Kripto valuta - kaj je to?

Splošno sprejeti pojem kripto je razumeti digitalni denar, ki ni shranjen le v elektronskih denarnicah, temveč tudi preveden med njimi. Preprosto povedano, kriptografija je neke vrste digitalna valuta.

Kriptografija - kaj je to?

Ustvarjanje in uporaba podobne valute je lahko dobesedno vsaka oseba. V bistvu se taka digitalna valuta praktično ne razlikuje od običajnih računalniških kod, preko katerih se izvaja šifriranje denarnih transferjev. Bistvo je, da kripto valuta, za razliko od navadnih, ne deluje samo v omrežju, ampak se pojavi v njej. V izdajnem centru ne obstaja, torej ni banke, ki izdaja bankovce. Prav tako ni provizije za prevod, in če je na voljo, se prihodki prejmejo na račun strokovnjaka, ki je ustvaril program denarnice. Posledično je povsem odpravljena potreba po bankah in posrednikih. Izjeme so izmenjave, ki prenašajo krik v ta sredstva.

Kriptografija - kaj so te preproste besede? Če govorimo z vidika gospodarstva, potem je to denar, ki ni strašen za inflacijo, ker je njihovo število strogo določeno. Najpomembnejše je, da je odstranitev takšnih "kovancev" iz denarnice možna šele po uvedbi posebne kode. Seveda se v primeru izgube takšnega sredstva ne bo mogoče izterjati. Ne moremo le reči o tveganju, da bi zlomili denarnico: od nje je skoraj nemogoče zavarovati.

Sorte

Kripto valutni bitcoin - ena izmed najbolj priljubljenih in razširjenih sort. Ona jeje enakovreden plačilni sistem, ki za prenos podatkov uporablja obračunsko enoto in isti protokol. Njen začetek je potekal leta 2009. Od svoje ustanovitve in do danes je najbolj razširjena valuta.
Nekaj ​​let po pojavu Bitcoin, je bilo mogoče šteti več kot 80 vrst Criptovalyut. Spodaj je nekaj od njih:
 • Litecoin. Druga največja kapitalizacija kriptografije. Kaj je to, lahko rečemo iz njenih značilnosti, ker se praktično ne razlikuje od Bitcoin.
 • Peercoin. Ena od treh najbolj priljubljenih kiber-valut. Zanj je značilna inflacija v višini 1% in brez omejitev pri izdaji kovancev.
 • Namecoin. Pridobivanje kriptoila poteka hkrati z Bitcoinom. Celoten sistem temelji na podobnih načelih. Slaba stran je popolno pomanjkanje pravne zaščite pred registracijo več domen z namenom njihove nadaljnje prodaje ali uporabe z brezvestnimi nameni.
 • Feathercoin. Ena od kopij Litecoin, ki ima visoko stopnjo zaščite in večje emisije kovancev.
 • Freicoin. Crypto exchange market, ki temelji na sistemu Bitcoin, so vse transakcije obdavčene kot "preproste". Nekatera sredstva so namenjena dobrodelnim namenom.
 • Koristi

  Koristi kripto valute - kaj je to? Nesporne prednosti digitalnega denarja lahko povzamemo, kot sledi:

 • Neprekinjena razpoložljivost gotovine. Kriptografske valute ni mogoče odstraniti ali zamrzniti, v sistemih ni bančnih dni kot takih.
 • Preverjanje veljavnosti se lahko opravi kadar koli.
 • Hitrost ulova je težko izračunati.
 • V skoraj vseh sistemih je provizija prostovoljna.
 • Izdajanje kripto valut je omejeno in pritegne pozornost vlagateljev
 • Dejansko deflacijska valuta kriptičnih valut ne vpliva na inflacijo.
 • Komisija ne sme obdavčiti prenosov med državami.
 • Slabosti

 • Nezmožnost nadzora mednarodnih prenosov. Izdajanje in gibanje šifrirnih izmenjav ne nadzorujejo nobeni nadzorni organi.
 • Plačila ni mogoče umakniti. Zaželeno je, da ne pozabimo na to pomanjkljivost digitalne valute, saj je vedno na voljo priložnost, da se soočimo s prevaranti in se znebimo denarja.
 • Emisije so omejene na skoraj vse sisteme. Zaupanje v jok je zelo pomanjkljivo zaradi pomanjkanja enega organizatorja trgovine.
 • Špekulativni kriptovalyut zaradi pomanjkanja njegove določbe.
 • Na nihanja tečaja lahko vplivajo lokalni in glavni dejavniki.
 • Nezadostna raven varnosti. Sistemi sami nimajo zadostne stopnje varnosti, kar zagotavlja ohranitev gotovine.
 • Sporni trenutki

  Obstajajo določene nianse in sporni trenutki, ki se razlikujejo v kriptografiji. Recenzije tistih, ki delajo v digitalnem denarju, pravijo o nekaterih pastih.

