Ocena telefonov glede kakovosti in vrednosti

Vsako leto na trgu mobilne telefonije pride na ducate novih modelov. Vsak od njih ima nišo v svojem segmentu. Telefoni, ki jih cen, specifikacije, značilnosti porazdeljene, in tako naprej. D. Ampak na koncu leta, seštejemo, bi se morali naučiti, kako iskati kakovost razvrstitev telefone.

Razvrstitev

Da bi tak seznam, ki ste jo pravkar pojasniti, kaj pomeni kakovost in da ocenjevalna merila. Najpomembnejši sodnik v tej distribuciji je vedno kupec. Specifikacije, ki jih je navedel proizvajalec, se ne ujemajo vedno z dejansko zmogljivostjo. Zato vse, kar pravi uporabnik, in obstaja glavni razlog, da se model postavi na eno ali drugo raven.


Poleg tega, mobilni telefoni izdelavo rating kvalitete, bodite pozorni na nekaj osnovnih kazalnikov, ki pogosto vidijo kupci. Med njimi, seveda, videz, kot tudi specifikacije, zaslon, fotoaparat in OS. Vsi drugi trenutki so le prijeten dodatek ali nepotreben element.

2016

Treba je opozoriti, da je bilo leto 2016 zelo plodno. Mnogi proizvajalci so izpustili svoje vodilne pobude in se tako spomnili ali okrepili svoj položaj. Kot ponavadi je bila največja dirka med Samsungom in Appleom. Razvijalci so se poskušali spet premagati in sprostiti pametne telefone hitreje. Kot rezultat imamo zelo dobre in kul Samsung Galaxy S7 in S7 Edge, čisto nov Apple iPhone 7 in pogorele Samsung Galaxy Note 7. sodnika, ali nekdo, kizmagal, težko. Vsak od njih ima svoje subjektivno mnenje, zato je treba z ocenjevanjem kakovosti telefonov v letu 2016 te modele postaviti na korak. Hkrati je glavna pomanjkljivost teh vodilnih modelov še vedno velika cena.


Kitajski preboj

Pomembno je posebej omeniti kitajske pametne telefone. Letos so postali prava eksplozija, ki je pretresla vse in vse. Ljudje so resnično vrgli svoje blagovne znamke v nakupovanje, čeprav poceni, a zelo kakovostno in zanesljivo napravo s Kitajske.
Na splošno je zgodovina kitajskih pripomočkov že dolgo sporna. Na svetu še vedno obstajajo tisti, ki verjamejo, da če so stvari napisane na Made in China, potem je neuporaben in bo trajal več tednov. Pravzaprav se je izkazalo, da se Kitajci zelo ustvarjalno približujejo ustvarjanju novih modelov. Gadgeti so postali nenavadni, vsaka od njih izstopa tudi med svojimi brati in sestrami. Verjetno so nekateri kitajski modeli celo vodili oceno kakovosti mobilnih telefonov po kakovosti (izdaja 2016).

Ocena

Če se premaknete neposredno na seznam najboljših telefonov, moram reči, da oblikovanje objektivne ocene ne bo uspelo. Obstajajo takšni modeli, ki jih je mogoče takoj postaviti na en korak. Obstajajo tudi pametni telefoni, ki so zelo kakovostni, vendar zaradi visokih cen tudi ne morejo dobiti prvega mesta. Tako boste takoj morali prilagoditi na dejstvo, da je to subjektivna ocena kakovosti telefonov, ki ima seveda vsak svoj. To je povezano s kakovostjo zbiranja in z razpoložljivostjo cen, saj si lahko nekdo privošči pametni telefon za 60 tisočrubljev, za nekoga pa plačo za eno leto.

Priljubljeni telefoni

Ni skrivnost, da za navadnega uporabnika, ki ne lovi z dvojno kamero, zasloni s 4K ločljivostjo in najnovejšimi procesorji, povprečna dostopna cena za pametni telefon - do 15 tisoč rubljev. V kategoriji lahko najdete dobre modele, ki so v letu 2016 postali priljubljeni med kupci. Za ta denar lahko kupite telefon s Full HD zaslonom, 1-2 GB RAM-a, 5-8 MP glavne kamere itd. Kot že omenjeno, je težko oceniti kakovost mobilnih telefonov. Zato je naslednji seznam pametnih telefonov pogojen.

