Naravne in virtualne sence: Shadow CSS

Veliko stvari in pojavov materialnega sveta se zaznava nezavedno, učinek njihovega zaznavanja pa je posledica uporabe znanja preteklosti. Vse stvari imajo sence, to je naravno. V določeni meri je oblikovanje vedno odražalo resničnost, kolikor je omogočilo računalniški monitor. Razvoj sodobnih naprav za prikazovanje je dosegel čudne rezultate, želja po prikazu senc predmetov pa ni postala dostopna le v obliki, v kateri je prisotna v resničnem življenju, ampak tudi v novem računalniškem prikazu.


Senca objekta

Zdi se, da je zaznavanje očesa na razpolago samo vpadni žarek svetlobe, ker je ravno posledica odboja žarka. Žar "indiferentno" dojemanje iz določene točke prostora in on, osvetljuje predmet, odseva od njega in pada na okoliške predmete, ustvarja domiselno igro svetlobe in senc. Lastnost Shadow CSS ne more prenesti realnosti realnosti, vendar je učinek sence mogoče pridobiti tako v njegovem naravnem smislu (v določenem smislu) kot v novi računalniški različici (daleč ni vse, kar ima senco, lahko pa "misliš").
Senca se lahko dodeli tistim elementom, ki jih sama po sebi nikoli nima. Virtualni svet je v svet prinesel resnično dinamiko in nove fizikalne zakone predmetov in pojavov, čeprav so morda že tam, samo še ne odprti na pravi način.

Lastnosti Shadow CSS

Uporaba CSS za določitev želene sence je zelo preprosta. Sintaksa box-shadow je del celotnega opisa elementa in ima majhnoštevilo parametrov.
Možnosti senc v CSS Shadow so podane na naslednji način. Premikanje vzdolž X in Y, zamegljenost, raztezanje in barva. Prvi dve številki določata premik sence glede na element, tretji - polmer zamegljenosti, četrti - velikost sence glede na element.


Številke so lahko negativne, barva je nastavljena v skladu s splošnimi pravili. Sintakso CS CS-ja podpirajo vsi brskalniki, vendar je v vsakem primeru smiselno preveriti ustrezen odraz izbrane možnosti senc. Ko uporabljate CSS lastnost mejne sence, CSS upošteva izbrani polmer zaokroževanja in izvede ustrezne spremembe v senci.

Oblikovanje sence

Med spletnimi orodji ima CSS Shadow Generator pomembno mesto. Sence se ne nanašajo na to, kar lahko programirate z določitvijo nekaj parametrov. Oblikovanje elementov je povezano s splošno zasnovo. Za določitev zahtevanih vrednosti je zelo primerna uporaba različnih generatorjev. To prihrani čas in vam omogoča uporabo izkušenj drugih razvijalcev. Dobro orodje ponuja CSSmatic - rezultat je predstavljen interaktivno, rezultat pa je mogoče dobiti neposredno iz kode in prilepite v vaš projekt. Tukaj lahko definirate ne samo senco in njene parametre, temveč tudi dejansko barvo in strukturo želenega elementa. Orodje Mozilla, razvijalca, vam omogoča, da dobite interaktivni način ne le kode in sence elementa, ampak tudi oblikovanje njegovih psevdo elementov.
Seveda funkcije Sowoow CSS ne dajejo sencesliko znotraj elementa, vendar z lastnostjo barve ozadja v transparentnem smislu, lahko preprosto naložite želeno konturo na njeno senco in dobite želeni učinek.

Sorodne publikacije