VAZ-2106: značilnosti in pregledi modelov

Ta avto pozna in vsi so videli. Postala je priljubljena avto v ZSSR. Ta VAZ-2106 je limuzina pogona na zadnji kolesi majhnega razreda. Serijska proizvodnja avtomobila se je začela v letu 76. V bistvu je bila "šest" nekoliko nadgrajena različica "treh". Toda za razliko od tega, je "šest" postala prava "dolgoživost", saj je bila izdana do leta 2006. In približno štiri milijone takih avtomobilov je bilo sproščenih.

Oblikovanje

Ker je bil avto zgrajen na podlagi "treh", na površini praktično ni bilo drugače. Torej, spredaj so vse iste dvojne okrogle luči, kot tudi kovinski odbijač z očesi. Rešetka hladilnika se je spremenila. V območju žarometov je postala ločena. Na "trojnosti" je bila celostna in popolnoma kromirana. Zamenjane in zadnje luči. V nasprotnem primeru gre za dve enaki napravi. Vredno je reči, da se ta avto več kot trideset let ni bistveno spremenil. Samo lastniki teh avtomobilov so vnesli svoj prispevek, tukaj namestili tehtanje, druge diske in toniranje.


Toda kako se stvari dogajajo s kakovostjo kovine na VAZ-2106? Vse je odvisno od pogojev delovanja. Danes lahko najdete tako gnile kot celote, skoraj popolne vzorce. Ampak v vsakem primeru, ne smete pozabiti na utrujenost kovine. Sčasoma se geometrija izgubi. Avto je star in zahteva pozornost. Ampak moram reči, da v zvezi z varilnimi deli VAZ-2106 - preprost in poceni avto. Nekateri prebirajo telo in sploh s svojimi rokami. Kakovost barvnega premazaSovjetske kopije so dobre. Toda na modelih, ki so bili izdani po obnovi, so bile težave z LKP, upoštevajte ocene.

Mere, očistek

V skladu s sodobnimi standardi je predstavnik razreda subkompaktnih vozil. Torej, dolžina telesa je 417 metrov, širina - 161 višine - 144 metrov. V tem primeru ima vozilo precejšnjo razdaljo. Na standardnem 13-palčnem kolesu je imel ta avto 17 centimetrov cestne razdalje. Zaradi kratke osnove in visokega odmika je avto zlahka prečkal ovire na cesti. Ta avto se ne boji iti v gozd ali drugje. Tudi če je nekaj poškodovano, bo stalo en peni.

Salon

Vse je videti v špartanščini. Mimogrede, samo kolo se je ves čas spreminjalo. V drugi je notranjost ostala nespremenjena.
Sprednja plošča je ravna in neodsevna plošča z uro v sredini. Kermo sploh ni bil urejen. Hidravličnega ojačevalnika, okenskih dvigal, klimatske naprave ni. Opremljena je bila z odprtino, ki je bila odprta ločeno od stranskega stekla. Sedeži so mehki in brez stranske podpore. Toda tukaj so nasloni za glavo, za razliko od "treh".
Na VAZ-2106 je bil zadnji kavč višji od sprednjih sedežev. V tem primeru mu je odvzet naslon za glavo. Kraji od zadaj niso dovolj. Hrup motorja pride tudi do potnikov na zadnjih sedežih. Ampak potem ni bilo nobene druge možnosti v ZSSR, zato so vsi trpeli zaradi pomanjkljivosti VAZ-2106.

Tehnične značilnosti

Kakšen je bil motor na VAZ-2106? Na "šestih" bi lahko namestili tri motorje. Vsi so vgrajeni in štirivaljni karburatorji. Prvi zaTa stroj je ponudil motor iz "peni" z indeksom 21011. Pri delovni prostornini 1294 kubičnih centimetrov je izdal 69 konjskih moči. Navor motorja je 94 Nm. To je najpreprostejši motor vžiga. VAZ-2106 z motorjem 13 litrov, pospešenih s podatki o potnih listih na stotine v 21 sekundah. Hkrati je v mestu avtomobil porabil približno 115 litrov. Na poti je ta strošek padel na osem. Največja hitrost te različice "šest" - 144 kilometrov na uro.
Tudi za »šest« je bil predviden pol-litrski motor. Natančneje, delovni volumen motorja je bil 1452 kubičnih centimetrov. Ob istem času, avtomobil razvil 111 Nm navora, vendar vseeno 69 konjskih moči. S tem motorjem avto pospeši na stotine v 19 sekundah. In največja hitrost se je povečala za štiri kilometre na uro. Poraba goriva - od 77 litrov vzdolž poti. V mestu avto porabi skoraj 12 in je pravilno nastavljen uplinjač. Vodilni v tem avtomobilu je bil 16-litrski motor. To je posodobljena različica prejšnje enote. Motor VAZ-2106 je razvil moč 75 KM. V tem primeru je navor 130 Nm. Ta stroj pospeši na stotine v 15 sekundah. Največja hitrost je dosegla 170 kilometrov na uro. Poraba goriva na progi - približno osem litrov. V mestu je ta motor porabil stabilno 12

