Kaj naj storim, če ne morem odpreti Windows 10?

Pogosto so uporabniki operacijskega sistema Microsofta soočeni s problemom, pri katerem Windows 10 ne more odpreti. To ne velja za programe ali igre drugih proizvajalcev, ampak za standardne pripomočke OS. Na primer "Možnosti", "Prilagajanje" ali Microsoftova trgovina. Za to napako je lahko več razlogov. Poglejmo jih podrobneje.

Prvi razlog so nastavitve računa

Vsi vemo, da ustvarjalci sistema Windows 10 veliko pozornosti namenjajo varnosti uporabnikom. Zato je vgrajeni skrbniški račun predmet vseh vrst prepovedi izvajanja programov. To je potrebno, da neizkušen uporabnik zaradi neznanja ne more narediti nepopravljivih sprememb v sistemu. Zaradi tega mnogi ne morejo odpreti aplikacij Windows 10 s storitvijo Microsoft Store.


Če želite preprečiti, da bi programi delovali prek standardnega računa, morate ustvariti nov profil. To naredite tako:
 • Zaženite nastavitve računa. Verjetno lahko to storite z "Zaženi" z ukazom controlpasswords2.
 • V oknu kliknite gumb "Dodaj". Po tem vas bo sistem pozval, da vnesete e-poštni naslov za registracijo.
 • Na naslednjem koraku kliknite "Lokalni račun", če ne želite uporabljati Microsoftovega profila.
 • Vnesite uporabniško ime, geslo za potrditev in poziv. Nato kliknite gumb "Naprej".
 • Na zadnjem zaslonu pritisnite "Finish".
 • ZdajZ lastnostmi računa morate podati skrbniške pravice. To storite tako, da odprete Članstvo na kartici Skupine in izberete Skrbnik.


  Prekinitev povezave z vgrajenim administratorjem

  Če ne morete odpreti programa Windows 10, morate v celoti onemogočiti vgrajeni "račun". Če želite to narediti, ponovno odprete parametre z oknom "Zaženi" z istim ukazom in kliknite na okno "Napredno", kjer se prikaže seznam uporabnikov, izberite skrbniški račun in v kontekstnem meniju pojdite na "Lastnosti".

  Nastavitev ravni nadzora

  Drug možen razlog, zakaj ne morete odpreti programa Windows 10, je, da ni pravilna kontrola ravni profila in potrebujemo "Nadzorno ploščo". pojdi noter razdelek "Uporabniški računi" in izberite gumb za spremembo parametra.V oknu boste videli drsnik, ki je odgovoren za stopnjo dostopa. Potrebno je premakniti UAC drsnik do 2 koraka, če je v spodnjem položaju, po katerem bodo vsa dejanja zahtevala dovoljenje, vendar lahko zaženete standardno trgovino Windows 10.

  Druge metode

  Če zgoraj navedene metode ne pomagajo, morate ponastaviti nastavitve posameznega programa. To je pomembno, če ne morete odpreti programa Windows 10 - Prilagajanje, Možnosti, Microsoftova trgovina in podobne standardne storitve. Če ničnato priporočamo, da preverite operacijski sistem za posodobitve. Iz kontrolne točke lahko opravite tudi obnovitev operacijskega sistema in po tem preverite delovanje aplikacij.

  Sorodne publikacije