"Dot" je igra znana po milijonih

Da bi ugotovili, katere igre, ki so tako ali drugače podobne Dot, morate razumeti, kaj točno predstavlja ta igra. Zato bomo najprej razumeli, kaj je igra "Dot" edinstvena in na kateri žanr se nanaša. Po tem se pogovorimo o igrah, ki so si bolj ali manj podobne.

"Dot" se nanaša na žanr Mobu

World of Warcraft je znan po vsem svetu. Vse se je začelo s strategijo, kjer se je več dirk borilo drug proti drugemu, kot so orki, ljudje in prihodnji vilini z neživljenjem. Najbolj znan del serije je bil Warcraft III in vsi njegovi dodatki.
Dot je sprememba ene od kartic iz te serije. Mob igre, ki vključujejo Dot, so boj arena, kjer lahko online igralci računalniških iger premagati različne igralce. Drugi del igre je zdaj bolj priljubljen. Vendar pa obstaja veliko drugih iger, ki so podobne Dot in imajo veliko število oboževalcev.

"Legge Legge"

"Legend Legend" - to je točno ime ene od iger v žanru Mobu zvokov v ruskem jeziku. Ona ni slabša od priljubljenosti Doti. Osnovna načela in značilnosti lige Legends so podobne njihovim tekmecem iz Warcraftovega sveta, vendar obstajajo številne razlike. Igra "Dot" je nekoliko manj dinamična od igre LoL in je zaradi velikosti zemljevida, na katerem poteka bitka med igralci. V "Legend Legend" je njegova velikost veliko manjša, zato se bodo spopadi z nasprotniki pojavili veliko pogosteje.


Za žanr je za Mobu značilna več vrstic, na katerihObstajajo igralci različnih vlog: rezervoar, čarovnik, gozdar in puščice skupaj s podpornim igralcem. In glavni cilj - uničiti osrednjo stavbo sovražnika. To velja za "Lola". Seveda obstajajo še drugi načini igre z eno ali dvema vrsticama, najbolj priljubljena pa je prav ta varianta zemljevida. "Dot" je igra, ki se ne more pohvaliti s pogostimi posodobitvami seznama igralnih znakov ali načinov. Toda veliko bolj mladi "Legend Legend" začenja različne igralniške dogodke dobesedno na vsak mednarodni praznik. Da, in novi prvaki se pojavljajo z zavidljivo pravilnostjo.

Heroes of the Storm

Obstajajo ustvarjalci Warcrafta in posebej ustvarjeni v igri žanra Mob. Vredno je še enkrat spomniti, da bodo vse igre, podobne "Dot", imele približno enak pomen, njihov namen pa bo zajemanje sovražnikove trdnjave. Samo Heroes of the Storm vam ponuja desetine kartic, od katerih ima vsaka svoje posebnosti in nianse. In ignoriranje, ki stoji na njihovi liniji, zagotovo ne bo uspelo. Kje boste morali zbrati nekakšne vire, ki vam bodo pomagali poklicati močno pošast. In, če niste imeli časa za to, boste morali odganjati od pošasti nasprotnikov.

In nekam moraš plačati pirate, zato ti pomagajo uničiti sovražne strukture s puškami. Vsi junaki v igri se na tak ali drugačen način nanašajo na World of Warcraft, kar je povsem logično. Zanimiva značilnost Heroes of the Storm je, da v igri zabava nima koncepta trgovine. Ni vam treba zlomiti glave nad tem, kaj želite kupiti za vaš lik in kajznačilnost je bolje dvigniti. Osredotočite se le na izbiro zmožnosti, zaradi katerih je vaš junak bolj primeren za določeno situacijo. Če želite doseči nove višine in poznati raven vaše spretnosti, potem ne samo v Dot, je igralna uvrstitev na voljo vsakemu igralcu. Legge Legges in Heroes of the Storm imajo režime, ki bodo šteli vaše točke.

Smite

Igre, kot je "Doti", običajno pomenijo, da boste opazovali svojega lika od zgoraj. Zato se Smite tako radikalno razlikuje od večine, čeprav se nanaša na isti žanr kot Dot. Ta igra privzeto velja za tretjo osebo. Bori se na eni od linij in hočeš izkoristiti osrednjo strukturo sovražnika, hkrati pa dobesedno za svojim "bogom", ki si ga ti izbral.
Da, da, to je "bog". Navsezadnje so vsi prvaki, ki jih lahko igrate v Smiteu, božanstva, ki pripadajo različnim panteonam. Obstaja veliko znanih predstavnikov Olympusa: Zeus, Aid in Cerberus. Obstajajo tudi neznanci, na primer japonska božanstva ali celo nehumanisti iz kulture plemena Maja. Vsak od njih ima edinstven nabor sposobnosti in dodatkov. V igri Smite je enako enostavno videti Afrodito na plaži, kot dežnik na deževnem dnevu. Novi znaki so dodani pogosto, in raznolikost načinov igre ne bo vam dolgčas. Vsi bogovi so razdeljeni v kategorije: bojevnik, branilec, lovec, morilec in čarovnik. Kako vidite junake, ki se ukvarjajo izključno z zdravljenjem in podporotu ni zaveznikov. Vsak lik je lahko v debelih prireditvah in daje spodoben odpor nasprotnikom.

Naj povzamemo

Vse zgoraj opisane igre, kot ste že razumeli, spadajo v isti žanr. Vendar jih združuje ne le to. So popolnoma brezplačni in na voljo vsakemu igralcu. Preprosto morate prenesti katerega od njih v računalnik. Seveda obstajajo nakupi znotraj igre. Toda v bistvu je oblika za znake ali zvočne učinke, ki nimajo vpliva na igranje. "Dot" - igra, ki ima dolgo zgodovino. Toda, kot vidimo, obstaja veliko drugih partnerjev, ki so pripravljeni tekmovati z njo za pozornost občinstva.

Sorodne publikacije