Procesor MediaTek MT6582M je odlična rešitev za pametne telefone začetnega razreda

V času objave leta 2013 je bil procesor MediaTek MT6582M rešitev za srednji cenovni razpon in je bil popolnoma primeren za ustvarjanje pametnih telefonov tega segmenta. Zdaj je ta čip zastarel in glavno področje njegove uporabe so mobilni telefoni vstopne ravni. Kljub dejstvu, da je bil že pred časom napovedan, je ta procesor še vedno pogost pri mobilnih pripomočkih ekonomskega razreda.

Pozicioniranje

Kot smo že omenili, je bil procesor MediaTek MT6582M namenjen ustvarjanju pripomočkov srednjega razreda. V letu 2013 so njeni parametri v celoti ustrezali pozicioniranju tega čipa. Ampak od začetka prodaje tega mikroprocesor je minilo 4 leta. Za industrijo mobilnih pripomočkov je to obdobje. Posledica tega je, da je zastarela in se že uporablja le za ustvarjanje mobilnih naprav iz ultraproračunskega razreda. Za popolno izvedbo najpreprostejših nalog je ta čipov odličen. Ampak za nekaj več, zagotovo ne ustreza, in v tem primeru je treba uporabljati naprave na podlagi bolj sodobnih procesorjev.


Značilnosti

Štirje računalniški moduli, ki temeljijo na zastareli energetsko učinkoviti arhitekturi A7, so del programa MediaTek MT6582M. Vsak od njih lahko deluje pri frekvenci 13 GHz v načinu maksimalne obremenitve. V istem primeru, ko je opravljala najpreprostejše naloge, se je taktna frekvenca tega čipseta samodejno zmanjšala na 300 MHz.Polprevodniški kristal je bil v tem primeru izveden po dobro delujočem, vendar že zastarelem tehničnem postopku, ki je izpolnjeval tehnološke standarde 28 nm. Predpomnilnik te CPU je sestavljen samo iz dveh nivojev. Prvi od teh vam omogoča postavitev 128 kb podatkov ali navodil, drugi pa 512 kb. V MediaTek MT6582M je bilo vključeno tudi vgrajeno grafično jedro Mali-400MP2, ki je delovalo na frekvenci 416 MHz. Druge specifikacije tega čipov vključujejo razpoložljivost 2. in 3. generacije mobilnih omrežij GSM, Wi-Fi, FM radio, bluetooth in celo GPS. Na koncu se je izkazalo, da je zelo cenovno dostopna, vendar hkrati in precej funkcionalna mobilna naprava.


Mnenja in cene za trenutek

Danes za $ 50-60 lahko kupite naprave, ki temeljijo na MediaTek MT6582M. Pregledi s tem poudarjajo naslednje prednosti v tej skupini naprav:
 • Nizki stroški.
 • Odlična funkcionalnost.
 • Sprejemljiva produktivnost.
 • Visoka stopnja avtonomije.
 • Po drugi strani so slabosti naslednjih naprav:
 • Pomanjkanje podpore 4G.
 • Povečana proizvodnja toplote zaradi uporabe zastarelega tehnološkega procesa.
 • Pomanjkanje podpore Wi-Fi v obliki AU.
 • Glede na proračunsko ustreznost rešitve mikroprocesorja za vse pritožbe, njene pomanjkljivosti v bistvu niso vzrok. Toda prednosti najbolj cenovno mobilnih naprav so več kot trenutne.

  Zaključek

  Po standardih polprevodniške industrije je bil nabor čipov MediaTek MT6582Mizdal dolgo časa in je eden od razlogov, da to ni pomembno. Toda njegov proračun pripadnost omogoča, da tekmujejo s podobnimi čipi ekonomskem razredu. Preostali del CPU se postopoma nadomestiti s svežim tržnim MT6737 in MT6738 so primerljivi s stroški, ki ima enako avtonomijo in višjo zmogljivost.

  Sorodne publikacije