QkSee: kateri program in kako ga v celoti izbrišete

Nekateri uporabniki računalnikov, tako ali drugače povezani z brskanjem po internetu, včasih naletijo na neznano, kje je bil v sistemu izveden proces QkSee. Kateri program in kako ga izbrisati (in to obvezno storiti obvezno), bo zdaj obravnavano. Za to lahko uporabite nekaj preprostih tehnik.

QkSee: kaj pa program?

Na žalost moramo vse vznemiriti naenkrat: QkSee je virus, ki je kategorija tako imenovanih ugrabiteljev brskalnikov.
Praviloma ta virus ni posebej občutljiv na sistem. To pomeni, da uspešnost ni pokvarjena, ko pa dostopate do interneta, se začnejo težave, ki bodo povedane malo kasneje.

Kako program prodre v računalnik in vpliva na sistem

Torej, poglejmo naravo virusa. Kaj je ta program - QkSee, bo postalo jasno, če pogledate, kako prodre v računalniški sistem in kakšno dejanje to naredi. Običajno se program namesti kot ti affiliate program, ki ga povprečni uporabnik sploh ne more uganiti.


Večina takih uporabnikov namesti nekatere aplikacije, prenesene iz vprašljivih virov ali s strani, ki vsebujejo piratsko vsebino. Virusna koda se samo prilagodi namestitvenemu paketu, v postopku namestitve pa se aktivira. Potem pa so uporabniki nepremišljeno kliknili na gumbe, da bi nadaljevali z namestitvijo, sploh ne razumeli, kateri dodatni elementi ali plošče so nameščeni v sistemu.
Zdaj še enavidik, povezan z virusom QkSee. Kakšen je program pred nami v najširšem smislu? To je storitev v ozadju, ki aktivira nepotrebne vtičnike v brskalnikih, nadomešča zagonske strani in iskalnike, preusmerja uporabnika na vprašljiva spletna mesta, objavlja kup oglasov itd. Najpomembnejše pa je, da bo z njegovo pomočjo, ko bo prišlo do globoke integracije v sistema z ustvarjanjem lastnih kopij virusa, se lahko ukradejo osebni podatki uporabnika. Zato je treba, ko se pojavijo prvi znaki okužbe, to grožnjo odpraviti, ne da bi odložili sekundo.


QkSee: kateri program in kako ga odstraniti s standardno metodo?

Zdaj nekaj besed o odstranitvi. Virus se ne skriva pred uporabnikom, zato lahko pri reševanju problema, kako odstraniti QkSee, uporabite standardno metodo, ki se uporablja v sistemih Windows.
Za začetek gremo v oddelek programov in komponent, ki so na nadzorni plošči, poiščemo komponento QkSee in izdelamo običajen postopek odstranitve. Res je, da morate v upravitelju opravil onemogočiti proces QkSee.exe in odstraniti to komponento iz zagonskega menija v sistemski konfiguraciji (»Zaženi« - msconfig - »Samodejno varnostno kopiranje«), v primeru operacijskega sistema Windows 10 pa uporabite zagonski ključ v upravitelju opravil. » Po tem morate v raziskovalcu poiskati in izbrisati datoteke, nato pa poklicati urejevalnik registra (ukaz regedit v ukazni vrstici za zagon) in nastaviti iskanje po imenu (QkSee) in nato izbrisati vse najdene ključe in vnose.Nazadnje je zaželeno preveriti sistem z nekakšnim optimizatorjem, kot je CCleaner.
Upoštevajte, da uporaba protivirusne programske opreme ni v uporabi, saj lahko program zaobide zaščito samo zato, ker ima zaupanja vredno stanje.

Kako odstraniti program s posebnimi orodji

Da bi prihranili čas in ročno ne poiskali preostalih komponent, je bolje uporabiti programe osredotočene preusmeritve, kot sta Revo Uninstaller ali iObit Uninstaller.
Prikazujejo seznam, podoben standardni namestitvi sistema Windows, vendar se na začetku odstranijo z vgrajenim sistemskim orodjem in nato globokim skeniranjem, nato pa odstranijo preostale komponente, vključno z datotekami, mapami in vnosi v register.

Vzpostavitev v nekaterih brskalnikih

Toda glavni problem je, da lahko tudi po odstranitvi virusa njegove komponente komponente ostanejo v brskalniku kot razširitve in dodatki. Zato jih je treba tu odstraniti.
V brskalniku Google Chrome razširitve chrome: //v naslovni vrstici uvajajo komponento onemogočanja na seznamu nameščenih vtičnikov, nato pa jo odstranite s klikom na ikono smetnjaka. V brskalniku Mozilla Firefox morate pisati o: addones kot naslov, v zavihku razširitve poiščite QkSee, nato pa ga, kot v prejšnjem primeru, onemogočite in odstranite. V Internet Explorerju so operacije enake. Samo za dostop do nastavitev se uporablja kombinacija Alt + X, nato pa izberete razdelek za dodatke, kjer je komponenta QkSee spet izklopljena inse izbriše Splošno pravilo za vse spletne brskalnike je, da znova zaženejo programe, ko onemogočite in odstranite zgoraj omenjene dodatke.

Namesto izida

je to virus QkSee. Kaj je ta program, na splošno, je že jasno. Večinoma je podoben programčkom, ki so mu enaki. Virus prvič ni posebej ogrožen, zato je treba prve znake okužbe uporabiti takoj. Če se to ne zgodi, so lahko posledice, ko se virus prilagodi sistemu in naredi lastne kopije, precej resne. Kar zadeva izbiro orodja za odstranjevanje, protivirusna programska oprema tega ne bo pomagala, zato boste morali ročno odstraniti ali uporabiti posebne programe. V skrajnem primeru lahko sistem seveda preverite z Anti-Malware skenerjem, vendar, kot kaže praksa, ni upanja, da bo virus najden in popolnoma odstranjen (zlasti v primerih, ko je grožnja globoko prodrla v sistem). Toda v nekaterih primerih, ob prvi okužbi, lahko takšna tehnika deluje, zato te možnosti ni vredno zanemariti.

Sorodne publikacije