iPhone 5S - GSM ali CDMA: Kako najti model

"Stari človek", ki je bil izdan leta 2013, je bil prvi pametni telefon Apple, opremljen s čitalnikom prstnih odtisov in 64-bitnim procesorjem. Te funkcije, v kombinaciji s precej produktivnim procesorjem A7 in izjemno priljubljenim štiri-palčnim formatom, omogoča, da je "v vrsti" in štiri leta kasneje. Sproščenih je več sprememb, ki se razlikujejo glede na frekvence četrte generacije. Zato, ko kupujete, je pomembno razumeti, kaj iPhone 5S je približno - GSM ali CDMA. Kako izvedeti število montaže in ne narediti napake pri nakupu, bomo povedali.


GSM in CDMA

Pod temi okrajšavami so imena različnih tehnologij za prenos celičnega signala. V splošnem je razlika med standardi, da GSM deli signal s frekvenčno in časovno modulacijo, CDMA pa uporablja samo kodno modulacijo za isti namen. Posledično naročnik v omrežjih CDMA prejme višjo kakovost komunikacije, operater pa lahko zagotovi pokritost z manj postajami, poleg tega pa imajo bolj prilagodljivo nastavitev.
V Rusiji se uporabljajo omrežja obeh standardov. Skupaj z GSM zagotavlja široko pokritost, aktivno razvija CDMA, ki omogoča hiter prenos podatkov. Kakšna je razlika v iPhone 5S GSM ali CDMA modelov, kako priti do nakupa telefona, da ne bi imeli težav s komunikacijo, bomo razpravljali v naslednjem poglavju.

Označevanje Appleovega izdelka

Vsi izdelki Apple, ki vključujejo modifikacije iPhone, so tradicionalno digitalno alfanumerični.oznaka, s katero se določi njihova prednostna regija uporabe in frekvenčno območje. Izgleda kot A0000. Namesto ničel se seveda vstavi številčna koda modela. Za iPhone 5S se oznaka uporablja na dveh mestih:


 • Če telefon kupite v tovarniški embalaži, v zanesljivi trgovini ali pri pooblaščenem prodajalcu, si ga oglejte na škatli.
 • Če je nakup opravljen iz rok, je bolje, da telefon pregledate, ne da bi zaupali priloženemu paketu. Drugo mesto, ki bo označilo model iPhone, je njegov zadnji pokrov.
 • Torej, z iskalno stranjo smo ugotovili. Zdaj pa se ukvarjamo s iPhone 5S GSM ali CDMA sama. Kako najdem podprto frekvenčno območje po tem, ko ste našli kodo modela? Takoj bomo povedali, da bodo omrežja druge generacije podprla vsak model, vendar pametni telefon ni pridobljen le za klice - njegovo izkoriščanje vključuje uporabo interneta, brez katerega je le draga igrača.

  Frekvence LTE in modeli iPhone 5S

  V Rusiji za ustvarjanje omrežij četrte generacije uporablja štiri frekvenčne pasove. Sedmi pas je najbolj razširjen, sledi mu 3. in 20. stoletje. Frekvenčni modeli modela

  Številka modela  Uporabljene frekvence LTE  A1457  3720  A1530  3720 38  A1453


  )
  320  А1533  320

  Kot je razvidno iz tabele, bodo modeli A1457 in A1530 v redu domačih omrežjih, toda druga dva sta lahko neprijetna za presenečenje.Lahko jih kupite z "poglej" le, če poznate frekvence, ki jih uporablja mobilni operater, in ne boste potovali.

  V zaključku

  V tej zgodbi smo govorili o razliki med modeli iPhone 5S GSM ali CDMA, kako najti in kje najti številko. Upamo, da vam bodo te informacije pomagale. Dobro nakupovanje!

  Sorodne publikacije