Nastavitve Touch ID iPone ni bilo mogoče dokončati ali pa je prenehalo delovati

Od naprave iPhone 5 in iPod 4 so se na napravi pojavili čitalniki prstnih odtisov. Seveda je takšna zaščita postala všeč uporabnikom, ki so takoj začeli uporabljati vse prednosti "izdelkov iz jabolk". Vendar pa je po nekaj časa na mestu uradne tehnične podpore Apple začel pojavljati številne pritožbe, da ni bilo mogoče dokončati nastavitve Touch ID. Je bila ta koristna rešitev popolnoma mrtva? Ali je problem mogoče rešiti? Poglejmo si več v članku.

Razlogi

Obstaja veliko dejavnikov, ki lahko vplivajo na delo pametnega telefona. Nekateri pripisujejo neuspeh pri dokončanju nastavitve Touch ID, s posodobljeno standardno zasnovo aplikacije, novimi Siri funkcijami, spremembo vmesnika CarPlay in še veliko več. Vendar pa so razlogi lahko precej nepomembni, kot se zdi na prvi pogled.


Najpogostejše težave z optičnim bralnikom se pojavijo pri negativnih temperaturah. V tem primeru nastavitev Touch ID ni možna zaradi dejstva, da je zaslon na dotik v bistvu zamrznjen in ne more prevzeti biometričnih podatkov o uporabniku. Poleg tega se v hladnem vremenu spremeni vzorec prstov osebe. Seveda ga ni mogoče videti s prostim očesom, toda za občutljivo tehnologijo je to velik problem. Če torej niste uspeli dokončati nastavitve ID-ja, se vrnite na toplo mesto in poskusite znova ponoviti postopek, ko se naprava in vaše roke ogrejejo. Drugi pogosti razlog je umazanija in vlaga. Če skeniranje skušate nastaviti v dežju aliv temnem vremenu, ko je vlažnost prevladujoča na ulici, se najverjetneje ne bo nič zgodilo. Enako velja za umazane roke. Vaši prsti bodo morda videti čisto, vendar ne bodo dovolj za optični bralnik.
Seveda obstajajo resnejši razlogi, da nastavitev Touch ID-ja ni zaključena. Pogosto se težava pojavi zaradi napačne namestitve ali kratke napake programa. Tudi razlog se lahko skriva v delu strojne opreme.

Pravilna nastavitev

Da bi Touch ID deloval pravilno, ga je treba konfigurirati. Če želite to narediti pravilno, morate narediti naslednje:
 • Prepričajte se, da je gumb Home čist, da na njem ni vlage. Roke morajo biti hkrati suhe.
 • Pojdite na nastavitve telefona in izberite geslo za ID. Vnesite kombinacijo kode.
 • Kliknite »Dodaj izpis in tiho pritisnite gumb Domov, ne da bi ga preveč pritisnili.
 • Držite prst v gibanju, dokler naprava ne začne vibrirati.
 • Postopek ponovite. Prst je treba večkrat dvigniti in ponovno pritisniti na gumb. Hkrati je priporočljivo, da se njen položaj nekoliko spremeni.
 • Na zaslonu se bo pojavil nov meni, ki vas bo pozval, da prilagodite zajem odtisa. Če želite to narediti, morate vzeti telefon v roki na najbolj primeren način in nalepiti prst na gumb "Home". Ta postopek se ponovi večkrat.
 • Če še vedno ne morete dokončati nastavitve Touch ID, lahko poskusite pritrditi še en prst.Ali pa uporabite drugo metodo.

  Obnavljanje ID-ja dotika

  Če želite povrniti prejšnje spremembe in nastaviti nove parametre, morate narediti naslednje:
 • Pojdite v glavni meni in znova izberite "Touch ID".
 • Vnesite dostopno kodo in zbrišite stare biometrične podatke.
 • Ponovite postopek za dodajanje "obliža".
 • Če po tem ne morete končati nastavitve Touch ID na iPhone, lahko poskusite obnoviti sistem s pomočjo varnostne kopije, ki je bila predhodno narejena v oblaku ali v računalniku. To storite tako, da napravo povežete z računalnikom in obiščete iTunes. Nato kliknite gumb "Obnovi" in izberite želeni datum varnostnega kopiranja. Po obnovitvi morate ponovno vnesti biometrične podatke, kot je opisano prej.


  Če se pojavijo težave s strojno opremo

  Če ni programske opreme in je ID ne morete dokončati, se lahko razlog skriva v sami napravi. Mogoče je zanko gumba »Domov« padla. Da bi rešili ta problem, morate skrbno razstaviti telefon. Nato morate prekiniti zanko z gumba, določiti, ali je poškodba na njem in jo ponovno zaskočiti. V nekaterih primerih to pomaga popraviti napako.
  Vendar pa teh poskusov ne bi smeli izvajati brez ustreznih izkušenj. Če je uporabnik samozavesten v svoje sposobnosti, morate pred izvedbo takšnih operacij nujno shraniti vse podatke iz pametnega telefona.

  Če Touch ID preneha delovati v trgovini App Store

  Zelo pogosto uporabniki opazijo problem optičnega bralnika le, ko gredo v uradno trgovino Apple. Vendar paČe odtis ni odstranjen iz App Store, lahko tudi kaže na težave z napravo. V tem primeru morate narediti naslednje:
 • Pojdite na nastavitve in pojdite na "Geslo za dotik ID".
 • Vnesite kodo in poiščite poglavje "Uporaba".
 • Onemogočite App Store in iTunes Store.
 • Ponovno naložite napravo.
 • Ponovno se vrnite na nastavitve in ponovite postopek, samo tokrat morate aktivirati trgovine.

 • Običajno to pomaga odpraviti napake.

  Tehnična podpora

  Če nič od zgoraj navedenega ne pomaga, ne obupajte. Izkušeno osebje za tehnično podporo Apple vam bo pomagalo ugotoviti, zakaj ni mogoče dokončati nastavitve ID-ja dotika. Če želite to narediti, pojdite na uradno spletno stran podjetja in ustvarite ustrezno vozovnico. Lahko pa že iščete vprašanja. Najbolj verjetno je, da ima spletno mesto veliko vej razprav s podobnimi problemi. Če svetovalci ponujajo storiti vse, kar je že bilo izraženo, potem ostaja samo, da gredo v servisni center in poskusite narediti diagnostiki devaysa. Pred tem morate vse podatke kopirati iz telefona.

  Sorodne publikacije