Russian Hope

Highscreen Ice Power iz ruskega proizvajalca je postal zanimiv model in zelo priljubljen. Čeprav je bila zbrana na Kitajskem, ni pritožb na telo in materiale. To je telefon srednjega segmenta. Najboljša lastnost, ki jo je prejel ta telefon, je cena /kakovost. Ocena ni potrebna. Ima povprečen prikaz 5 palcev. Ni slaba resolucija 1280x720. Mimogrede, obstaja tudi 2 GB RAM-a in 16 GB vgrajenega pomnilnika. To je zelo priročno, da obstaja podpora za dve sim kartice, kot tudi kapacitivno baterijo, ki je vedno znan po Highscreen.

kitajski proračunski delavci

V tem proračunskem delu sta dve Huawei Honor 5A in 5X. Čeprav se cena spreminja skoraj dvakrat, se vseeno nanašata na poceni modele. Kakovost mobilnih telefonov je uvrščena zaradi svoje zanesljivosti. Na splošno se Huawei že dolgo uveljavlja kot blagovna znamka. Zato je linija Honor postala prijetno presenečenje za tiste, ki gledajo to podjetje.Model Honor 5A je izšel precej podobno kot prej omenjeni ruski Highscreen Ice Power. Edina razlika je šibka baterija v kitajščini - samo 2.200 čarovnij, in močna glavna kamera pri 13 Mp. Prav tako je razlika v ceni skoraj 4 tisoč rubljev. Toda drugi model Honor 5H je zmogljivejša naprava. Ima zaslon velikosti 55 palcev, ki je že v kategoriji "lopate". Seveda ima tak zaslon tudi dobro ločljivost - 1920x1080. Z spominom in kamerami je vse enako kot pri mlajšem bratu. Svojo baterijo je povečal na 3000 mAh.

Serija iz Meizuja

Naslednja v oceni dveh zelo kul kitajskih telefonov - Meizu M2 Note in Meizu M3 Note. Zelo podobni pametni telefoni, ki so postali priljubljeni pri mnogih. Še več, sočutje do njih se je začelo z mlajšim modelom. M2 Note ima 55-palčni zaslon, ločljivost 1920x1080, njegove specifikacije pa so povprečne. Ima 2 GB RAM-a in 16 GB vgrajenega pomnilnika. Obstaja podpora za dve sim kartici. Glavna kamera je prejela 13 Mp, sprednji pa 5 Mp. Toda Meizu M3 Note ima najboljše lastnosti, ki bi jih moral imeti vsak telefon - "cena + kakovost". Prejel je visoko oceno zaradi lastnih zaslug. Njegova glavna razlika od prejšnjega modela so izboljšane specifikacije, zaradi katerih je pametni telefon močnejši. No, seveda, videz skenerja prstnih odtisov. Poleg tega obstaja različica 3 GB RAM-a in 32 GB vgrajenega. Hibridna reža in zmogljiva 4100 mAh baterija.

Zmagovalci

Za zaključek te proračunske ocene kakovosti telefonov moramo reči o nespornih zmagovalcih. To je XiaomiRedmi 3S in Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Cena prve - okoli 9.000 rubljev, drugi - do 13 tisoč rubljev. Na splošno, Xiaomi ni prvo leto, da nas zadovolji s svojimi telefoni. Naprave v njih se izkažejo zelo kul. Prav tako je lepo, da lahko vsakdo najde model v udobnem cenovnem segmentu. Redmi 3S je izšel to poletje. Ima 5-palčni zaslon z nizko ločljivostjo 1280x720. To je bil eden prvih telefonov, ki jih je upravljal novi Android 6.0. V spominu je 2 /16Gb. Dobra osnovna kamera pri 13 MP. Baterija je 4100 mAh, še posebej, če upoštevate velikost zaslona. Obstajal je tudi novotiskan skener za prstne odtise. Redmi Note 3 Pro na glavi zgoraj. Prvič se je pojavil v začetku tega leta. Do danes je bilo prodanih že več kot 110 milijonov naprav. Telefon ima 55-palčni zaslon z ločljivostjo FullHD. Tudi tu je baterija 4050 čarovnika, ki načeloma traja dva dni. Tukaj kot naročilo imamo dve sedem kartic, katerih razpoložljivost je že postala standardna. Še posebej prijetni 3GB "RAM-i".

Najboljše od najboljših

Zdaj bi morali govoriti tudi o dražjih modelih, ki so najbolj priljubljeni uporabniki. Spet moram povedati o subjektivnosti naslednjega seznama. Nekateri modeli in celo ves svet veljajo za najboljše, vendar so tisti, ki so prišli sem zaradi svojih posebnosti.

