Kaj je ICO (Kriptologija) - Definicija mehanizma, načel in odgovorov

Začetni predlog za kovance (ICO) je nereguliran in sporen način množičnega financiranja z uporabo kriptovalyut, ki je vir kapitalizacije za mlade start-upe. V ICO se je odstotek ustvarjenih kriptovalyut prodal vlagateljem v zameno za zakonito ponudbo ali drugo kripto valuto. Ta terminologija je podobna "prodaji vstopnic" - načinu prodaje v gospodarstvu, ki vlagateljem omogoča dostop do projekta od poznejšega datuma. Zaradi uspeha Ethereuma se ICO uporablja za financiranje razvoja kriptografskega projekta z izdajo žetona. ICO-Criptowning je postal zelo priljubljen. Postala je instrument, ki lahko revolucionira ne samo valuto, ampak tudi celoten finančni sistem. ICO značko lahko postanejo vrednostni papirji in delnice jutri.


Koncepti

ICO spozna lastništvo projekta. Kovanec v tem kontekstu je simbol sodelovanja v podjetju - digitalno potrdilo o delnicah. Za razliko od primarnih IPO-jev, kjer vlagatelji kupujejo delnice v lasti podjetja, ICO investitorji kupujejo kovance od podjetij, ki lahko izmerijo donosnost, če je poslovanje uspešno. Od avgusta 2017 je bilo organiziranih najmanj 400 mednarodnih organizacij za notranji trg. Ethereum (od avgusta 2017) je vodilna blok platforma za ICO z več kot 50-odstotnim tržnim deležem. Omrežja Ethereum ICO so povzročila pomembne prevare zaradi lažnega predstavljanja, Ponzi sheme in druge goljufive dejavnosti.

Zgodovina

Odgovor na vprašanje: "Kaj je kripto borza ICO?" -lahko služi kot zgodovinska retrospektiva. Prvo prodajo vstopnic (znano tudi kot ICO) je julija 2013 opravil Mastercoin. Ethereum je od prodaje v letu 2014 zaslužil denar, saj je v prvih 12 urah zbral 3700 BTC (bitcoins), kar je približno 23 milijonov dolarjev. ICO je Karmakouin izvedel aprila 2014 v okviru projekta Carmaşares.


Eden prvih "jedrnih" ICO-jev je začel razvijalec Kikovih aplikacij za pošiljanje sporočil septembra 2017, izmenjave ICO jokajo, prodaja vstopnic pa je trenutno zelo priljubljena. Od maja 2017 je trenutno na voljo okoli 20 ponudb na mesec, novi spletni brskalnik, ICO Brave's, pa je v 30 sekundah zbral približno 35 milijonov dolarjev. Obstaja vsaj 18 spletnih strani, ki sledijo izvirni ponudbi kovancev, vključno s spletnimi mesti za socialno mreženje kriptografskih kazalcev ICO. V začetku oktobra 2017 je prodaja ICO znašala 23 milijard dolarjev.

Mehanizem prevare

Prihodnost ICO Criptours se lahko uporablja za široko paleto dejavnosti, od financiranja podjetij do dobrodelnih zbirk sredstev za neposredne goljufije. Ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) je investitorje opozorila, da se morajo paziti prevarantov, ki uporabljajo ICO, da izvajajo "črpalne in dampinške" sheme, v katerih storilec govori o vrednostih ICO, da bi povečal zanimanje in dvignil vrednost kovancev, in jih nato hitro "odvrgel" za dobiček.
Kljub temu je SID priznala, da lahko ICO "zagotovi poštene in zakonite naložbene priložnosti". Strokovnjaki Združenega kraljestva finančnoVedenje tudi opozarja, da je ICO zelo tvegano in špekulativno naložbo. Tudi v primeru pravnih postopkov so financirani projekti na splošno v zgodnji fazi in po definiciji nosijo visoko stopnjo tveganja.

Opredelitev

ICO je orodje za zbiranje sredstev, v katerem podjetje privlači vlagatelje, ki iščejo naslednjo veliko kriptalno kroglo, in praviloma izdajo svojo digitalno valuto v zameno za bitcoin. Začetno ponudbo kovancev uporabljajo start-upi za izogibanje strogemu in reguliranemu postopku zbiranja kapitala, ki ga zahtevajo tvegani kapitalisti ali banke. V kampanji ICO se odstotek kriptovalyut proda zgodnjim zagovornikom projekta v zameno za razpis in druge kripto konverzije.

