Kako povezati sprejemnik s televizorjem? Koristni nasveti

Prehod na digitalno televizijo v Rusiji se pripravlja zadnjih nekaj let. Leta 2018 je bilo napovedano, da je pripravljena dokončati to preoblikovanje. Prebivalci morajo kupiti posebne naprave za gledanje digitalne oddaje. Za te naprave je vzporedno več imen: sprejemnik, predpona in sprejemnik. Kako povezati to napravo s televizorjem? Ta tema bo namenjena članku, na katerega se nanašate.

Izbira modela

Opisani so bili številni članki o tem, kako pravilno izbrati sprejemnik iz vse sorte, predstavljene na policah prodajaln strojne opreme. Isti material je namenjen drugemu vprašanju - kako povezati sprejemnik s televizijo? Vendar pa ni odveč, če se spet vrnemo k temi izbire modela in se osredotočimo na nekatere pomembne točke.


Najprej je treba spomniti bralce, da je veliko lažje povezati dve tehnični napravi, ki imata iste priključke, kot tista, katerih vrata se med seboj razlikujejo. Če je vaš televizijski sprejemnik opremljen s priključkom tipa Hdmi, je najbolje, da ima kupljen digitalni televizijski komplet enak "izhod". In sprejemnik, prilagojen za priključitev na TV sprejemnik preko priključka "tulipan", je najbolje kupiti, če je v hiši ustrezen TV.
Če uporabljate sovjetski model, na primer, "Quartz" ali "Electron", potem se morate prepričati, da je bila pred pridobitvijo predpone v hiši RF modulator. Ta majhna naprava služiadapter iz standardnih modernih priključkov na "vhod" antene (edini v vintage tehniki).


To so nekateri od nasvetov, ki jih lahko dodate k navodilom za izbiro naprav za gledanje digitalne televizije. Kaj je še potrebno za normalno delovanje predpone?

Antena

Televizijski sprejemnik prejme signal, ki se prenaša na decimetrskih valovih in ga sprejema z uporabo antene. Lahko je dveh vrst: notranji ali zunanji (splošni ali individualni zunanji). Če imate takšno napravo ali televizor priključen na skupno anteno na strehi stavbe, je verjetno, da je ta naprava primerna za gledanje televizijskih programov v digitalni obliki. Kako ugotoviti, ali je antena primerna za ta namen? Če je prostorna in ima krožni del, namenjen "ulovu" decimeter televizijskih kanalov, bo tak model zagotovo primeren za predvajanje novega formata. Če ste gledali analogne kanale, kot sta MTV in petek, bi vaša notranja ali zunanja antena zagotavljala DVB T2 programe, ki se trenutno uporabljajo za digitalno oddajanje v Rusiji.
Če uporabljate skupno zunanjo anteno, je najbolje, da pojasnite, ali je primerna za sprejemanje nove generacije televizije. Če je ta možnost zagotovljena, jo lahko varno pritrdite na antensko vtičnico.
To dejanje je prva točka navodila, kako priključiti sprejemnik na televizor.

Analogna radiodifuzija

Razen dvajsetihPrav tako si želite ogledati oddaje, ki jih izvaja lokalna postaja, ki je na voljo v vašem mestu, nato pa televizijski sprejemnik in anteno prek ustreznega "reže" priključite na digitalni sprejemnik namesto na digitalni sprejemnik.
To dejanje je druga točka navodila, kako priključiti sprejemnik na televizor. Če želite to narediti, morate priključiti anteno "izhod" televizorja z ustreznim "vhodom" televizorja s pomočjo koaksialnega kabla.

Cepilnik

Značilno je, da je antenski izhod televizijske namestitve ob reži, v katero je priključen notranji ali zunanji sprejemnik signala. Če sprejemnik, ki ste ga kupili s takšnim pristaniščem, nima, potem lahko zapustite položaj s pomočjo posebne naprave. Antenski razdelilnik vam omogoča, da kabel razdelite na dva dela. Ena od teh žic mora biti priključena na vhod sprejemnika, druga pa na isto "vtičnico" televizorja. Po končani operaciji boste lahko predvajanje gledali v dveh formatih - stari in novi, analogni in digitalni. Če ne nameravate gledati regionalnih kanalov, lahko to točko varno preskočite za navodila, kako priključiti digitalni sprejemnik na televizor? «

Povezava

Sedaj bi morali neposredno razmisliti, kako priključiti TV-sprejemnik na televizor. Sodobni televizijski sprejemniki imajo praviloma HDMI ali "tulipan" na zadnji strani zadnje plošče.
Enako velja za digitalne televizijske priključke. Idealen je primer, ko so priključki tehobe napravi ustrezata. Če ima vaša oprema različna vrata, morate razmisliti o nakupu adapterja. Takšne naprave lahko imenujemo drugače (modulator, pretvornik itd.).
In kako povezati tuner s starim televizorjem, ki ima samo vhod antene? To bo zahtevalo RF modulator. To je adapter iz "tulipanov" ali HDMI v antensko vtičnico. Če želite gledati televizijo skozi stereo sistem, jo ​​povežite s konzolami preko priključka "tulipan" ali natančneje preko dveh "vtičnic", namenjenih za prenos zvoka. Kako povezati satelitski TV sprejemnik s televizorjem? Navodilo za to povezavo naprave s televizijskim sprejemnikom popolnoma sovpada s tisto, ki je namenjena konstantam digitalne radiodifuzije (podano je v prejšnjih poglavjih članka). Razlika je le v obliki antene: satelitske oz. Decimetrske.

Nastavitev

Po izpolnitvi vseh zgoraj navedenih elementov morate omogočiti predpono, določiti regijo, v kateri ste, in samodejno začeti iskanje kanalov.
Če naprava ni opravila naloge, je treba frekvenco oddajanja določiti v ročnem načinu. Potem je vaš sprejemnik pripravljen za delo. Lep pogled!

Sorodne publikacije