Kako povečati zmogljivost procesorja na računalniku? Načini

Delovanje je eden najpomembnejših parametrov računalnika. Pomeni, kako hitro bo naprava izvedla ukaz, ki ga je dal uporabnik. Pogosto je ta parameter najbolj odvisen od komponent računalnika. Na primer, dva računalnika z istim procesorjem, vendar različni prostornini pomnilnika RAM, bosta imela drugačno zmogljivost. Pri normalnem delovanju osebnega računalnika razlika v zmogljivosti morda ni preveč opazna. Vendar pa igra ključno vlogo za ljudi, ki delajo z velikim številom programov, kot tudi v različnih igrah. Hitrejši odziv na dejanja računalnika, manj zamude v igri, manj pogosto igra igra in teče hitreje. To je še posebej pomembno in opazno v multiplayer igrah, kjer hitrost reakcije človeka in naprave pogosto igra ključno vlogo.


Torej, kako povečati zmogljivost CPU? Če želite začeti, morate poznati njegovo trenutno vrednost.

Kako ugotoviti učinkovitost delovanja računalnika

V bistvu se ta parameter meri s katerim koli številom, ki je večje, bolje. Učinkovitost računalnika lahko ugotovite na več načinov. Uporabite lahko na primer programe, ki obstajajo v številnih prostorih na internetu. Ogledate si lahko tudi indeks uspešnosti v operacijskem sistemu Windows. To storite tako, da obiščete nadzorno ploščo in tam poiščete jeziček »Sistem in varnost«. V njej morate izbrati "Sistem". V tem zavihku lahko ugotovite osnovne parametre računalnika, ki vsebujejo indeksuspešnosti Lahko ga preverite. Rezultati so shranjeni.


Kot povzetek, sistem vedno izbere najmanj vrednosti kazalnikov za vse komponente. V procesu nadgradnje naprave je zaželeno, da se ta indikator občasno preverja, da bi ugotovili, kako se računalnik odziva na eno ali drugo dejanje. Torej je lokacija podatkov o uspešnosti jasna. Kakšni so načini za povečanje zmogljivosti CPU? Nekaj ​​jih je in vredno je podrobno razmisliti o vsakem.

Kako povečati zmogljivost procesorja na prenosnem računalniku in računalniku

Izkoristite lahko več načinov za povečanje produktivnosti naprave. Začeti morate s pregledovanjem virusov. Pogosto se zgodi, da je nekje v kotu virus in malo "jesti" performans. Če želite to narediti, lahko uporabite kateri koli dober protivirusni program. Če to ne deluje, lahko povečate produktivnost z uporabo overclocking procesorja ali z uporabo nastavitev računalnika, brisanja OPERATING pomnilnika itd. Za začetek: kaj je razpršitev? Da bi pojasnili ta koncept, moramo reči, da ima vsak procesor določeno frekvenco, na kateri deluje. Frekvenca se meri v hercih in je glavna značilnost procesorja. Pri nekaterih manipulacijah lahko povečate pogostost delovanja. Takoj je treba opozoriti, da to ni nekaj zelo praktičnega: zmogljivost računalnika se poveča za 15%. Poleg tega sistem pri prekoračitvi števila ur izgubi svojo zanesljivost. Mnogi, ki so slišali za overclocking, postavljajo vprašanje: ali sistem ni požar?Na to je mogoče odgovoriti z besedami, da samo v 01% primerov škode ni mogoče popraviti. Vendar pa bo, če želite pospešiti napravo, pomembno, da se spomnite, da vam ni mogoče biti srečen.

