MSI N1996: matična plošča z odlično zmogljivostjo in podporo za vse vrste procesorjev za LGA775

N1996 je matična plošča MSI za računalniško platformo LGA775, ki združuje odlične specifikacije in podporo za vse obstoječe modele čipov za ta procesorski priključek. Hkrati so stroški te odločitve povsem demokratični. Vse to je N1996 odlično podlago za pripravo sistemskih blokov različnih razredov.

Vtičnica in komplet čipov sistemske logike

Kot smo že omenili, je procesorski konektor LGA775 opremljen z matično ploščo MSI N1996. Tehnične specifikacije te vtičnice so pokazale prisotnost 775 stikov in možnost namestitve procesorskih rešitev, ki so vključevale 1 ali 4 računalniška jedra. Vmesna različica s 3 bloki obdelave kode v podjetju "Intel", v nasprotju z AMD, še nikoli ni bila. Prav tako je treba opozoriti, da se ta procesorski vmesnik včasih imenuje "Socket T". Komplet čipov sistemske logike je v tem primeru vključeval 2 elementa: severni most 945 CG in južni most ICH7. Ta čipov je bil uradno uveden leta 2007. Polprevodniški del je bil izdelan po standardih 45 nm tehnološkega procesa. Priporočene vrednosti za frekvenco sistemskega vodila v tem primeru se lahko nastavijo na 533 MHz ali 800 MHz.


Seznam procesorjev

Značilnosti matične plošče N1996 s položaja podprtih modelov osrednjih procesorjev, kot je bilo že omenjeno,poudaril, da je mogoče vtakniti čip za vtičnico LGA775. Ta seznam vključuje:
 • Za sestavljanje pisarniških sistemov z minimalno hitrostjo in najnižjimi stroški je Intel priporočil uporabo linije PROCESSORS Celeron D. Za delo v Vardo, Excelu ali PowerPointu so zmogljivosti tega polprevodniškega kristala dovolj. Prav tako je zlahka obdelal brskanje po spletu, predvajanje videa in poslušanje glasbe.


 • Računalniki s proračunom, ki temeljijo na tej platformi, bi lahko temeljili na CPU Pentium DualCore, Pentium 4 ali Pentium D. Izboljšana arhitektura in povečane hitrosti so omogočile, da je CPU že pokazal dostojne rezultate pri testiranju iger.
 • Čipi serije Core 2Duo so bili še bolj hitri in s tem energetsko učinkoviti procesorski rešitvi. Naprednejša arhitektura polprevodniškega kristala, še bolj povečane frekvence in večje velikosti predpomnilnika, so bili dejavniki, ki so omogočili, da so ti procesorji tesno sodelovali z zmogljivostjo in zmogljivostjo z vodilno rešitvijo platforme.
 • Premijski segment CPE v tem primeru je imel rešitev Core 2Quad. Imate že 4 računalniška vozlišča za svoje silicijeve rešitve. Izboljšane so tudi vse druge funkcije te družine procesorjev.
 • Kot je bilo že omenjeno, bi se lahko v to spremembo N1996 namestil kateri koli od zgoraj omenjenih modelov procesorjev. Matična plošča je bila resnično univerzalna in je dovoljevala zbiranje osebnih računalnikov vseh nivojev.

  Reže za namestitev notranjih kontrolerjev, priključkov za periferne naprave. RAM

  Značilnost matične plošče MSI N1996 je v tem primeru pokazala prisotnost takih rež za namestitev ekspanzijskih regulatorjev v ohišju računalnika:
 • 1 režo PCI-Express različica 16X za namestitev diskretnega grafičnega sistema.
 • 3 razširitvene reže za format PCI. V tem primeru lahko namestite različne možnosti krmilnika: omrežno kartico, zvočno kartico ali, na primer, TV-kartico.
 • Sklop perifernih vrat v tem primeru je obsegal:
 • LPT & amp; COM vrata - 1 enota.
 • PS /2 pristanišča v višini 2 kosov.
 • 4 univerzalna vrata USB, izvedena v 2.0.
 • 1 omrežni priključek RJ-45 za LAN povezavo.
 • 3 konvencionalni avdio format za 35-milimetrski avdio snemalnik.
 • Uporaba pomnilnika OPERATIVE DDR2 bi se zataknila N1996. Matična plošča bi lahko obravnavala največ 2 GB RAM-a in imela samo 2 reži za namestitev takšnih modulov. To pomeni, da je bilo v eni reži mogoče namestiti palico z zmogljivostjo 1 GB.

  Povzetek

  Osebni računalniki, ki temeljijo na tej računalniški opremi, uspešno delujejo več kot eno leto in to je res najboljša značilnost. Matična plošča MSI N1996 pregledi samo potrjujejo, da še vedno omogoča, da ustvarite dejanske računalniške sisteme iz razloga, da je njegov procesor priključek mogoče namestiti 4-jedro čip, ki lahko zlahka spopadajo s katero koli nalogo, \ tvključno z najnovejšimi in najzahtevnejšimi igračami. Poleg tega je treba posebej omeniti, da je bil N1996 izdan v več različicah. Matična plošča bi bila poleg LGA775 vtičnice 478 oz. Toda najbolj produktivna med njimi je prva, ki je obravnavana v tem članku.

  Sorodne publikacije