Kako povezati »Android« s televizorjem: navodila po korakih, nastavitve

Današnji mobilni pripomočki, vključno s tistimi na platformi Android, se skoraj skoraj ujemajo z zmogljivostmi navadnih osebnih računalnikov. Edina stvar, ki zagotovo zmaga namizno napravo v pametnih telefonih in tablicah, je vizualizacija. Vse vsebine, ne glede na to, ali so fotografije, videoposnetki ali nekateri dokumenti, na velikem zaslonu izgleda veliko bolj impresivno kot na pet ali celo deset palčni mobilni pripomoček. Enako lahko rečemo o televiziji. Podatki iz njega se občutijo veliko bolje, zahvaljujoč veliki diagonali zaslona. In če sinhronizacijo pametnih telefonov in tabličnih računalnikov na osebni računalnik težave, kot pravilo, ne pojavi, zaradi nemotenega delovanja postopka, potem vprašanja TB so malo drugačni. Zato je veliko uporabnikov vprašal vprašanje: "In kako povezati TV na telefon" Android "?". Še več, celo lastniki naprav pametne televizije, kjer se zdi, da je takšna priložnost uresničena, doživlja resne težave.


Iz našega članka boste izvedeli, kako povezati "Android" prek televizorja in ga narediti čim bolj neboleče za uporabnika tehnologije. Oglejmo si osnovne načine za sinhronizacijo in fino nastavitev nastavitev za vsak posamezen postopek.

Micro-HDMI

Poglejmo, kako povezati "Android" s televizorjem prek kabla Micro-HDMI. Nekateri proizvajalci imajo še vedno svoje pripomočke, opremljene s temi vrati. Na primer, LG je nekoč imel vgrajen vmesnik mikro-HDMI v svoji zasnoviVsaka od svojih pametnih telefonov serije Optimus.
Poleg tega so imeli vdelani programski pripomočki ločena orodja za sinhronizacijo s televizijskimi napravami iste blagovne znamke. V tem primeru, da povežete "Android" na LG TV, je dokaj enostavno povezati dve napravi s kablom mikro-HDMI in vse ostalo bo vdelana.


Slika na televizijskem zaslonu se izkaže za izvirno, to je enako kot na pametnem telefonu, brez izgube kakovosti. Toda telefonski pripomočki s takimi pristanišči so zelo majhni na trgu mobilne tehnologije, zato morate iskati alternative.

MHL

Nekateri proizvajalci so sprejeli standard MHL (Mobile High Definition Link). Omogoča tudi povezavo »Android« s televizorjem. Ta standard deluje pri povezovanju s polnjenjem z mikro USB: sprejema video signal iz vrat in ga prenaša na televizor. Vendar je v tem primeru potreben poseben adapter MHL.
Tukaj ni omejitev glede vsebine. Uporabnik ima možnost ogleda fotografij, videoposnetkov in drugih materialov. Poleg tega lahko na velikem zaslonu delate z aplikacijami za igre. Vendar pa so nekatere značilnosti take povezave še vedno prisotne. Poleg samega adapterja je za ojačanje signala potreben ločen napajalnik 5V. V tem primeru se pametni telefon, kljub povezavi z omrežjem, počasi izprazni. Prav tako je treba omeniti, da lahko samo MTC procesorji in pametna TV oprema delujejo s standardom MHL. V nasprotnem primeru povezovanje "Android" s televizorjem ne bo delovalo.

Značilnosti povezave

Ker taka namestitev ob sinhronizaciji ni potrebna. PlaščSmart TV samodejno zazna mobilno napravo in ponuja več možnosti za interakcijo: oddaja zaslona, ​​delo z aplikacijami, namestitev programov itd.
Prav tako je treba upoštevati, da cenovno ugodni pametni telefoni in tablice običajno ne podpirajo standarda MHL. Torej, preden kupite mobilni pripomoček, bo vredno posvetiti pozornost razpoložljivosti te priložnosti. V nasprotnem primeru povezovanje "Android" s televizijo na ta način ne bo uspelo.

Podprte naprave

Kot živi primeri nizkocenovnih naprav, kjer je to mogoče, lahko prinesete Galaxy S5 iz Samsunga in Ixperia Z2 iz Sonyja. Slednja deluje z MHL verzijo 3.0 in je sposobna pretakati UHD preko 30 sličic na sekundo in podpira tudi formate zvoka Blue Ray.

SlimPort

Standard po MHL je postal SlimPort. Ampak to lahko vidite predvsem na Samsungovih mobilnih pripomočkih in blagovnih znamkah LG. Pravzaprav se je s predložitvijo slednje razvila ta tehnologija prenosa informacij.
Torej, če imate pametni telefon in televizor od teh proizvajalcev, lahko zlahka povežete telefon Android s Samsungom ali LG-jem. Ta standard zagotavlja boljšo sliko zaradi pomanjkanja dekodiranja. Ta pristop odpravlja tudi zamude pri prenosu slike.

Funkcije povezave

Za povezavo »Android« s televizorjem Samsung ali LG je potreben poseben mikro USB-adapter. Če pa je v primeru standarda MHL potreben zunanji napajalnik, potem ni bilopotrebe. Poleg tega se med oddajo slike mobilni pripomoček ne izprazni, ampak nasprotno - narašča. Prav tako vam ni treba konfigurirati protokolov. Obe napravi se začnejo sinhronizirati takoj po povezavi, čarovnik za pomočnike na televizorju pa ponuja možnosti prevajanja. Tudi najbolj skromni adapter prve generacije lahko prenese sliko kot 1080r. Med slabostmi standarda so visoke zahteve za tehnične lastnosti kabla HDMI. Slednji mora biti v dobro zaščiteni pletenici. V nasprotnem primeru se bodo pojavili hrup, artefakti in druge ovire.

