Tiskamo slepo: področja odgovornosti vsakega prsta na tipkovnici

Sto odstotkov, ki so jih vsi v svojem življenju videli na televiziji ali celo v življenju, ko ljudje tiskajo zelo hitro, medtem ko ne gledajo same tipkovnice. Morda je nekdo zastavil vprašanje: "Ali je sploh mogoče?" Odgovor je vsekakor: "Da!" Vse v vsem, morate poznati področja odgovornosti vsakega prsta na tipkovnici in veliko, veliko usposabljanja. V tem članku govorimo samo o tem in govorimo. Spregovorimo o vsaki coni posebej, svetujemo posebne programe, povemo o tehniki in nastavimo vektor, po katerem se lahko naučimo hitro tiskati na tipkovnici.


Prednosti

Preden govorimo o področjih odgovornosti vsakega prsta na tipkovnici, je vredno govoriti o tem, zakaj je sploh potrebna. V vsakem primeru veliko število ljudi vtipka besedilo, gleda na tipkovnico, medtem ko uporablja dva prsta, in nekaj - in na splošno eno. Najprej, in s tem se nihče ne bo prepiral, je kul. Tiskate z veliko hitrostjo, ne da bi gledali na tipkovnico - to je seveda praktično. Ker pa morda ne dela veliko, doda veliko hladu. Poleg tega je to seveda priročno. Kaj naj rečem, če se vsak uporabnik socialne mreže sooča s takšnim problemom, ko gledate na tipkovnico, vtipkate rusko besedilo in gledate monitor, vidite samo latinske znake, postavljene na nejasen način. Ko tiskate, ne gledate na tipkovnico tegaNikoli se ne bi zgodilo, saj imate vedno pred očmi vse in lahko na poti prilagodite.


Ne morete preglasiti dejstva, da če tiskate na tipkovnici v trenutku, bo čas v veliki meri shranjen. To pomeni, da če delate na internetu ali uredniku, lahko svoje delo opravljate veliko hitreje, kar vam bo prineslo velike dobičke. Na splošno bodo koristi dovolj. Čas je, da govorimo o metodi desetih prstov in povemo o področjih odgovornosti vsakega prsta na tipkovnici.

Metoda desetih prstov

Metoda desetih prstov je dokaj preprosta. To pomeni, da boste uporabili vse prste na rokah, da boste večkrat pospešili tiskanje. Če še niste usposobljeni za to tehniko, lahko zdaj preverite, koliko prstov uporabljate pri tiskanju. Najverjetneje bo ta številka enaka dvema, če pa je vse popolnoma žalostno, potem eno. Predstavljajte si, če uporabite le nekaj prstov, medtem ko tipkate (domnevno) na dostojno hitrostjo, potem, koliko se bo ta hitrost povečala, če boste uporabili vseh 10 prstov! Ampak dovolj, da se napiše, vredno je nadaljevati. Deset prstov je ena stvar, druga pa je, da morate vedeti, kakšen je ključni položaj prstov na tipkovnici. O tem govorimo zdaj.

Pozicioniranje prstov na tipkovnici

Ko gledamo naprej, je vredno reči, da bo sama shema na sliki videti nekoliko nižja, toda pred tem je vredno malo, kako deluje. Torej imamo deset prstov, vsak od njihdoločena tipka na tipkovnici, nekaj več, potem manj. Prav tako je začetna namestitev vseh prstov na tipkovnici, s katero lahko začnete tiskati.
Kot lahko vidite, se vsak posamezen prst uporablja na sliki v svojem delu tipkovnice. To prispeva k dejstvu, da se ne prepletajo, desna roka pripada desni, levi - levi. Začetni položaj, tako rekoč, glavnega položaja prstov na tipkovnici, je naslednji:
 • palce obeh rok sta odgovorna za vesoljsko tipko ali, tako imenovano, preslednico;
 • kazalec desne roke je na črki "O";
 • obrnjena leva roka - na "A";
 • srednja desna roka - "L";
 • srednja leva roka - "B";
 • desno desno brez imena - "D";
 • neimenovana desna roka - "I";
 • desna roka - "F";
 • leva roka je "F".
 • Da bi lažje prepoznali ustrezne tipke v temi, je tipkovnica naredila majhne izbokline na tipkah "A" in "O".

  Kaj storiti naslednje

  Torej, tako kot smo pregledali področja odgovornosti vsakega prsta na tipkovnici in tudi govorili o njihovi začetni nastavitvi, lahko zdaj začnete študirati. Če pogledate sliko s shemo, se boste najprej spomnili, s katerim prstom je ključ, in nato poskusite, ne da bi gledali tipkovnico, napisati besedo. Seveda bo sprva strašno nerodno, če pa se ne boste pojavili in se ne ustavite, boste sčasoma šli ven in sčasoma boste lahko obvladali tehniko slepihnatisnite Če vam ne uspe, vam bo pomagala tako imenovana "tipkovnica simulatorja". To je nekakšna igra, ki ponuja mini-krogov, ki so usmerjeni v slepi set. Ne le da spreminja učni proces, ampak ga tudi pospešuje.

  Sorodne publikacije