Kako odstraniti Xbox (Windows 10) popolnoma in popolnoma?

Očitno se Microsoftovi operacijski sistemi Windows nenehno razvijajo in izboljšujejo. Deseta različica je predstavila edinstveno orodje, ki vam omogoča snemanje procesov prenosa vaših najljubših iger z imenom Xbox DVR. Zdi se, da celotna zamisel ni slaba, vendar ne za tiste uporabnike, katerih konfiguracija računalnika ali prenosnika ustreza minimalnim sistemskim zahtevam. Sama storitev se je precej znebila te bede. Xbox je gor in dol. Lahko ga izbrišete, OS pa je ne bo poškodoval. Edino vprašanje je, kako v celoti odstraniti Xbox DVR v Windows 10, ker standardna sistemska orodja onemogočajo. Prvič, OS sam ne bo naredil tega, tudi ko poskuša izbrisati mapo s programskimi datotekami, in drugič, seznam aplikacij in komponent, ki jih aplikacija preprosto ni. Toda rezultat je tam.


Deaktiviranje ozadja in popolno deaktiviranje programa

Najlažja rešitev, če program ni potreben na računalniku, je, da ga deaktivirate ali pa zaustavite proces snemanja ozadja ali ga popolnoma izključite.
V prvem primeru morate program zagnati tako, da ga izberete iz standardnega menija Start ali s klikom na ikono, ki je priložena začetnemu zaslonu (običajno je privzeta ikona v meniju). Ko se prijavite v program, morate v levem podoknu odpreti razdelek z nastavitvami, poiskati vrstico za ozadje in nastaviti drsnik na vključeno pozicijo. Če program trenutno ni v uporabina splošno lahko v istem razdelku popolnoma izklopite tako, da onemogočite ustvarjanje posnetkov in posnetkov zaslona z uporabo DVR-ja.

Kako v celoti odstraniti Xbox Windows 10?

Da, zdi se, da je bil program izklopljen. Toda to ni možnost. Samo takrat, ko se ponovno aktivira (na žalost lahko to naredijo komponente sistema). Tukaj je vprašanje, kako odstraniti Xbox Windows 10, da ga odstranite v celoti. V tem primeru (ker standardno orodje za odstranitev ne deluje) morate uporabiti konzolo PowerShell, ki jo je mogoče zagnati iz menija Run (Win + R) z istim ukazom.
V kombinaciji mora biti zapisana, kot je prikazano na zgornji sliki, počakajte, da se postopek odstranitve zaključi, in dokončajte ponovni zagon računalniške naprave. Opomba: konzolo morate zagnati samo kot skrbnik. V nasprotnem primeru boste morda prejeli napako, da odstranitev ni uspela.

Uporaba oddaljenega namizja

Končno, vprašanje, kako odstraniti Xbox Windows 10, je mogoče rešiti z enostavnejšo metodo. Če želite program izklopiti, lahko uporabite pripomočke, kot je Windows 10 Manager. Ampak za popolno odstranitev je bolje, da se obrnejo na pomoč posebnega deinstaller kot iObit Uninstaller.
Na primer, v tem programu se morate prijaviti v razdelek Win10 Manager (ali Windows Apps), pojdite v aplikacije, izberite meni aplikacije Windows, poiščite vse komponente Xbox na seznamu in jih izbrišite. To lahko naredite enega za drugim tako, da kliknete gumb košarice pred vsakim, vendar lahko izberete vse komponente, tako da najprej izberete potrditveno polje na vrstici.Serija odstranjevanje vrh, nato pa označiti vse dele in jih vse odstraniti naenkrat. Značilno je, da bo prišlo do štiri:
  • Xbox;
  • Xbox igre bar;
  • Xbox igre govora Windows;
  • Xbox identitete ponudnika.
  • Tako, mimogrede, ne moreš znebiti te vloge, ampak tudi popolnoma odstraniti vse druge nepotrebne komponente uporabnika pri vsakdanjem delu ne uporablja.

    Sorodne publikacije