Začetna javna ponudba za kovance (IPCO)

Odgovor na vprašanje: "Kaj je izmenjava kriminalitete ICO?" - je lahko naslednji primer. Ko razvijalec želi prejemati denar prek izvirne ponudbe kovancev (ICO), običajno pripravi načrt na papirnem dokumentu, v katerem navede, kaj projekt predstavlja, kakšne potrebe bodo izpolnjene po zaključku, koliko denarja bi bilo treba vložiti v financiranje tveganega kapitala, koliko virtualnih žetonov bodo zahtevali avtorji projekta, kateri denar bo sprejet in kako dolgo bo potekal dogodek. Med kampanjo so ICO navdušenci in podporniki pobude podjetja kupili nekaj skupnih kriptočink z virtualno valuto. Ti kovanci se imenujejo žetoni in podobni deleži družbe, ki se prodajajo vlagateljem v prvotnem sporazumu o javni ponudbi (IPO). Čezbrani denar se ne ujema z minimalnimi sredstvi, ki jih zahteva podjetje, vrnejo se navijačem in ICO se šteje za neuspešno. Če so finančne zahteve v določenem časovnem obdobju izpolnjene, se sredstva uporabijo za začetek nove sheme ali za njeno dokončanje.

Sporne naložbe

Zgodnji vlagatelji transakcij so na splošno motivirani za nakup kriptokonov v upanju, da bo projekt uspel po začetku, kar se lahko prevede v višjo stopnjo kriptoinalne vrednosti, kot so jo pridobili pred projektom. Primer uspešnega razvrščanja ICO je cryptoexchange, ki je postal donosen za vlagatelje, velja za platformo "pametnih" pogodb, imenovanih Ethereum, kjer so "žetoni za kovanec" "izdajatelji". Ustvarjen je bil leta 2014, njegova rekordna ICO pa je znašala 18 milijonov dolarjev v bitkoinih ali 040 dolarjev na kovanec. Projekt je prišel v obtok v letu 2015, v naslednjem letu pa se je vrednost valute povečala na 14 dolarjev s kapitalizacijo več kot milijardo dolarjev na trgu.

Visoka tveganja

ICO so podobna IPO in Crowdfunding. Tako kot v IPO se delež družbe proda za zbiranje denarja za zagotavljanje podjetniških dejavnosti. Medtem ko IPO obravnava vlagatelje, se ICO ukvarja s podporniki, ki želijo vlagati v nov projekt - kraudfanding. Za ICO je značilno dejstvo, da so privrženci prve motivirani z domnevno donosnostjo njihovih naložb, medtem ko so sredstva, vključena v zadnjo kampanjo, večinoma donacije. Kljub uspešnim transakcijam lahko ICO postanejo uničujoče inovacijeorodij v dobi digitalne tehnologije. Vlagatelji morajo biti previdni, ker nekatere kampanje dejansko zasledujejo goljufive cilje. Ker ti operaterji zbiranja sredstev niso regulirani s finančnimi institucijami, kot je SEC, se sredstva, izgubljena zaradi goljufivih pobud, ne morejo nikoli vrniti. V začetku septembra 2017 je Ljudska banka Kitajske uradno prepovedala ICO, ker je uničila gospodarsko in finančno stabilnost države. Centralna banka je dejala, da žetoni ne morejo igrati vloge valute na trgu, in banke ne morejo ponuditi storitev, povezanih z ICO. Posledično sta oba bitcoin in etherium propadla.

Kaj je kripto borza ICO

Kripto valuta je digitalna ali virtualna valuta, ki za zagotavljanje varnosti uporablja kriptografijo. Če imate kakršna koli vprašanja: "Kako narediti ICO Criptovaly?", Treba je opozoriti, da je zaradi varnostnih značilnosti težko ponarediti. Osnovna značilnost in morda najbolj privlačna je organska narava takšne valute - ne zdi se, da je osrednja oblast, zaradi česar je neodgovorna za vladno posredovanje ali manipulacijo.

Hitri začetek

Zaradi anonimne narave transakcij za kripto menjave so zelo primerne za različne nepoštene prakse, kot so pranje denarja in davčne utaje. Prva kripta je bitcoin, ki ga je leta 2009 začela oseba ali skupina znana pod psevdonimom Satoshi Nakamoto. Od septembra 2015 je bilo v obtoku več kot 146 milijonov bitkoinovskupna tržna vrednost 34 milijard ameriških dolarjev (2015 milijard rubljev). Uspeh te valute je povzročil številne konkurenčne kriptografske pretvornike, kot so Litecoin, Namecoin in PPCoin.