Odprtje

LeEco ni bil nikoli nikoli znan. Ta družba je postala priljubljena v Rusiji septembra 2016, ko je pokazala svetovni Le Max2. Cena tega telefona je okoli 20 tisoč rubljev. Njegova glavna značilnost je pomanjkanje avdio izhoda. Mogoče ste takojpovej o sedmem iphone Toda v tem kitajskem pametnem telefonu je bil analogni avdio izhod prvič odstranjen. Ameriški proizvajalec je kasneje sprejel takšno idejo in jo vključil v svojo novo vodilno vlogo. V nasprotnem primeru je Le Max2 tudi slabši od številnih modelov blagovnih znamk. Ima 4 GB pomnilnika RAM in 32 GB vgrajenega pomnilnika. Zaslon je praktično brez okvirja in ima 57 palcev. Visoka ločljivost zaslona je 2560x1440. Presenečen zaradi prisotnosti kamere pri 21 Mp. Obstaja seveda skener za prstne odtise in veliko drugih presenečenj.

Dva borca ​​

Že se je zgodilo, da rangiranje kakovostnih telefonov za to leto ne vodi noben od Apple ali Samsung. Novi "sedmi" modeli sprejmejo splošen korak, da bi se izognili sporom in konfliktom. Čeprav je objektivno splošno prepričanje, da so Američani vseeno dali korejcem malo. Apple iPhone 7 Plus stane približno 65 tisoč rubljev. Poleg 32 GB različice so na voljo tudi 128 in 256 GB. Telefon sam je v nekaj postal novost. Prejel je novi operacijski sistem iOS 10. Zaslon ima 55 palcev, kar se za mnoge zdi standardno. Na voljo je 3 GB vgrajenega pomnilnika. Baterija za takšne dimenzije je majhna - 2900 mag. Glavni čip novega modela je postal dvojna glavna kamera, kar je res impresivno. Čeprav je objektiv dejansko le tretji po kakovosti (prvi v glavnem konkurentu - Samsung Galaxy S7 Edge, drugi v HTC 10). Toda frontalni, očitno najboljši - pri 7 MP.
Samsung Galaxy S7 Edge stane nekoliko ceneje - 50 tisoč rubljev. Zaslon, tako v krivočrtnem modelu, kot standard, 55 palcev. Resolucija 2560x1440. Baterija je bila vredna 3600 čarovnika, čeprav bi bilo včasih zaželenomočnejši Tudi glavni čip je bila kamera, ki ni dobila le veliko losjonov, temveč ima tudi svojo posebno tehnologijo. Fotografije iz pametnega telefona so zelo zanimive. Mimogrede, RAM, da je več kot "Apple Bell" - 4 GB. Obstaja reža za pomnilniško kartico. Navijači so tudi veseli, da so vrnili podporo dveh sim kartic.

Flawless

Če bi bila ocena lepote, potem bi brezpogojno prvo mesto zavzelo Huawei Honor 8. Težko je z besedami povedati, kako dober je ta model. Čeprav je spet pojem lepote subjektivna stvar. Kljub temu pa so se Kitajci močno potrudili, da so ustvarili tako čudovito napravo. Poleg svojih zunanjih moči je šla ven in precej močna. Zaslon je 52 palcev pri ločljivosti 1920 x 1080. Obstaja 4 GB RAM-a in 32 GB vgrajenega. Baterija, čeprav ima samo 3000 mAh, deluje v parih s posebnim načinom varčevanja z energijo. Obstaja skener prstnih odtisov, ki ga lahko prilagodite drugim ukazom. Kamera je dobila 12 in 8 milijonov slikovnih pik.

Drugo

Na splošno se lahko ta draga ocena nadaljuje zelo dolgo. Vodilni v tem letu so res dobili ogromno denarja in vsaka od njih je vredna pozornosti. Zato je vredno omeniti LG G5, ki je prejel najnaprednejše module. Pametni telefon je postal eden vodilnih v kakovosti kamere. Ne priznavajte in svojih tehničnih lastnosti. Pomembno je omeniti tudi močnega kitajskega vodjo - OnePlus3. Pametni telefon je postal pravi razcvet. Poleti tega leta je odšel ven in takoj osvojil časten naslov "vodilni morilec". Pravzaprav je trenutno najmočnejši model. Njegov glavni adut je bil poudarek natehnične specifikacije. Hitro je hodil okoli znamenitih naprav na testih v "Antouth". To je posledica razpoložljivosti 6 GB RAM-a, kot tudi najnovejše različice procesorja in video čipov.
In še en zmagovalec v dirki za prvenstvo je bil ASUS Zenfone 3. Eleganten in privlačen pametni telefon, ki so ga oboževali številni kupci. Proizvajalec postavi model kot fotoaparat. Toda, razen prednosti objektiva, ima telefon odlične zmogljivosti.