Podprte naprave

Kot primer za uporabo tega standarda se lahko telefoni LG G2 /3/4 uporabljajo skoraj za celotno serijo Galaxy, začenši s S6 in različicami Nexus 4 5 in 7. Obstaja tudi možnost povezave "Android" za televizor in nekaj kitajskih pripomočkov. Približno tretjina srednje-proračunskih modelov Huawei in Xiaomi uporablja ta standard. Slednji morajo biti navedeni v specifikaciji naprave. Torej ni odveč obrniti na to točko.

USB-vmesnik

Vmesnik Android lahko povežete tudi s televizorjem. To je, kot se dogaja z osebnim računalnikom. V tem primeru mora biti televizor "Smart". Edini minus takšne povezave je pomanjkanje podpore za oddajanje.

Pametni telefon ali tablični računalnik služi kot zunanji pogon. Fotografije, videoposnetke in dokumente lahko odpirate kot običajne datoteke, vendar jih oddajajoni na voljo nobenega zaslona. Obstajajo posebni programi za izvajanje te funkcije, vendar morate v tem primeru upoštevati model televizorja, pripomoček za mobilne naprave, različico platforme itd. Nastavitve povezave so podobne računalniku. Priključite obe napravi na običajni kabel USB, ki se uporablja za polnjenje naprave. Na samem pametnem telefonu je treba v nastavitvah določiti, kako povezati zunanji pogon. V meniju TV, v razdelku o delu z vsebino (ali kaj takega), se mora pojaviti trdi disk drugega izdelovalca, kjer uporabljate upravitelja in izberete datoteko za ogled.

Brezžični protokoli

Tehniki ne vidijo možnosti za žične povezave in raje razvijajo protokole za povezavo z zrakom. Ena od očitnih prednosti te metode je pomanjkanje žic. Za prenos podatkov iz telefona v televizor je dovolj, da sinhronizirate platforme prvi in ​​drugi s pomočjo WIF datoteke ali preko domačega usmerjevalnika. Ampak tukaj je njegova žlica katrana. Brezžična povezava se med oddajanjem občutno razlikuje od nizke kakovosti slike. Ta standard predvideva močno stiskanje vsebine, tako da nanj ni navajen popoln straiming.
Položaj zamenjujejo posebni brezžični adapterji. Zagotavljajo precej sprejemljivo pretakanje video posnetkov, vendar še vedno ni mogoče imenovati kvalitativne. Tudi na najsodobnejših 4K televizorjih so zaostanki, zavore in »srčkani«. Tako ni nobenih brezžičnih možnosti za oddajanje, še posebej, če želite videti visoko kakovostno sliko na televizorju. Ne takoza nekatere uporabnike je to edini način za sinhronizacijo vašega mobilnega telefona s televizorjem.

Wi-Fi Direct

Ta standard se izvaja na vseh pametnih televizorjih in je opremljen z modulom Wei-File. Če ima vaš pametni telefon tudi ta modul, potem povezava s televizorjem ne bo posebna naloga. Različica platforme Android ne igra vloge. Vsak ima podporo takšnega funkcionalnega.
Bistvo tandemske nastavitve je organizirati povezavo brez dostopne točke. To pomeni, da mora pametni telefon televizor prepoznati kot večpredstavnostno napravo in ne kot zunanji pogon. To storite tako, da vklopite način Wi-Fi Direct v nastavitvah pripomočka in Skupna raba na televizorju. Vse to je v delu brezžičnih povezav. S takšno povezavo lahko oddajate namizje in si ogledate fotografije, vendar v nizki ločljivosti. Boljši posnetki v 4K bodo naloženi zelo dolgo. Seveda video vsebina na takšnem standardu ni normalna. Lahko organizirate pretakanje video datotek v starem formatu 3GP, na televiziji z velikim zaslonom pa bo zaradi nizke kakovosti videoposnetkov izražena pikselacija.

Miracast

Ta standard se je pojavil zaradi prizadevanj podjetja Intel in je bil prvotno zasnovan kot konkurenčna alternativa Appleovemu AirPlayu. Številni pametni televizorji podpirajo ta protokol in se z njim povezujejo z mobilnimi pripomočki. Od različice 4.2 ima platforma Android takšen način oddajanja.
V tem primeru ne morete samo igratiphotocount, ampak tudi video datoteke, in s trdno resolucijo 1080r. Res je, da se v tem primeru mnogi uporabniki pritožujejo zaradi zamikov, artefaktov in drugih ovir. Ta standard torej ne zajema zmogljivosti AirPlay. Z predvajanjem vsebin v nadgradnji 720r problemov je veliko manj. Če želite vzpostaviti povezavo, morate omogočiti ustrezne načine na televizorju in pametnem telefonu (Nastavitve - & gt; Zaslon - & gt; Brezžični monitor). Če pametna TV nima takšne možnosti v založniški programski opremi, včasih pomaga ponovno utripati napravo na sodobnejši in funkcionalnejši. Tu govorimo o modelih kitajskih proizvajalcev. Slednji, s svojo veliko željo, napišejo firmware za svoje tandeme (Xiaomi pametni telefoni Xiaomi), če pa je vaš mobilni pripomoček iz druge blagovne znamke, potem lahko pride do nekaterih težav s sinhronizacijo.

Sorodne publikacije