Kako poslati datoteko preko diska Yandex: načine in funkcije

Zdaj, ko je ustvarjanje ene ali druge vsebine na voljo vsem in skoraj povsod, široko razpršenih skladiščih v oblaku, ki jih je mogoče povezati s katero koli napravo. To lahko storite tako, da izkoristite katero koli od številnih storitev shranjevanja. Na primer, kot je "Yandex Disk." Pošiljanje datoteke prek te storitve je popolnoma brezplačno, saj vsakemu uporabniku ponuja 10 gigabajtov virtualnega prostora.

Za shranjevanje in skupno rabo datotek potrebujete račun na storitvi Yandex. Po registraciji računa v zgornjem levem kotu spletne strani se prikaže menijski gumb, ki odpre seznam vseh storitev, ki so na voljo uporabniku, vključno z diskom.


Prenos datotek v oblak

V glavnem oknu lahko uporabnik konfigurira storitev na vse potrebne parametre za delovanje, kot tudi neposredno prenese datoteke. To lahko storite na dva načina:
 • kliknite gumb »Prenesi« in nato izberite datoteke v računalniku;
 • Odprite mapo z datotekami in jo povlecite ročno v okno brskalnika.
 • Začel se bo postopek prenosa datoteke, ki bo prikazan v dinamičnem meniju. Ko je operacija zaključena, lahko datoteko pošljete preko »Yandex diska« preko neposrednih povezav in preko pošiljanja na socialna omrežja. Podobne operacije so na voljo v glavnem oknu.To storite tako, da z desno miškino tipko kliknete želeno datoteko, v kontekstnem meniju izberete "Skupna raba". Storitev bo predlagala kopiranje povezave, pošiljanje na eno od socialnih omrežij ali ustvarjanje posebne QR kode, ki jo lahko razvrstite iz tabličnega računalnika ali pametnega telefona.


  Prenos več datotek

  V primerih, ko je treba poslati več datotek hkrati, bo zaporedje dejanj enako. Ali je potrebno datoteke vnaprej združiti. To naredite na dva načina:
 • Povlecite imenik s podatki v servisno okno v brskalniku neposredno iz računalnika.
 • Ustvarjanje mape in premikanje datotek v njem v samem oblaku. Vse ustrezne operacije se izvajajo z uporabo kontekstnega menija, vendar dostopne in preproste za vlečenje.
 • Datoteke lahko pošiljate preko diska Yandex na oba načina in z ustvarjanjem arhiva. Upoštevati je treba, da za slike ali video kompresijo ne velja. In čas pri velikih količinah bo še veliko več. Zato je ta metoda primerna za pošiljanje dokumentov in podobnih vsebin.

  Velike datoteke

  Pogosto obstajajo situacije, v katerih količina prenosa presega 2 gigabajta. V tem primeru nalaganje iz brskalnika ne bo mogoče: takšne količine podatkov, ki jih prenašajo internetni brskalniki, niso podprte. Kako poslati veliko datoteko preko "Yandex.Disk", bo poziv sam storitev. V fazi prenosa sistem takoj prikaže opozorilo s prikazom povezave do posebne aplikacije zaOperacijski sistem Windows. Lahko deluje z datotekami katerega koli nosilca. Interakcija s programom je podobna navigaciji v običajnem raziskovalcu Windows, tako da za uporabnika ni posebnih težav.

  Prenos datotek iz oblaka

  Ni pomembno, katero napravo bo uporabnik obdelal s prejeto povezavo, kot je na primer z »diskom Yandex«, da med seboj pošiljajo datoteke, lastniki vseh pripomočkov, ki temeljijo na različnih operacijskih sistemih . Glavna stvar je dostop do svetovnega spleta. Če je treba datoteke prenesti, je Yandexov račun nepotreben. Za tiste, ki želijo uporabiti možnost »Shrani na disk Yandex«, mora ustvariti ali vnesti obstoječo. Trenutno obdobje shranjevanja datotek v oblaku "Yandex" ni omejeno. To ne velja samo za premijske tarife s povečano zmogljivostjo shranjevanja (+100 GB za 80 rubljev na mesec ali + 1 TB za 200 rubljev na mesec), ampak tudi osnovni brezplačni paket, ki je na voljo vsem. V tem pregledu smo razpravljali o načinih interakcije z oblakom za shranjevanje "Yandex". Po branju navodil bo vsak uporabnik lahko izvedel, kako poslati datoteko prek »Yandex diska«.

  Sorodne publikacije