Kako uporabljati "Clickman": navodila

Veliko igralcev ali zaposlenih, ki morajo izvajati rutinske ukrepe, so vedno sanjali o avtomatizaciji dolgočasnih procesov. Za take uporabnike je izdelana programska oprema Clickermann. Konfiguriran je tako, da se kliki in dejanja pri delu z računalnikom izvedejo samodejno in po potrebi ponovijo. Oglejmo si, kako uporabljati "Clickerman".

Opis programa

Ta aplikacija je namenjena pisanju scenarijev. Tudi če niste vpleteni v programiranje in si ne predstavljate, kaj je to, potem se ne bojte - Clickermann ima na voljo navodila in vmesnik v ruskem jeziku. Seznam funkcij aplikacije vključuje:
 • urejevalnik kode, v katerem se številne funkcije izvajajo z gumbi.
 • Lasten skriptni jezik, ki ga je enostavno obvladati.
 • Naprava za simulacijo vhodnih naprav.
 • Analiza dogajanja na računalniškem zaslonu.
 • Delo z datotekami.
 • Povezovanje ustvarjenih scenarijev z določenim oknom ali aplikacijo.
 • In to je daleč od popolnega seznama možnosti, ki jih lahko uporabite v Clickermann.


  Uporaba programske opreme

  Ko vklopite zaslon, se prikaže majhno okno, v katerem se izvedejo vsa dela.
  Če ne želite pisati skripta sami, prenesite to datoteko v zgornjem meniju. Tudi ta plošča ima gumbe za zakasnitev pred zagonom, nastavitveni način, pogled, pojdite na parametre programa in zaženite pomoč. Po potrebi lahko zaklenete okno programaNa vrhu drugih oken uporabite ikono za zaklepanje na zgornji plošči. V glavnem delu okna lahko pojdete v urejevalnik z istim imenom. Če tega ne želite razumeti, lahko ročno zapišete vrstni red dejanj. V ta namen ima plošča tri gumbe: "run script", "script entry" in "stop".


  Najprej morate klikniti na rdeč kvadrat in ponoviti z miško in tipkovnico. Po tem kliknite na modri kvadrat. Če želite premakniti kazalec v okno programa, ne morete posneti, lahko omogočite ali onemogočite snemanje z bližnjicami. Če želite zagnati skript, kliknite gumb za predvajanje (zeleni trikotnik). V programskih parametrih lahko izberete začetni /končni čas in frekvenco predvajanja.

  Urejevalnik skript

  Okno urejevalnika je prikazano na plošči z ukazi in predlogami ter velikim poljem za vnos besedila. Če odprete razdelek »Ukazi«, lahko izberete vrednosti in jih ne vnašate ročno. Ko premikate miško, se koordinate kurzorja spreminjajo v realnem času. Za popolno uporabo "Clickmanman" in programiranje večstopenjskih nalog boste morali obvladati funkcionalnost tega urejevalnika.

  Sorodne publikacije