Vse generacije avtomobila "Nissan Laurel"

Velik avto-offset "Nissan" je že več desetletij izdal avtomobil iz poslovnega razreda - "Nissan Laurel". Njena predstavitev je potekala leta 1968. In šele leta 2002 se je vodstvo odločilo, da bo model odstranilo iz transportnega traku. V tem času je bilo izdanih osem generacij, ki so se po svojih značilnostih razlikovale.

Prva generacija: začetek zgodovine

Proizvodnja vozila Nissan Laurel se je začela leta 1968. Sprva je bila limuzina s štirimi vrati. Dve leti kasneje (1970) je začela proizvodnja coupeja z dvema vratoma. Ponudili smo dva paketa "Lux" in "Super Deluxe". Karoserija je bila imenovana "S30". Električne enote so bile nameščene v treh različicah:
 • G18, ki je bil označen s prostornino 1,8 litra in zmogljivostjo 105 konjskih moči.
 • G20S s kazalniki 2,0 litra in 110 litrov. z
 • G20T, najmočnejši, 120 litrov. z in tudi 2,0 l.
 • Kar je bilo za tisti čas čudno, so poleg mehanskega štiristopenjskega menjalnika ponudili modele s trempenjalno avtomatsko prestavo. Vsi modeli so imeli pogon na zadnja kolesa. V zvezi z videzom, potem pride na misel samo ena beseda: "eleganten". Rešetka hladilnika je okrašena s kromom. Dvojne luči spredaj. Vzvratna ogledala zagotavljajo izvirnost.
  Prva faza je bila končana avgusta 1972, ko so se umaknili novim modelom.

  Razvoj modelov ali druge generacije

  Tri generacije avtomobila Nissan Laurel v karoseriji "C130" se je začel aprila 1972. Avto je bil na voljo tudi v dveh telesih: 4. limuzinavrata in predel-trda streha z dvema vratoma. Videz se je nekoliko spremenil. Toda večja sprememba se je dotaknila motorja Nissan Laurel. Obstaja več možnosti. Vgrajeni so bili motorji prostornine 182026 in 28 litrov. Motorji so postali vrstni, s štirimi ali šestimi cilindri. Bili so bolj okolju prijazni kot njihovi predhodniki.

  Opustitev je imela tudi svoje različice. Sedani so opremljeni z zadnjo osjo in vzmeti. Coupe je dobil neodvisno zadnje vzmetenje.

  Tukaj je priljubljenost

  Tretja generacija avtomobila Nissan Laurel, ki je potekala v obdobju od leta 1977 do 1980, je bila priljubljena pri lastnikih avtomobilov. Za modele tega obdobja je značilen stilsko posodobljen videz s telesi "С230" in "С231". Okrogle luči so zamenjane s kvadratnimi. Telesne linije so postale bolj izrazite in ritmične.
  Spremenil se je tudi seznam razpoložljivih energetskih enot. Napolnjena je z dizelskim motorjem z zmogljivostjo 20 litrov. Prenos je bil že predstavljen v treh različicah: mehanski s štirimi ali petimi koraki, avtomatski tristopenjski. Model je bil izdan do oktobra 1980.

  Modeli v telesu «S31»

  Četrta generacija avtomobila Nissan Laurel (1980-1984) je bila izdana v karoseriji «S31». Vedno je imel štiri vrata, tako v limuzini kot trdi strehi. Variante motorjev: bencin z volumni 182024 l, dizel 28 l.

  Peta generacija

  Laurel je nastala z indeksom "S32" od 1984 do 1989. Že tradicionalno so avtomobili naleteli na dva telesa: limuzino in trdo streho. Prišlo je do nerodnih linij, ki so avtu omogočile večjo trdnost in eleganco.Rabljena zložljiva vzvratna ogledala.

  V tem času se je pojavil legendarni motor RB z zmogljivostjo 175 konjskih moči. Razlikuje se v elektronskem vbrizgavanju, prisotnosti štirih ventilov, turbine in dveh odmičnih gredi. Imel je pomanjkljivost: njegov strošek je bil več kot deset litrov na sto kilometrov poti. Vsi so bili na voljo šest različic motorja. Iz inovacij je treba opozoriti na pojav aktivne suspenzije.

  Nissan Laurel: značilnosti šeste generacije

  . Imenovali so ga "C33". Razlikovalni modeli podatkov z močnimi motorji.
  Priljubljeno se uporablja dvolitrski dizelski motor s turbopolnilnikom. Njegova moč je znašala 205 konjskih moči. Proizvajalci avtomobilov so raje izbrali to različico avtomobila Nissan Laurel. Njegovo pričanje je bilo v njegovo korist. Ampak kot prej je bilo možnosti z zmogljivostjo 9194125 155 in 180 konjskih moči. Menjalnik je bil nameščen v treh vrstah: mehanski s petimi hitrostmi, avtomatsko s 4 ali 5 stopnicami.

  Sedmo generacijo

  januarja 1993 je za podjetje "Nissan" označila nastanek nove generacije avtomobilov Laurel. Imenoval se je indeks "S34". Proizvajalci so tej seriji dali veliko moči. Zaradi tega so lahko znali tekmovati z vsemi "Toyota Mark 2". Videz se je spremenil. Toda največje spremembe so se dotaknile salona. Ergonomija in oprema sta bili odlično izvedeni. Med glavnimi funkcijami, ki so vključene, lahkoDodeli: klimatska naprava, ABS, zračne blazine, kabina iz velurja. Tehnična stran se je spremenila. Zdaj je bila moč motorja na voljo v razponu od 100 do 235 konjskih moči.

  Zadnja generacija

  Sprostitev zadnje, osme generacije "S35" se je začela leta 1997. Prodaja se je postopoma krčila. Laurel je bil slabši od Toyote Mark 2. V poskusu, da ponovno pridobi popularnost, se je moč pogonskih enot povečala na 280 konjskih moči. Spremenjene in tehnične specifikacije. Seznam razpoložljive opreme in funkcij se je izboljšal.
  Proizvodnja Nissan Laurel je bila zaključena avgusta 2002. Namesto tega je prišel "Nissan Tina".

  Sorodne publikacije