Overclocking procesorja na osebnem računalniku in prenosnem računalniku

Nedvomno je procesor na stacionarnem računalniku lažje overclockati kot na prenosnem računalniku. Prvič, zato, ker overclocking vedno spremlja sproščanje velike količine toplote, zato je potreben močnejši hladilni sistem, ki ga je lažje zamenjati na osebnem računalniku kot v enostavnem primeru. Drugič, lažje je delati z računalniškimi komponentami kot s komponentami prenosnega računalnika. Kako potem povečati zmogljivost procesorja prenosnega računalnika? Tako kot na osebnem računalniku morate pazljivo spremljati temperaturo procesorja in v nobenem primeru ne dovolite, da se pregreje. Poglejmo več procesorjev in načine njihovega overclockinga.

AMD

Da bi povečali zmogljivost procesorja AMD, bo zaradi overclock-a potreben poseben program. Na primer, AMD OverDrive. Primerna je za procesorje AMD. Poleg tega boste potrebovali pripomoček za stalno merjenje temperature procesorja. Na primer Speed ​​Fan. Oba programa je enostavno najti na internetu. Za natančnejši primer, vzemimo poseben procesor - AMD Athlon 64 X2. Kako povečati učinkovitost tega procesorja? Izvesti morate oba programa in izberite zavihek AMD OverDrive Advanced. Obstaja možnost Ura /Napetost, pri kateri je ena izmed vrstic Izberi vsa jedra - označite jo. Po teh korakih lahko procesor začnete obdelovati s frekvenčnim množiteljem. Glede naMnenje mnogih igralcev, AMD Athlon 64 X2 uporablja zelo malo svojih sredstev, tako da lahko takoj postavite 13-14. Po nekaj minutah procesorja na tej frekvenci je treba izmeriti njegovo temperaturo. Če ne doseže 70 ° C in računalnik teče gladko, se množilec lahko poveča za 1.
Overclocking se lahko izvede tudi preko BIOS-a, vendar je s tem procesorjem lažje to narediti s pomočjo drugega izdelovalca.

Intel

Intel je zelo priljubljen proizvajalec osebnih računalnikov in ima veliko različnih naprav, ki lahko zahtevajo različne aplikacije in nastavitve. V tem primeru vzemimo procesor Intel Core i5. Kako povečati zmogljivost procesorja tega podjetja? Uporabite lahko tudi program. Potrebovali boste pripomoček za merjenje temperature in prog za pospeševanje, kot je CPU-Z. Postopek bo podoben overklokiranju AMD. Druga možnost je, kako povečati zmogljivost procesorja Intel z razširitvijo uporabe BIOS-a. Za vstop, ko zaženete računalnik, morate počakati na trenutek inicializacije komponent BIOS-a računalnika in po pritisku na gumb Izbriši (Del). Po tem, pojdite na BIOS FEATURES možnost in našli Super Speed ​​tam. Ta zavihek bo imel razdelek Overlock, v katerem želite izbrati razdelek Optimalne reference. To bo imela možnost Manual, ki jo želite nastaviti. Po teh postopkih bodo na zaslonu prikazani vsi podatki procesorja. Potrebovali bomo njegovo frekvenco, podatke o pnevmatikah in multiplikator. Nato morate najti frekvenčno točko BSLK, kjer morate rahlo povečati frekvenco. Ko najdete optimalno vrednost, morate shraniti nastavitve in zapustiti BIOS s ponovnim zagonom računalnika.

Veliko tudizanima povečanje produktivnosti določenih naprav in se sprašuje, kaj storiti, da bi na primer povečali zmogljivost procesorja Samsung 535U4C-S02. No, da bi rešili ta problem, morate le poznati komponente računalnika. AMD Dual-Core A6-4455M APU procesor je v tem prenosnem računalniku, tako da bo proces overclockiranja podoben vsem drugim AMD-jem. Lahko pa uporabite enega od načinov za povečanje produktivnosti brez vpliva na procesor - so univerzalni za vse naprave.