Gumbi v modi

Neumno bi bilo misliti, da bodo s prihodom zaslonov na dotik telefoni s tipkami prenehali obstajati. V resnici obstajajo ljudje, ki se ne želijo učiti ali se navaditi na zaslon na dotik. Nekateri so veliko bolj udobno imajo telefon z gumbi. Zato takšni modeli še vedno obstajajo na trgu in bodo obstajali, dokler obstaja povpraševanje po njih. Ocena kakovosti telefonov s telefonskimi številkami je subjektivna kot seznam najboljših senzorskih vodilnih naprav. Vendar pa obstajajo številni modeli, ki izstopajo iz splošne mase in so jih kupci prepoznali. Med njimi so zelo dragi, obstajajo pa tudi proračunska. Mimogrede, če ocenjujete telefone po kakovosti povezave, najverjetneje bodo gumbi na prvem mestu. Kljub temu pa med njimi niso le tisti, ki imajo odličen komunikacijski modul, ampak tudi dolgoletne, lastnike odličnih zaslonov, "clamshells" in dva čipna modela. Kot je pokazal BQ BQM, je letos BQM lahko ocenil kakovost telefonov s tipkami. Podjetje je ustvarilo številne zelo kakovostne naprave. Na primer, BQ BQM-2000 Baden - Baden - kompaktna luštna "školjka", ki ima eleganten dizajn, udobne ključe, uporabne načinein jasna sporočila. Stane približno 25 tisoč rubljev. BQ BQM-3200 Berlin se ponaša z odličnim zaslonom. Njegova velikost je 32 palcev, kar je precej za modele tega segmenta. Predvsem je ta naprava primerna za moške, saj ima robusten videz in velikost. Njegova cena - približno 25 tisoč rubljev. Obstaja dober model v podjetju, ki podpira več BQ BQM-2408 Mexico sim kartice. In to ni običajno - dva, ampak kar štiri "sedem". To pomeni, da je telefon prava pošast mobilnih komunikacij. Stane približno 2 tisoč rubljev.
Poleg BQ BQM še naprej izstopajo tudi telefoni s tipkami, ki jih je Samsung letos izdal zanesljiv model Metro B350E. V tem segmentu je tudi model Q10, ki ga poganja BlackBerry. Značilnost je prisotnost tipkovnice QWERTY. Ampak pomanjkljivost je zelo visoka cena - 12 tisoč rubljev. Nadaljuje z odpiranjem tipk telefonov Fly.

Južnokorejski

Letos se je za Samsung zdelo težko. Tukaj je zgodba z zaprtjem Samsung Galaxy Note 7. Čeprav bi objektivno telefon postal vodilna v kakovosti. Toda prihodki so lahko prinesli posodobljene in nadgrajene Samsung Galaxy S7 in S7 Edge. Na splošno je ocena "Samsung" telefonov v kakovosti tega leta enostavno narediti. Telefoni so se pojavili, ko se je cena zvišala in tehnične specifikacije se izboljšale. Najprej je prišel proračun Samsung Galaxy J1. Ima 45-palčni zaslon, nizko ločljivost, povprečno kakovost kamere. Na splošno je dobra blagovna znamka "narečje". Stane približno 7 tisoč rubljev. Po njem je prišel starejši model Samsung Galaxy J5. Povečala se je po velikosti in tehničniznačilnosti jekla so boljši časi. Samsung Galaxy Opomba 5 je šel na veliko. Postati zelo eleganten, privlačen, močan. Zaslon je izšel 57 palcev z ločljivostjo 2560x1440. Obstajajo celo 4 GB RAM-a in 32 ali 64 GB vgrajenega pomnilnika. Odlična kamera, zmogljiva baterija in operativno delo s pisalom.
Dokončala je oceno Samsung Galaxy S7 Edge, ki je bila že omenjena. Seveda, ta model je postal boljši ne le med korejskimi, ampak med vsemi drugimi vodilnimi v tem letu.

Povzetek

Vrhunski pametni telefoni leta 2016 so bili zelo impresivni. Zahvaljujoč jim je mogoče celo uvrstiti trdne telefone v kakovost. Torej se izkaže, da imamo na prvem /drugem mestu dva voditelja - Samsung in Apple. Spet se ne bomo dotikali čela, zato samo predpostavimo, da imamo dva zmagovalca. Sledi Huawei, ki je letos dosegel še večji delež svetovnega trga - 93. Za primerjavo: leta 2012 je bil le 3%. Naprej je Lenovo. Podjetje, ki je vedno v prvih petih. Včasih je višje, včasih nižje, vendar vedno enakomerno plavajoče. No, te ocene so dopolnili za Xiaomi in LG, ki sta letos pokazali tudi svoje konkurenčne vodilne. Poleg tega, če so Korejci že dolgo na trgu, potem so Kitajci prevzeli vodilni položaj v samo nekaj letih.

Sorodne publikacije