Slabosti motorjev

Kaj pravijo o povratnih informacijah teh motorjev? Lastniki ugotavljajo, da teh motorjev ne odlikujejo visoki viri in zanesljivost. In začnite zgodbo z oljem. Tega ni treba mislitistari motor je nezahtevna do kakovosti olja. V nasprotnem primeru lahko naletite na dejstvo, da se premer valjev v trajanju 60 tisoč poveča za 015 milimetrov. Prav tako lastniki opozarjajo na povečano porabo motornega olja. Zgodi se, da motor potrebuje en liter za tisoč kilometrov. Krivdo za to je lahko ventil ali obrabljeni obroči.
Eden od najpogostejših težav, s katerimi se soočajo lastniki, je povečana obraba odmične gredi. Poleg tega je takšna težava prisotna pri vseh klasičnih motorjih. Motor VAZ zahteva pogoste nastavitve ventilov. Ta postopek je treba izvesti enkrat v 10.000 kilometrih. V nasprotnem primeru lahko zaslišite glasen trk. Druga težava je detonacija. Pogosto lastniki zanemarjajo kakovost goriva, zaradi česar je v kameri drobovja in trkanje prsti. Vendar pa lahko pride do detonacije zaradi napačne nastavitve kotov pred vžigom. Da bi razumeli, ali obstaja detonacija, je treba na četrtem prenosu vklopiti hitrost 60 kilometrov na uro. V prisotnosti kovinskih udarcev morate narediti naklon kota vžiga. Če se motor med segrevanjem razbije na dnu, je napaka nizka. Toda, ko je hrup bolj podoben škripanju, je verjetno, da je to napenjalo ali verižna zavora mehanizma za distribucijo plina. Hkrati lastniki pogosto menjavajo ležaje vodne črpalke.

Nestabilno delovanje motorja

Naslednja težava, s katero se lahko soočajo lastniki teh avtomobilov, je nestabilno delo na motorju. To je normalna zadeva za uplinjač.Značilno je, da je problem rešen z nastavitvijo uplinjača (količina in kakovost vijakov mešanice), kot tudi čiščenje curkov. Če je vozilo v prostem teku, medtem ko je vijak XX normalno nastavljen, je napaka loputa za zrak. Prav tako mora biti urejena. Če to ne pomaga, je vredno iskati razlog v oskrbovalnem sistemu (črpalka, ki se pogosto segreva) ali vžig (sveče, tramel).

Pregrevanje, gaženje

Pogosto lahko vidite, kako vre "Zhiguli". Razlog je lahko naslednji:
 • Pomanjkljiv termostat.
 • Zamašen radiator.
 • Zračna pluta v hladilnem sistemu.
 • Napaka vodne črpalke.
 • Tudi motor je lahko trojni (to pomeni, da eden od valjev ne deluje). Razlog za to je pregreti ventil, odpoved vžiga. Včasih je motor v redu, vendar je občutek, da je nepomemben. Razlog za to so nepravilno nastavljeni ventili. Torzija je lahko tudi posledica zapečatenega tesnila tesnil. V tem primeru v ekspanzijski posodi obstajajo plini in iz izpušne pline je značilen bel dim. Mimogrede, če pride do dima, gre za to, da so obrabljeni obroči ali oljna tesnila na ventilih.

  Viri motorjev

  Proizvajalec ugotavlja, da je življenjska doba motorja "šest" 125 tisoč kilometrov. Ampak kot je praksa pokazala, z ustreznim vzdrževanjem motor lahko prenese do 180 tisoč.

  Cena

  Trenutno je možno kupiti avto VAZ-2106 na Avitu po ceni od 25 do 65 tisoč rubljev.
  Če ne upoštevate tuning kopij drugih motorjev (ki stanejo 200 tisoč rubljev), lahko rečemo, da je VAZ-2106 enaod najbolj cenovno dostopnih avtomobilov.

  Podvozje

  Sprednji del avtomobila ima neodvisno dvosedežno vzmetenje z dvosmernimi teleskopskimi blažilniki in cilindrične vzmeti. Od zadaj se uporablja odvisna suspenzija. To je most, ki je povezan s telesom s štirimi vzdolžnimi in eno prečno palico. Med pogostimi napakami lastniki opozarjajo na obrabo krogličnih ležajev. Avto VAZ-2106 nadomešča naboje vsakih 15.000 kilometrov. Pogosto se utrujajo iz gozda, zaradi česar je preprosto nemogoče nadaljevati premikanje v avtu. Med drugimi napakami je treba omeniti:
 • Premagati kolesa.
 • Večje vrzeli v prednjih ležajih.
 • Tokovi in ​​udarci amortizerjev.
 • Vleka vozila na stran.
 • Razčlenitev vzmetenja.
 • Premagajte kolesa.
 • Neenakomerna obraba pnevmatik.
 • Kako se avtomobil obnaša na poti? Plus vzmetenje - v svoji mehkobi. Stroj dobro dela neenakost. Ampak s hitrostjo moraš vedno ukrasti. Poleg tega avto ni prilagojen za ostre manevre. Avto je pogosto obrnjen, zato ga je treba pred vstopom skrbno zavreti. Zaradi mehkega vzmetenja in padajočih vzmeti se lahko podvozje prebije skozi jame. In to je preobremenjeno z odpovedjo drugih elementov šasije.

  Poglejmo

  . Tako smo ugotovili, da gre za "šest". Kot lahko vidite, ima ta avto veliko slabosti in en sam plus. To je nizka cena. Najti nekaj drugega po taki ceni je preprosto nemogoče. Poleg tega je mogoče popraviti VAZ-2106 z lastnimiroke In v odsotnosti izkušenj je veliko mojstrov, ki so pripravljeni priti na pomoč za majhno plačilo.

  Sorodne publikacije