujoč tehnologiji hiper pretoka lahko istočasno izračunamo do štiri tokove. Ni dovolj turbo načina, saj grafični čip spreminja urno frekvenco od 650 do 1100 MHz, odvisno od ogrevanja. Delovanje procesorja v vseh usmerjenih testih je na pričakovani ravni. V testu Cinebench R10 je prenosni računalnik zbral 3421 točk za eno jedro in 7517 točk za dva.

Samsung 300e: Performance Performance

Dva testa PCMars, Vantage s 5216 točkami in PCMark 7 iz leta 1922 ocenjujeta uspešnost vsake posamezne komponente in prinašata skupni rezultat. Tukaj ima naprava za hitro shranjevanje pozitiven učinek, grafično delo pa je zanemarljivo. Celotna uspešnost sistema je na pričakovani ravni. To je hitrejša napravaShranjevanje podatkov (pogon SSD, hibridna rešitev ali celo trdi disk 7200rpm) bi lahko zagotovilo znatno povečanje zmogljivosti prenosnega računalnika.

Trdi disk

HDD Hitachi Travelstar 5K750 je nameščen z zmogljivostjo 500 GB in hitrostjo 5400 vrt /min. Rezultati testov HDTune in CrystalDiskmark so značilni za model tega razreda. Hkrati je bila hitrost prenosa podatkov 365-805 MB /s, čas dostopa pa je bil 183 ms.

Video

Grafični procesor Graphics 3000 je integriran v CPU. Čeprav Core i3 nima Turbo Boost, se lahko grafika prilagodi od 650 do 1100 MHz. Pri izdelavi tega modela je Samsung ciljal na uporabnike s skromnimi zahtevami za 3D zmogljivost. Na splošno prenosni računalnik ni slabši od analogov s podobno grafiko, tako v testih 3DMark Vantage in 3DMark06 kot v OpenGL Cinebench R11.5 testu. Toda testi senčenja v obeh različicah Cinebench R10 (32-bitni in 64-bitni) so pokazali dokaj slabe rezultate. Glede na priljubljenost grafične kartice in njenega namena uporabe - pisarniške in internetne aplikacije - za zagon te igre testi nimajo smisla. 300E5C ima samo najzahtevnejšo strojno opremo za 3D igre.

Raven hrupa

V stanju nedejavnosti se prenosnik zdi precej tih. Včasih se ventilator popolnoma izklopi in ostane le šibek vrtljivi disk. Pod obremenitvijo dosega raven hrupa 413 dB. Tisti, ki se mu zdijo preglasni, lahko uporabljajo preprosta orodja za nastavitev in omogočajo tihi način. V tem primeru se največja obremenitev zmanjša na 353 dB. To je posledica nižje produktivnosti, ko se zmanjšujeurni frekvenčni procesorji. Uporabniki niso opazili odstopanj pri upravljanju dela ventilatorjev.

Temperatura

Pri nizki obremenitvi, za katero je bil razvit Samsung 300E, temperatura površine ostane v normalnih mejah. Toda v primeru nerealnih testov za več ur, 100% CPU in GPU boot, s standardnimi instalacijami, se temperatura dvigne na + 50 ° C. V praksi uporabniki ne bi smeli čutiti težav. Med obremenitvenim testom ostane temperatura obeh procesorskih jeder in grafičnega čipa v zeleni coni. Urna frekvenca obeh jeder je stabilna. Samo grafični procesor deluje na območju 950 MHz. Kasanje se ne upošteva, saj so testi 3DMark, ki so bili izvedeni takoj za tem, končali z rahlo razliko v primerjavi s hladnim zagonom.

Zvočniki

Zvočniki se nahajajo nad tipkovnico. Zvok ostane neizkrivljen tudi pri maksimalni glasnosti, vendar ni dovolj nizkih tonov, kot se običajno dogaja v napravah brez subwooferja. Da bi uživali v glasbi, lastniki priporočajo uporabo zunanjih zvočnikov ali visoko kakovostnih slušalk. 35-milimetrski test ni zaznal težav.

Poraba energije

Poraba energije v stanju pripravljenosti je 112 W pri zmerni obremenitvi v 3D testih s 451 W in 56 W v celoti. Tihi način ne samo zmanjša raven hrupa, ampak tudi hitrost procesorja. Poraba energije 3DMark06 se tako pri stresnem testu zmanjša na 236 W in do 28 W.

Življenjska doba baterije

Samsung NP 300E je opremljen s prenosnim računalnikomLitij-ionska baterija z zmogljivostjo 48 vatov • Z minimalno svetlostjo, načinom vklopa in načinom izklopa Wi-Fi je življenjska doba baterije 7 ur. Pri maksimalni svetlosti, visoki zmogljivosti in vključenem brezžičnem modulu se baterija porabi v 15 urah. Ta vrednost je minimalni čas delovanja naprave. V praksi, s svetlostjo 150 cd /m 2 in popolnoma napolnjeno baterijo, lahko potujete prek interneta prek dostopnih točk Wi-Fi za 4 ure ali gledate DVD-je 35 ur. V obeh primerih je bil izbran profil za varčevanje z energijo, kar je dovolj za izpolnitev teh nalog.

Sodba

V seriji 3 se je Samsung osredotočil na zagotavljanje dobre vrednosti za denar. Pozitivno je, da ti prihranki niso vplivali na ključne stvari za uporabnike, kot sta kakovost zaslona in vhodne naprave. Zaslon ni svetel, ampak v kombinaciji z mat površino, dovolj za delo na prostem v senci. Na voljo je udobna tipkovnica in sledilna ploščica. Po drugi strani pa je Samsung shranil vmesnike. Uporabnik mora imeti dostop do vsaj enega USB 3.0 vmesnika. Poleg tega vam matična plošča omogoča namestitev sodobnejšega Ivy Bridge procesorja. Namesto tega je Samsung opremil prenosni računalnik z Core i3-2310M čipom Sandy Bridge. Učinkovitost aplikacije je omejena s hitrostjo trdega diska. Toda konkurenti v tem cenovnem razredu ne ponujajo nič boljšega. Obdelava prenosnih računalnikov še zdaleč ni popolna. Analogi drugih proizvajalcev so veliko boljši. HP celo uporabljalakiranje iz mat aluminija. Model ni zasnovan za izvajanje zahtevnih 3D nalog, kot so računalniške igre. Namesto tega je poudarek na delu s pisarniškimi aplikacijami in brskanjem po internetu. Tisti uporabniki, ki potrebujejo boljšo grafiko in zmogljivost, morajo upoštevati druge funkcije z diskretno grafično kartico.

Sorodne publikacije