Pametni telefon ZTE Grand S2: pregled, funkcije, pregledi

Prvič je javnost videla pametni telefon ZTE Grand S2 na razstavi CES leta 2014, oziroma prototip. Model je bil daleč od impresivne oblike, ki je bila izgubljena pri podobnih napravah v tem razredu. Kljub glasnim izjavam proizvajalca o novem vodilnem modelu je pametni pametni telefon z velikim razponom mogoče pripisati eliti trga za mobilne pripomočke, saj so naraščajoče zahteve po značilnostih in videzu telefonov utopile prizadevanja kitajskega podjetja.

Prodajno vozilo je bilo nekoliko spremenjeno, kot da bi bilo v pravo smer, toda kaj točno je šlo v blagovno znamko ZTE z novim otrokom - pogledali bomo ta članek. Tako je današnji junak - ZTE Grand S2 pametni telefon: pregled značilnosti, prednosti in slabosti modela, pa tudi mnenja strokovnjakov v tej industriji in pregledi povprečnih lastnikov pripomočka - vse to bomo nadalje razpravljali.

Vsebina paketa

Pripomočki so pakirani v navadni in nevsiljivi škatli iz belega kartona. Na sprednji strani paketa lahko vidite posrebreno ime modela in nekoliko višje - logotip blagovne znamke. Na hrbtni strani vseh podatkov ne boste videli vzorcev očal ali drugih informacij - samo škatlo in vse. Paket:
 • pametni telefon;
 • omrežni polnilec (5V);
 • USB priključek za polnjenje in sinhronizacijo z osebnim računalnikom (standard USB-host);
 • navodila za uporabo;
 • oglasne brošure.
 • Vsebina škatle je skromna, vendar večina ruskih distributerjev blagovne znamkeDa bi pritegnili stranke, pripomoček (ločeno v roki) dopolnjuje pokrov z zaščitno folijo in slušalkami. Cena ne poveča veliko teh dodatkov, vendar dodaja veliko pozitivnih vtisov. Glede na revizijo se spremeni tudi vsebina navodil: v enem, samo v kitajskem jeziku, v drugem se doda angleščina, srečni pa lahko dobijo n in rusko. Polnilec izgleda trdno - brez ozadja in vrzeli, kabel USB-gostitelja pa je težak za dotik in se ne ponastavi na drug kitajski ponaredek.

  Videz

  Model je znana monoblok z zaslonom na dotik. Oblika in velikost zelo pripomoček spominja pripomoček "Geksy Knut" tretja serija od "Samsung" - pravokotnik z zaobljenimi vogali. Na obodu ZTE Grand S2 je bila narejena kovinska kovinska okvir.
  Zaslon se nahaja na ravni ohišja in tam ni nobenih štrlečih strani. Uporabniki so dvoumno sprejeli tako odločitev za ZTE Grand S2. Mnenja lastnikov upoštevajte, da na eni strani ta trenutek doda lepoto naprave, po drugi strani pa mu odvzame dodatno zaščito med padcem. V vsakem primeru bi nam moralo pomagati znamka iz maske Gorilla Glass tretje generacije.
  Kar zadeva kakovost zbiranja, tukaj ni nobenih pritožb. Devays je monoliten in med delovanjem nič ne škripi, ne popušča in ne krča. Na zgornji sprednji strani ZTE Grand S2 je dekorativna mreža zvočnikov, logotip blagovne znamke, sprednja kamera, LED indikator in senzorji za svetlobo terpribliževanje Razvijalec je delal na napakah in, za razliko od prejšnjih generacij, moduli delujejo dokaj ustrezno. Zadnji pokrov je plastičen in okrašen s srebrno sivimi kovinami v sijajnem brušenju. Panel je zelo podoben podobni odločitvi, ki smo jo videli v seriji LG G3. V zgornjem zadnjem delu pripomočka je pogled na kamero, obdan z srebrnim robom in svetilko na LED. Malo nižje - logotip blagovne znamke in na dnu - dvojnik mikrofona in predvajanje zvočnika.