Kako povečati zmogljivost procesorja brez overclockinga

Kljub mitom, da je povečanje zmogljivosti možno le z overclockingom, je to mogoče storiti na več načinov, če se izognemo neposredni interakciji s procesorjem:
 • Prva je pravilna nastavitev računalnika. To pomeni, da namestite natančno število procesorskih jeder za popolnejšo uporabo potenciala in optimizirate vizualne učinke.
 • Drugi je defragmentacija diska.
 • Tretji je redno čiščenje in prilagajanje RAM. Kaj se oblikuje v operativnem spominu smeti v obliki zastarelih in spremenjenih dovoljenj, starih povezav, nastavitev neuporabljenih programov močno upočasni njegovo delo, kar vpliva na splošno delovanje računalnika.
 • Četrtič - odstranitev starih, neizkoriščenih programov, določanje procesov v ozadju.
 • Peti - zagon za odpravljanje napak.
 • Povečanje zmogljivosti računalnika z namestitvijo operacijskega sistema

  Kako povečati zmogljivost CPU-ja v operacijskem sistemu Windows 7810? Osnovna metoda temelji na nastavitvahoperacijski sistem.
  Dejstvo je, da Windows privzeto vključuje veliko različnih učinkov, ki uporabniku dajejo lepo sliko. Poltransparentna okna, gladki prehodi, sence, ki jih vržejo predmeti. Če želite doseči najboljšo zmogljivost sistema, bi morali biti vsi izklopljeni. Če želite vstopiti v nadzorno ploščo dodatnih elementov, mora iskanje zbrisati: "Vizualni učinki". Uporabnik bo potreboval kartico »Ogled in nastavitve delovanja sistema«. Najti mora nadzorno ploščo vizualnih učinkov. Privzeto so vključeni skoraj vsi, za izboljšanje učinkovitosti pa morate spremeniti polje »Zagotovitev najboljše učinkovitosti«.
  Naslednja točka je primerna samo za tiste, ki uporabljajo protivirusne programe tretjih oseb. "Windows" ima vgrajeno, ki je v tem primeru mogoče onemogočiti. To storite tako, da obiščete nadzorno ploščo in poiščete »Vklop ali izklop požarnega zidu sistema Windows«. V levem meniju izberite »Onemogoči požarni zid Windows« za vsako vrsto omrežja in kliknite V redu.
  Zdaj morate prekiniti storitev. To storite tako, da se vrnete na nadzorno ploščo, izberete "Administracija" in tam najdete vrstico "Požarni zid Windows". Z desno miškino tipko kliknite miško, izberite "Lastnosti" in zaustavite storitev. Nato v stolpcu »Vrsta zagona« izberite »Onemogočeno«. Nato lahko varno pritisnete »Uporabi«. Drug način za povečanje učinkovitosti Windows 7810 procesor je prilagoditi količino računalnika, ki se uporabljaprocesorska jedra. Če želite začeti, morate ugotoviti njihovo število. Če poznate ime procesorja, ga lahko zlahka najdete na internetu. Ime procesorja najdete na zavihku Sistem na nadzorni plošči. Nato pritisnite tipko Win + R in v pojavnem oknu vnesite msconfig. Nato poiščite zavihek »Prenos« in izberite »Več možnosti prenosa«. Postavko "Število procesorjev" je treba označiti in izbrati število, ki ustreza številu jeder.

  Defragmentacija diska

  Na splošno defragmentacija diska - nujno potrebna možnost, ki jo uporabniki nikoli ne porabijo. Razvijalcem programa Windows se lahko zahvalimo samo za dejstvo, da je privzeta defragmentacija tedenska defragmentacija. Dejstvo je, da ko odstranite program na disku, je prazen prostor, v katerem sistem morda ne bo vedno vdelal novega programa zaradi razlike v velikosti. In tudi če obstaja majhen program, ki se bo ujemal z praznino, bo najverjetneje ob njem malo prostora, ki ga ni več treba zapolniti. Defragmentacija odstrani te "luknje".
  Da bi spadali v to ploščo, morate samo ubiti iskanje po "defragmentacijskem disku" v sistemu. Tu je potrebno analizirati vse diske, nato pa izbrati disk, katerega fragmentacija ni enaka nič in zagnati defragmentacijo.

