Kako pokličem telefon preko interneta?

Sodobne informacijske tehnologije zagotavljajo veliko možnosti. Ljudje lahko med seboj komunicirajo, pošiljajo fotografije in različne datoteke, ostanejo na različnih celinah, ne da bi se posebej trudili. Zdaj vam ni treba imeti mobilnega telefona ali sredstev na računu za klicanje. Dovolj je, da kupite katero koli napravo, ki vam omogoča dostop do interneta. Te funkcije ne poznajo vsi uporabniki. V tem članku vam bomo podrobno povedali, ali lahko pokličete telefon preko interneta in kaj storiti.


Prednosti internetnih klicev

Uporaba svetovnega omrežja za klice ima več prednosti:
 • Enostavnost. Ni vam treba imeti posebnega uma in imeti nekaj posebnega znanja.
 • Razpoložljivost dostopa do svetovnega spleta. Mikrofon, slušalke ali slušalke so vsa orodja, ki jih uporabnik potrebuje za telefoniranje prek interneta.
 • Stroškovna učinkovitost. Številne storitve in specializirani programi omogočajo pogovor s prijatelji in sorodniki presenetljivo ugodnih pogojev (v nekaterih primerih popolnoma brezplačnih), tudi če kličete na medkrajevne in mednarodne številke.
 • Klici iz računalnika na računalnik

  Če želite poklicati računalnik z uporabniki, ki še vedno sedijo pred monitorjem, je dovolj, da namestite poljuben sel. Če je na voljo spletna kamera, lahko vzpostavite videoklic. Potrebujemsamo namestite želeni program ali program. Na primer, Skype, Agent Mail.ru, ICQ.


  V večini primerov so takšni klici brezplačni in ne predvidevajo omejitev časa komunikacije. Vsekakor ni pomembno, kje je vaš sogovornik na drugem koncu mesta ali sploh v drugi državi. Glavna stvar je, da je namestil "Skype". Toda klicanje telefonske številke prek interneta je malo bolj zapleteno.

  Storitve za klice na mobilne številke prek interneta

  V omrežju je veliko različnih storitev in programske opreme, ki se lahko uspešno uporabljajo za komunikacijo. In preko nekaterih lahko celo pokličete vaš domači telefon preko interneta. Oglejmo si najbolj priljubljene aplikacije, ki ponujajo naslednje funkcije:
 • Globe 7. Ta pripomoček lahko namestite na mobilno napravo in računalnik. Za nominalno naročnino v višini 5 USD. približno V enem mesecu lahko z njegovo pomočjo organizirate konference in "sodelujete" s svojim sogovornikom (prek spletne kamere). Če se ne želite namestiti na napravo, lahko z obiskom na ustreznem spletnem mestu dobite isto funkcijo.
 • Evaphone. Aplikacija za Android. Namesti se lahko na tablični računalnik ali pametni telefon. Prek njega lahko pokličete telefon preko interneta brezplačno, vendar v določenem času. Da, po izčrpanju omejitve ne morete klicati brez ponovnega polnjenja računa.
 • TalkTube. Druga storitev za klicanje prek interneta, z uporaboki vključuje ustvarjanje osebnega računa. Kličete lahko samo v državah, ki so navedene v pogojih uporabe.
 • "Klici. Online". Uporabniki te strani po registraciji imajo možnost, da vsak dan brezplačno brezplačno komunicirajo. Za daljše pogovore morate položiti sredstva na svoj račun.
 • FreeCall. Program se lahko namesti na računalnik uporabnika in ne manj uspešno uporablja za klice tako na domače kot na mobilne številke. Neplačana povezava je možna v določenem času.

 • Kako klicati prek interneta na mobilni telefon na druge načine?

  Za velike organizacije in podjetja, ki morajo redno sodelovati s partnerji ali strankami, so bile razvite tudi številne storitve. Njihovo delo poteka preko protokola SIP. Tudi razširjena uporaba IP-telefonije. Podobne komunikacijske možnosti omogočajo interoperabilnost z mobilnimi in domačimi številkami, pri čemer naročniki znotraj svojega omrežja.

  Kako poklicati mobilni telefon prek interneta?

  Poleg prej opisanih storitev, ki se lahko uporabijo za klicanje prek svetovnega spleta prek računalnika ali mobilne naprave, obstaja veliko hitrih sporočil s podobnimi funkcijami. Med njimi so najbolj priljubljeni programi:
 • WhatsApp. Aplikacija vam omogoča povezovanje z drugimi uporabniki, ki imajo tudi to programsko opremo, za pošiljanje datotek različnih formatov. Tarififikacijaklici niso zagotovljeni. Posebnost tega sporočila je, da je seznam stikov vzet iz telefonskega imenika naročnika.
 • Viber. Aplikacija opravlja podobne funkcije kot prejšnja. Ostanite lahko v stiku z drugimi ljudmi, ki so lahko kjerkoli na svetu, izmenjujejo fotografije in videoposnetke z njimi, proste pogovore za neomejen čas.
 • Zaključek

  Obstaja veliko možnosti, da pokličete mobilni telefon prek interneta. Obstajajo programi, ki jih lahko namestite na računalnike, pametne telefone, tablične računalnike. Uporaba nekaterih storitev se izvaja prek ustreznih portalov. Večino tega ni mogoče uporabiti brez predhodne registracije. Tudi priljubljene mobilne aplikacije vključujejo povezavo s telefonsko številko.

  Sorodne publikacije