  Vmesniki

  Na dnu pametnega telefona so običajni gumbi na dotik za Android in brata: »Nazaj«, »Dom« in »Meni«. Pravilen za 55-palčni pripomoček za lokacijo odpravlja naključno klikanje dveh tipk naenkrat, prav tako pa vam omogoča slepo delo. Tipke na dotik imajo jasno, prijetno in splošno razumno osvetlitev, ki ponoči ne zaslepi in močno olajša delo v temnih prostorih.
  Na dnu je mikro USB vmesnik in glavni mikrofon. Desna stran je nastavljena pod krmilnikom za glasnost in gumb za vklop je izklopljen. Lastniki v svojih pregledih se še posebej odzivajo na lokacijo teh elementov. Razvijalec je upošteval dimenzije pametnega telefona in postavil volumen z gumbom na priročnem mestu za večino uporabnikov (ni treba potegniti prstov ali, nasprotno, praskati krtače). Poleg tega so tipke odzivne in imajo jasen pritisk.
  Zgornji del je samo vmesnik za slušalke tipa "minijek" (35 mm). Na uradni strani podjetja v predogledu je dejalo tretjem mikrofonu v soseščini, vendar glede na povratne informacije uporabnika to še ni spoznalo nikogar v ZTE Grand S2.

  Zaslon

  Enota je opremljena s precej dobro matriko IPS s tehnologijo OGS (zaslon čim bližje površini). Za 55-palčni pripomoček je ločljivost 1920 x 1080 slikovnih pik dovolj velika in gostota 401 ppi ne omogoča ogleda posameznih slikovnih pik tudi s skrbnim premislekom.
  Različni proizvajalci, kot so LG, Tianma in Yassi, dopolnjujejo različne preglede. Pomen v tej vrči ni viden, vendar za kitajsko mobilno industrijo ni nič nenavadnega. Pri vizualizaciji se ta trenutek opazno odraža. ZTE Grand S2 je opremljen z zasloni LG, nima zlomljenih slikovnih pik in je popolnoma odčitan na soncu. Tianma modeli so bili nekoliko slabši, pripomočki na Yassi pa so pokazali precej skromne rezultate, bitni piksli pa so bili pogost pojav. Strojna programska oprema ZTE Grand S2 vam ne bo omogočila, da si ogledate proizvajalca zaslona, ​​vendar bo pri tem pomagala namestitev Root-pravic. Nakup naprave prek interneta, neposredno iz Celestial, lahko komaj lahko natančno določite, katera notranjost telefona je na fotografiji, toda ko kupite off-line preverite to točko bo veliko lažje. Uporabniki so večkrat zapustili gnjev o takem neredu z zaslonom, pa tudi o spremembah glavnih vizualnih značilnosti zaslona (specifikacije se lahko razlikujejo od dejanskih podatkov), vendar se družba s tem vprašanjem ni ukvarjala zelo natančno.

  Posebne značilnosti

  Upoštevajte značilnosti pripomočkov z zasloniYassi in Tianma, ker je njihova večina, vendar če naletite na model z LG design, potem menijo, da ste srečo.
  Z zaslonom na dotik lahko delate v rokavicah, vendar ne v tistih, ki uporabljajo močno zmrzaljo. Vidni koti matrike so precej sprejemljivi, vendar to ni presenetljivo za OGS tehnologijo. Lahko se udobno obrnete na fotografijo ali si ogledate videoposnetek v družbi enega ali dveh podobno mislečih ljudi. Največja svetlost je zadostna za prikaz osnovnih informacij (čas, datum, ki kliče naročnika) pod neposredno sončno svetlobo. Ni bilo težav pri branju podatkov v senci. Barvna nasičenost se lahko prilagodi v treh načinih - Natural, Colorful in Gorgeous. Prva prednastavitev se na noben način ne dotika lestvice, druga je nekoliko nasičena z barvo, tretja pa bo cenil ljubitelje AMOLED zaslonov. Tachscrin deluje z največ tremi gibi. Za ljubitelje večnamenskih iger takšne značilnosti morda ne bodo dovolj, vendar pa so po povratnih informacijah uporabnikov večina lastnikov pripomočkov z zaslonom na dotik več kot dovolj.

  Zmogljivost

  ZTE Grand S2 poganja 4-jedro procesor Snapdragon serije 2400 GHz. Grafična komponenta ustreza čipu Adreno 330 s podporo za tehnologijo OpenGL (ES 3.0 /CL 1.2).
  RAM (2 GB) zadostuje za delovanje celo najbolj "težkih" mobilnih aplikacij. V uporabniškem vmesniku ni vprašanj: vse gladko, brez volanov, zamikov in drugih zavor. Komplet čipov vam omogoča mirnoDelo na hitrih 4G omrežjih, zato ne bi smelo biti težav z dostopom do interneta. Pripomoček podpira brezžične profile Wi-Fi, signal pa ohranja samozavest in ni zaznanih nobenih neobičajnih prekinitev. Poleg običajnega Host-Protocol, pametni telefon podpira OTG, kar močno razširja zmožnosti naprave za delo z zunanjimi pogoni (zunanji trdi disk USB 3.0, sistemi FAT32 itd.).

