Ne morem na spletu: možni razlogi, nasveti za odpravljanje težav, učinkoviti načini za rešitev problema

Problem dostopa do interneta ob navidezno aktivni in delovni povezavi je eden najpogostejših. Zdi se, da so vse nastavitve opravljene pravilno, vendar se še vedno pritožuje, pravijo, da ne morem na spletu. S tem, kako je, kako popraviti situacijo in obnoviti dostop do svetovnega spleta, preberite v spodnjem gradivu.

Ne morem na spletu. Piše: "Napaka 105"

Da bi izbrali orodje za odpravo takšnih napak in napak, je treba najprej ugotoviti vzrok za takšno obnašanje obstoječe povezave.
Opozoriti je treba na dejstvo, da sta najpogostejši dve situaciji:
 • internetna povezava je aktivna, vendar se mesta ne odprejo;
 • Omrežna povezava je na voljo, vendar ni dostopa do interneta.
 • Pravzaprav je tako v tem, kot v nasprotnem primeru problem povezan s povezavo, čeprav ga sistem na neki točki ne poroča. Kar zadeva glavni vzrok, je lahko v nastavitvah povezave na računalniku in na "vzletu" nastavitev usmerjevalnika, kot tudi na strani ponudnika ali zahtevanega strežnika internetnega vira.


  Najprej je treba preveriti, da se zrušijo samo na en računalnik. Če menite, da brezžična omrežja, ki temeljijo na Wi-Fi, poskusite vzpostaviti povezavo z želenim internetnim virom iz druge naprave (prenosni računalnik, tablični računalnik ali mobilni telefon). Če bo povezavanameščen in se odpre zahtevana stran, boste morali spremeniti nastavitve problema računalnika. Če nimate dostopa do interneta prek internetne povezave za zahtevani vir ali če sploh nimate dostopa do interneta, preverite globalne nastavitve. Upoštevajte, da le 105. napaka ni omejena, brskalnik ali sistem pa lahko veliko podobnih sporočil v različnih različicah izdajo.


  Omrežje brez dostopa do interneta: kaj to pomeni in kako se z njim spopasti? Na splošno, kljub temu, da se takšne situacije lahko pojavijo pri vzpostavljanju povezav z različnimi vrstami povezav, so najbolj značilne brezžična omrežja. Upoštevali jih bomo kot primer, čeprav naslednje rešitve delujejo enako dobro v primeru žične povezave. Upošteva se (in ne brez razloga), da so takšne situacije v dovoljenju najpreprostejše. Tukaj je vsaj gotovo, da je bila povezava iz neznanega razloga prekinjena.
  Če sistem na ikono povezave piše "Brez dostopa do interneta", je najlažja rešitev prekiniti povezavo z obstoječim omrežjem s ponovnim povezovanjem prek menija, ki ga pokličete s klikom na ikono v sistemski vrstici. Če je težava posledica kratkotrajnih zrušitev samega operacijskega sistema (ki prav tako ni izključena), je včasih povsem enostavno ponovno zagnati in videti, kakšen bo rezultat po ponovnem zagonu.

  Težave z usmerjevalnikom

  Toda predpostavimo, da opisana dejanja rezultata nisoso dali Na primer, uporabnik na nekem forumu zahteva nasvete: "Ne morem na spletu. Kaj je razlog? " Kaj naj odgovori?
  Pogosto je lahko problem pomanjkanja dostopa povezan z usmerjevalnikom (usmerjevalnikom). Malo ali pa so nastavitve "preletele" ali pa obstaja še ena težava. V tem primeru večina strokovnjakov priporoča, da izvedete popolno ponovno zagon naprave, vendar ne s pritiskom na gumb za ponastavitev na zadnji plošči, ko usmerjevalnik teče, in nato popolnoma ugasnite za približno 10-15 sekund z naslednjim vklopom. Možno je, da bo ta problem po ponovnem zagonu izginil (kar se dogaja pogosto).
  Če je problem ravno nepooblaščena sprememba nastavitev usmerjevalnika, potem ko se prijavite v spletni vmesnik naprave prek katerega koli razpoložljivega brskalnika, morate preveriti, ali je porazdelitev signala omogočena.

  Preverjanje aktivacije proxyja

  V vseh vrstah forumov je pogosto mogoče izpolniti sporočila takšnega načrta: "Ne morem na spletu." Sistem zahteva, da preverite nastavitve proxyja. " No, s takimi pojavi, lahko tudi boj, če nimate proxy strežnika in nastavitve za dostop do interneta, morate onemogočiti vse to.
  V lastnostih brskalnika lahko naredite naslednje: v razdelku z nastavitvami omrežja na zavihku za povezavo je nastavljena samodejna nastavitev parametrov in samodejno se nastavi potrditveno polje za aktiviranje proxy strežnika za lokalne naslove. Ta pristop deluje ravno takoče je povezava aktivna, vendar se strani brskalnika ne odprejo.