  RAM

  RAM ima izjemno pomembno vlogo pri delovanju osebnega računalnika. Vendar pa je sčasoma zamašena z različnimi "smeti". Če želite nadaljevati delo v optimalnem načinu, ga morate občasno očistiti. Za toIskanje po sistemu mora ubiti "Diagnosticiranje težav s pomnilnikom računalnika". V pojavnem meniju morate izbrati prvo metodo.
  Računalnik se bo znova zagnal in začel analizirati RAM. Postopek traja veliko časa, zato je vredno, ko je uporabnik prepričan, da računalnika ne bo potreboval takoj. Ko končate, se bo naprava znova zagnala in uporabniku zagotovila popolne informacije o opravljenem delu.

  Delo s programi, nastavljanje procesov v ozadju

  Zdi se, kako delo računalniških programov, ki ga uporabnik ni uporabljal dolgo časa? Vendar pa zasedajo prostor na trdem disku, kar zavira delo RAM-a. Poleg tega računalnik potrebuje več časa za zagon in zaustavitev, ker sistem strašno išče prostor za shranjevanje datotek.
  Zato je priporočljivo, da odstranite vse stare in nepotrebne programe iz računalnika. Uporabite lahko nadzorno ploščo, vendar lahko - programsko opremo drugih proizvajalcev. Eden najboljših je vaš Uninstaller. Ta program, za razliko od Windows, odstrani ne samo aplikacijo, ampak vse njene začasne in dodatne datoteke.

  Odstranjevanje nepotrebnih programov iz samodejnega nalaganja

  Ta možnost vpliva samo na zagon računalnika, vendar je še vedno pomembna. Samodejno varnostno kopiranje je sistem Windows, ki zažene programe takoj, ko se uporabnik prijavi. Več aktivnih programov pri samodejnem nalaganju, daljši bo računalnik.
  Če želite vnesti nastavitve za zagon, morate pritisniti tipko Win + R. Pojavi se okno z imenom"Run", kjer želite vstaviti vrstice msconfig. Konfiguracija sistema. Treba je najti "Startup" in počistite vse predmete, ki niso potrebne.

  Povečanje produktivnosti z določitvijo vnutreyhrovыh

  Prvič, da je treba uporabiti, če se igralci mislijo, da je vsaka igra upočasni - ki je orodje za merjenje fps. V nekaterih igrah je zgrajen. V tej številki: fps pomeni število sličic na sekundo, tako da tisto, kar je, bolje je. Vendar, če se hrani na nizki ravni, morate narediti nekaj ukrepov. Prvič, če vas zanima, kako povečati učinkovitost delovanja procesorja za igre in samo za njih, najprej pozorni na vnutrishnoihrovi nastavitve. Z zmanjšanjem ravni grafiko, izbira pravilnega ločljivost zaslona, ​​manj učinkov lahko močno poveča delovanje sistema brez paryachys s pogonom pospeška ali najti pravo konfiguracijo PC je. Drugič, lahko pomaga nastavite grafične kartice, saj je odgovoren za urnik ta enota. Preden se umerjanje posodobiti gonilnike, včasih se zgodi, da zavora zgodi zaradi zastarele opreme. Če težava ni odpravljena, lahko gremo v grafičnih nastavitvah. Če želite to narediti na prazen prostor na namizju z desnim klikom in izberite "Control Panel (ime proizvajalca grafičnih kartic, kot so Nvidia)". Potrebujejo zavihek si "Upravljanje 3D-parametrov". Obstaja veliko možnosti, ki izboljšajo grafiko v igrah in da je precejčist brez veliko škode. Na primer, V-Sync (vertikalna sinhronizacija), trojno pufranje, anizotropno filtriranje.

  Sorodne publikacije