MSI (matične plošče): sheme. Gonilniki za matično ploščo MSI

Matična plošča je osnova celotnega sistema, saj je odvisna le od tega, katera oprema bo v prihodnosti nameščena. Tukaj je nekaj primerov iz matičnih plošč MSI: njihove značilnosti, kako povezati in namestiti gonilnike. MSI plošče se razlikujejo ne le v elegantnem videzu, ampak tudi v edinstvenih lastnostih.

MSI Tomahawk AC

MSI Tomahawk AC podpira vtičnico 2066, ki omogoča namestitev procesorja Intel Core serije "X" v sistem. Format pomnilnika je DDR4. Tudi na samem pultu je nova tehnološka rešitev, ki ščiti sistem pred pregrevanjem in je odgovorna za pravilno odstranjevanje toplote. Univerzalna večpredstavnostna podpora za GPU omogoča podporo tri-kanalni tehnologiji SLI ali CrossFire, pri čemer si ogledate, katero podjetje bo grafična kartica.


Napredni omrežni vmesnik omogoča brezžično komunikacijo. Dodatna funkcija vam omogoča, da hitro obnovite sistem, če je prišlo do nepričakovane ponastavitve - to je System Saver. Osupljivo dojemanje skozi opremo virtualne realnosti vam omogoča, da uživate v igri in hkrati ne čutite neprijetnih občutkov za ljudi, ki so nagnjeni k morski bolezni.

MSI X470 PRO CARBON

Matična plošča MSI X470 PRO CARBON podpira procesor za vtičnico AM4. Format podprtega DDR4 RAM-a s frekvenco do 3466 MHz. Funkcija Steel Armor vam omogoča dodajanje zmogljivosti v RAM. Za popolno potopitev v igro so razvijalci ustvarili programAudio Doost 4, ki igralcem omogoča neverjetno kakovost zvočnih in zvočnih učinkov. Intelov omrežni krmilnik vam omogoča, da vzdržujete internetno povezavo prek žične in brezžične komunikacije, določanje prednosti omrežnega prometa pa bo pripomoglo k boljšemu vzdrževanju povezav v spletnih igrah.


Za igre v virtualni realnosti je bil razvit izboljšan sistem, ki vam omogoča, da se popolnoma potopite v igro brez občutka dezorientacije. Podpora za večkanalni tok za več grafičnih kartic - 2 reži za NVIDIA in trije reže Radeon. MSI matična plošča je posebej zasnovana za igranje v ekstremnih pogojih, saj so jo testirali izkušeni kibernetiki v 24 urah.

MSI Z370 GAMING M5

Ta MSI matična plošča podpira procesorje, izdelane na osnovi vtičnice 1151 druge različice. Proizvajalec čipov je bil tokrat Intel z modelom Z370. Tako kot mnoge moderne matične plošče, to lahko deluje s tehnologijo SLI in CrossFire. Štiri pomnilniške reže DDR4 delujejo v dvokanalnem pretoku z maksimalno delovno frekvenco 4000 MHz, skupno število pa ne sme presegati 64 gigabajtov. Velikost matične plošče ustreza formatnemu faktorju ATX.

Zasnova matične plošče v vezju in na plošči

Matična plošča MSI MS-7369 ima velikost ATX in čipset nForce 520. Spojnik za procesor podpira vtičnico AM2. Modeli procesorjev, ki lahko delujejo na tej matični plošči: Athlon 64 in Sempron različnih modifikacij. Pomnilnik DDR2 lahko deluje v dvokanalnem načinu.
Sheme matičnih plošč MSI so preproste in razumljive. Na njih lahko previdno preučite smer pretoka in medsebojno delovanje čipov.

Dimenzije matičnih plošč

Parametri velikosti ali faktorja oblike so določen standard, ki določa velikosti za vse konektorje na matični plošči: za grafično kartico, procesor, avdio in omrežni adapter ter izhodne luknje za prenos podatkov. Ob upoštevanju splošno sprejetih standardov oblikovnega faktorja se proizvajalci na to odzovejo in izdajo svoje matične plošče že pri določeni velikosti. Parametri form faktorja neposredno vplivajo na polnjenje in montažo sistema kot celote. Tudi glede na velikost matične plošče se lahko odločite za izbiro ohišja in drugih komponent. Najbolj univerzalna velikost je ATX - njeni parametri 305 do 242 centimetrov omogočajo uporabnikom, da svoj računalnik nagradijo z vsemi razpoložljivimi komponentami. Dejstvo je, da čipi na to obliko faktorja popolnoma razkrijejo potencial istega procesorja ali RAM-a kot manjše matične plošče. Problem je lahko v izbiri primera, saj bi moral vsebovati ne samo matično ploščo s komponentami, ampak tudi hladilni sistem.
Naslednja različica se imenuje Micro ATX, ki ustreza velikosti 244244 centimetrov. Seveda se lahko taka matična plošča nahaja v ohišju, ki je oblikovano za standardno velikost, vendar ne obratno. Ker je na takih ploščah veliko manjših dodatnih priključkov, jih sodobni proizvajalci sprostijovdelani grafični procesorji in položaj podatkovne plošče kot pisarne.
Naslednji korak v smeri navzdol je matična plošča formata Flex ATX. To je proračunska različica izključno za računalnike v pisarni. Velikost te plošče je 229 s 191 centimetrov, vendar so kljub tako majhni velikosti te plošče lahko nameščene tudi v primerih ATX in Micro ATX ter delajo z analognim sistemom napajanja.

Povezovanje z matično ploščo MSI s sestavnimi deli

Najprej je treba montažo in priključitev opreme izvesti ob izklopu. Naslednji korak je popraviti matično ploščo v primeru. Nato je napajalnik priključen in njegov vtič ni zamenjan z ničemer - ima 20 + 4 kontakte. Preden kliknete, vstavite vtič. Trdi disk se nato poveže z matično ploščo z uporabo zanke IDE.
Ne bi smelo biti težav z grafično kartico, vendar morate paziti na prisotnost ali odsotnost posnetkov, ki so podobni sistemu za zaklepanje RAM-a. Če ni ključavnic, ga lahko pravilno vstavite v matično ploščo. Druge komponente so povezane na zahtevo uporabnika.

Gonilniki za matično ploščo MSI

Mnogi proizvajalci razvijajo dodatne izboljšave za overclock celotnega sistema. Da bi matična plošča v celoti razkrila svoj potencial, je potrebno prenesti in namestiti gonilnik za matično ploščo MSI. Če želite to narediti, boste morali obiskati spletno mesto proizvajalca za matično ploščo. Po tem morate najtiPodpora za podporo in izberite ustrezno napravo. Po namestitvi gonilnikov lahko uporabite vse dodatne funkcije in izboljšave, ki jih je proizvajalec implementiral v opremo.

Sorodne publikacije