ICO Criptoil in BlockChein: prednosti in slabosti

Kriptografska valuta olajšuje prevajanje obratnega kapitala med stranmi v postopku v eni transakciji. Ti prenosi so olajšani z uporabo odprtih in zaprtih ključev zaradi varnosti. Prenosi potekajo z najnižjimi pristojbinami za obdelavo, ki uporabnikom omogočajo, da se izognejo velikim pristojbinam, ki jih zaračunava večina bank in finančnih institucij za bančna nakazila. Osrednja točka za bitcoin je blok veriga, ki jo uporablja za shranjevanje spletne knjige vseh finančnih transakcij, ki se izvajajo z uporabo tega plačilnega elementa, kar zagotavlja strukturo podatkov za to knjigo, ki je ogrožena s strani hekerjev in se lahko kopira na vse računalnike. Računalniki z Bitcoin programsko opremo. Mnogi strokovnjaki menijo, da je ta blok pomemben v tehnologijah, kot je spletno glasovanje in prenos informacij, in velike finančne institucije, kot je JP Morgan Chase, vidijo potencial kriptoila za zmanjšanje stroškov transakcij, zaradi česar je obdelava plačil učinkovitejša. Ker so kriptografski pretvorniki navidezni in nimajo osrednjega skladišča, se lahko digitalna kriptografska valuta izbriše, ko računalnik zruši, če ne obstaja varnostna kopija. Glede na dejstvo, da cene temeljijo na povpraševanju, lahko stopnja, po kateri se kriptografija zamenja za drugo valuto, lahkomočno niha.

Varnostna vprašanja

Kripto valuta nima zaščite pred grožnjo vdora. V kratki bitcoin zgodovini je podjetje utrpelo več kot 40 tatvin, vključno z več kot 1 milijon dolarjev. Kljub temu pa številni opazovalci v svojih pripombah gledajo na cryptotherms kot na upanje, da je valuta, ki ohranja vrednost, olajšuje izmenjavo, bolj mobilna kot trdne kovine, in jih izločijo centralne banke, finančne institucije in vlade. ICO-kriptografski graf ima poseben namen za financiranje projekta - to pomeni, da bo vsak žeton imel vnaprej določeno ceno, ki se ne spreminja v času začetne ponudbe kovancev. To dejstvo kaže tudi dejstvo, da je žeton statičen.

Seznam ICO

Z analizo seznama kriptografskih valut ICO lahko združimo vse glavne značilnosti ali dejavnike uspešne ICO tako pri zbiranju sredstev kot pri vrednotenju. Navedimo glavne. Torej bomo dodali odgovor na vprašanje "Kaj je ICO CripTool?"
  • Nxt je popolna platforma za ekonomski sistem, ki uporabnikom omogoča vodenje sredstev, ki jih je mogoče izmenjati z izmenjavo Nxt. Uporabniki poudarjajo, da vam omogoča dodajanje vtičnikov in dostop do platforme Nxt prek API-ja. NXT ICO se je začel 28. septembra 2013 in je trajal do 18. novembra 2013, ko je bilo zbranih 21 bitcoinov po ceni okoli 14.000 dolarjev. ICO je potekal na "neformalen" način prek anonimnega računa, sredstva pa so bila poslana na osebni naslov sponzorja Bitcoin zDodano je posebno sporočilo.
  • Ethereum je pametna pogodba in decentralizirana platforma za uporabo, ki je sčasoma postala zelo priljubljena. Ethereum teče skozi protokol Proof of Work. ICO Ethereum je potekal od 20. julija 2014 do 2. septembra 2014 (42 dni). Med prvotno postavitvijo kovancev je bilo zbranih 315.000 ETH (184 milijonov USD), kar je drugo najuspešnejše ICO in šesti največji sofinanciran projekt. Dejstvo, da skupina razvijalcev razpolaga s sredstvi v BTC-ju, vodi do tega, da zaradi volatilnosti izgubi pomemben del svojega financiranja. Valuta se je povečala.
  • Po ocenah je bilo na virtualni napravi Ethereum - DigixDAO, Zapal, Singular-DTV in Iconomy zgrajenih in ustvarjenih več projektov.

    Sorodne publikacije