  Zvok

  Multimedijske zmožnosti pametnega telefona uresničujejo popolnoma sprejemljiv nabor naborov čipov. Zvočnik za pripomočkom daje zelo dober zvok - glasen in čist. Tudi če je naprava "na hrbtni strani", glasnost, po mnenju uporabnikov, ni toliko prizadeta kot pri drugih podobnih pripomočkih. Pri maksimalni glasnosti se zvok ne spremeni v kakofonijo in ne izgubi nobenih zapisov in nasičenosti. Slušalke rahlo utripnejo zvok, v slušalkah pa ne čutite nobenega nelagodja: jasno slišane, čeprav ne tako glasne, kot bi bilo zaželeno.

  Nastavitve zvoka

  Obstaja tudi vrsta zvoka, ki prihaja iz vrhunskih modelov (Dolby Digital Plus) v nastavitvah. Ima osnovne nastavitve za enostavno uporabo: "Kino", "Igre", "Glasba", itd. Funkcionalno deluje kot misel, zvok na izhodu pa se bistveno spreminja v skladu s prednastavitvijo. Na splošno ni nobenega zahtevka za zvok. Edina stvar, ki jo uporabniki v svojih pregledih pritožujejo, je, da je zastareli standard za slušalke - OMP, medtem ko se je večina podobnih mobilnih pripomočkov preselila v nov vmesnik razreda CTIA. Zato bodite previdniko izberete slušalko za serijo Grand.

  Kamere

  Pametni telefon je opremljen z dvema kamerama - spredaj in zadaj (2 Mp - 1080 r /13 Mp - 4128 x 3096 px). Obe delujeta na znamki znamke Sony, ki je postala standard za mobilne pripomočke iz srednjega kraljestva.
  Bliskavica pripomočka je živa in nekoliko močnejša od prejšnje generacije pametnih telefonov ZTE. Lahko ga primerjate z L90 telefonom LG L90, ki je v tem pogledu tako uspešen. Obstaja niz standardnih načinov, ki že poznajo druge sodobne pametne telefone, kot so HDR, odkrivanje nasmehov, urejanje fotografij na spletu in drugi "žetoni". Uporabniki so na splošno pozitivni glede zmogljivosti fotoaparata. Sprednji del omogoča dober sephi in pomaga pri pogovoru o "Skype", glavni pa proizvaja povsem sprejemljive posnetke in dober video tok.

  Avtonomno delovanje

  Gadget je opremljen z odstranljivo baterijo 3100 čarovnika. Glede na Benchmark "Antoutu" se pametni telefon nahaja približno v sredini testa učinkovitosti baterije. Pri povprečni obremenitvi (40 minut klicev, 2-3 ur glasbe in radia z brskanjem po omrežju) je naprava dovolj za en dan z majhnim, največ dva dni. Če je potrebno naložiti napravo video v visoki ločljivosti in "težke" igrače, nato pa po 3-4 urah, bo začel vprašati v vtičnico. V odpadni vgrajeni vdelani programski opremi za varčevanje z energijo, ki jo lahko po želji vključite, vendar iz nje ne morete veliko uporabiti, vendar lahko ljubek program Google Playa znatno podaljša življenjsko dobo samostojne naprave.

  Če povzamemo

  Naš respondent je popolnomaUdoben občutek v svojem segmentu med drugimi izdelki nebesnega cesarstva. Tukaj vidimo zelo pametno "nadev", sprejemljive lastnosti zaslona, ​​odličen zvok na izhodu in dobro življenjsko dobo baterije. Torej, konkurenti v ZTE Grand so dovolj, in isti Asus PadFone S izgleda veliko bolj privlačna na račun bolj demokratične cene. Če pa bodo naslednje revizije serije Grand S2 opremljene z običajnimi zasloni in lokalizirano dokumentacijo z dostojno garancijo, bo model postal veliko bolj konkurenčen med skupno maso kitajskih inovacij. Na splošno je pametni telefon uspel in ga je mogoče priporočiti skoraj vsem, ki ne želijo plačati za modele premium segmentov in je pripravljen sprejeti slabosti.

  Sorodne publikacije