  Spreminjanje brskalnika in aktiviranje VPN

  V nekaterih primerih, ko se strani ne odprejo, ko je delovna povezava odprta, je priporočljivo spremeniti uporabljeni internetni brskalnik. Če uporabljate na primer brskalnike Internet Explorer ali Edge, ki so vgrajeni v sistem Windows, se poskusite prijaviti v zahtevani vir z drugim brskalnikom, kot je Chrome ali Opera. Hkrati jih ni treba namestiti v računalnik. Za testiranje dostopa je dovolj in je prenosna različica. Možno je, da so strani obiskovalcem blokirane samo zaradi njihove regionalne pripadnosti.
  Druga možnost je, da v isti "Opera" vključite VPN in poskusite znova dostopiti do želenega vira.

  Ponastavitev parametrov omrežja

  Toda nazaj na situacijo, kjer imamo omrežno povezavo brez dostopa do interneta. Kaj naj storim, da v tem primeru obnovim dostop? Omrežne nastavitve lahko povsem ponastavite tako, da počistite predpomnilnik DNS. Na splošno, malo moti od teme, je treba omeniti, da je problem omrežij s pomanjkanjem dostopa do svetovnega spleta je ravno neveljavnih parametrov DNS. Če želite odpraviti to težavo, uporabite ukazno vrstico, da jo zaženete s skrbniškimi pravicami, nato pa izvedete spodnje ukaze:
 • ipconfig /flushdns;
 • ipconfig /registerdns;
 • ipconfig /renew;
 • ipconfig /sprostitev.
 • Če izvedba teh vrstic ne daje rezultata (ki je malo verjeten) kot dodatnegaOrodje lahko uporabi še dva ukaza:

 • netsh vmesnik reset all;
 • ponastavi reset.
 • V skladu z idejo, bo vse to uresničilo, če bi bil problem v resnici povezan s kršitvami v nastavitvah prvega niza parametrov.

  Spreminjanje DNS naslovov

  Druga možnost za odpravljanje težav z omrežnimi povezavami brez dostopa do interneta je nastavitev vrednosti naslova strežnika DNS sama. Vendar pa morate uporabiti brezplačne kombinacije, na primer iz Googla ali Yandexa.
  Če želite nastaviti zahtevane parametre, se morate prijaviti v lastnosti omrežne povezave (ncpa.cpl v Run Console) in pojdite na nastavitve protokola IPv4, kjer se vstavijo spodnji in kombinacije, na primer na podlagi osmih številk in štirih (Google DNS). Po shranjevanju nastavitev bo dostop obnovljen. In to je mimogrede ena najučinkovitejših metod.

  Težave z gostiteljskimi datotekami

  Nazadnje, le malo povprečnih uporabnikov ve, da se lahko nekateri internetni viri blokirajo v nastavitvah datoteke hosts, ki zelo radi spreminjajo različne vrste trojanskih virusov. Ni preprosto spremeniti datoteke, ki jo iščete. Najprej ga je treba odpreti v Beležnici, ki deluje le s skrbniškimi pravicami. Odprti predmet se nahaja v mapi etc, ki se nahaja v imeniku gonilnikov, vdelanem v imenik System32.
  Če pogledate vsebino datoteke, so vsa sklicevanja na vire v besedilu v besedilu po dveh vrsticah, z omembo lokalnega (12700.1 :: 1), ki je pravkar blokirana. Rešiti problem preprostoizbrišite vse pod opisano vrstico in shranite spremembe.

  Nasveti za odstranjevanje virusov

  Zdaj nekaj besed o tem, katera orodja uporabiti za povečanje odkrivanja in nevtralizacije virusnih groženj, ki lahko blokirajo dostop do interneta. Ni smiselno, da se zanašamo na brezplačne polne zaposlitvene antivirusne snovi. Zdi se, da mora biti to jasno vsem. Če sumite, da se je v sistemu nabral nekakšen virus, najprej naredite globoko skeniranje s prenosnimi pripomočki. Med njimi bi raje izbrali boljše programe dr. Web CureIt! in KVRT. Pri zagonu takšnih aplikacij morate takoj posodobiti baze podatkov o virusih. Enako učinkoviti so diskovni programi s splošnim imenom Rescue Disk, ki lahko prenesejo svoj vmesnik na začetek glavnega operacijskega sistema, da odkrijejo in odstranijo skoraj vse znane današnje grožnje ne samo na trdem disku računalnika, ampak tudi v pomnilniku ali celo na izmenljivem mediju.

  Kratek povzetek

  Na splošno, če uporabnik prosi za nasvet o tem, kaj pravi, ne morem dostopati do interneta, bi moral najprej najti razlog za pomanjkanje dostopa. Toda v večini primerov (zlasti s sporočili iz sistema o pomanjkanju internetne povezave) je problem sam DNS. Ni treba posebej poudarjati, da če se povezava izvaja, je težava morda na samem strežniku ali celo pri ponudniku vašega ponudnika storitev. Takšne situacije niso bile upoštevane. Če se na pladnju prikaže napis na ikonibrez dostopa, ne glede na to, kako se sliši, preverite stanje. In kaj, če storitev dostopa do interneta ni bila plačana ali je že potekla? Konec koncev, to je lahko tudi. In kako v tem primeru na spletu? Ampak ne, samo za plačilo računa. Tukaj so zaključki.

  Sorodne publikacije