  Decentralizacija

  Nobena vlada ali posamezniki ne morejo nadzorovati pretoka in emisije kripto valute - oba sta programirana in izvedena brez posredovanja tretjih oseb.

  Anonimnost

  V smislu obdavčevanja ta vidik povečuje privlačnostCriptours Toda v primeru hekerskih napadov ali stečaja elektronskih izmenjav se tveganje popolne izgube valute močno povečuje. Poleg tega je regulacija gospodarstva na državni ravni še vedno vprašljiva in precej zapletena.


  Rudarstvo kriptovalyuty

  Novi zvezki kriptovalyut so ustvarjeni na podlagi reševanja matematičnega problema, katerega cilj je najti kombinacijo simbolov, ki izpolnjuje določene pogoje.
  Na primer, treba je pretvoriti en niz znakov v drugega s povzetkom rezultatov zaporedja nekaterih znakov. Rezultat se bo imenoval zaporedje razpršitve. Protokol bo sprejel takšno preoblikovanje le, če bo ohranil zgodovino transakcij in oblikovanje novega kriptovalyut z naknadnim prenosom na nasprotne stranke. V središču valute je koda, ki se postopoma spreminja, ko dodajate nove kombinacije. Hkrati se takšna vrsta zapletanja lahko upogne v obe smeri. Lahko se šteje za analog celotne mase Criptovalyut, je trenutno v obtoku skupaj z zgodovino transakcij. Imenuje se hash sum.
  Da bi z uporabo računalniške tehnologije ustvarili nov obseg kripto valute, se oblikuje numerično zaporedje, katerega seštevanje s prejšnjo hash-sumom daje želeni rezultat, ki izpolnjuje pogoje. Za uporabnika, ki je rešil nalogo, obstaja nagrada, ki je pomembna, zlasti če upoštevate dejstvo, da takšne operacije zahtevajo resnomoč računalnika. Kot nagrada je določena količina kriptovalyut, ki povečuje njegovo skupno maso v obtoku. Zgoraj opisani postopek je lastnost Crypto Exchange in uporabnik, ki ga obravnava, se imenuje Mayner. Ena izmed najbolj priljubljenih kriptičnih valut za danes je bitcoin, katerega skupno število na svetu ne sme preseči 21 milijonov.

  Ali lahko opravljate lastniško stanovanje?

  Rudarstvo dobesedno pred nekaj leti je bilo na voljo na standardnih domačih računalnikih, opremljenih z 2 - in 4 - jedrnimi procesorji. Danes taka zmogljivost ni dovolj. Poleg tega tudi sodobne profesionalne in igralne grafične kartice AMD in nVIDIA ne izpolnjujejo vedno zahtev.
  To je posledica dejstva, da so sodobne grafične kartice opremljene s procesorji, ki so sposobni izvajati zapletene matematične izračune, medtem ko osrednji procesor računalnika ni zmožen, ali pa opravlja isto nalogo v časih počasnejših. Uporabo za gostovanje grafičnih kartic spremljajo visoki stroški: naprave družine nVIDIA absorbirajo veliko količino energije, njihova cena pa presega desetine in pogosto več sto tisoč rubljev. Iz teh razlogov si lahko privoščite gradnjo računalnika z zmogljivo grafično kartico, hladilnim sistemom in napajalnikom, ne pa vse, da ne omenjamo precej velikih računov za elektriko, ki čakajo na prihodnost v prihodnosti. Za proces pristanka z namenom nadaljnjega ustvarjanja dobička, tudi profesionalne grafične kartice danes niso primerne, saj njihova zmogljivost pušča veliko možnosti.
  Naprave ASIC so učinkovitejše. Predstavljajo integrirane sisteme, ki so posebej zasnovani za pristanek in so osredotočeni na določene aplikacije. Nemogoče jih je uporabiti za drug namen, vendar je njihova produktivnost stotine mH /s. Preprosti modeli takšnih blokov bodo USB-adapterji, podobni flash karticam. Rudarske naprave, za katere je značilna večja moč in kompleksnost, so neke vrste škatla, ki porabi mega moč.

  Zakaj potrebujete premoženje?

  ​​Nadomestilo, ki ga prejme mayan za reševanje problema, se bo sčasoma zmanjšalo. Ta trend je povsem razumljiv: število maineurjev se povečuje, število ne-generiranih bitkoinov pa se zmanjšuje. Za vsak nov blok v letu 2013 je Mayer prejel 50 bitcoinov, medtem ko se bo v letu 2017 znesek plačila znižal na 125. V tem primeru ta proces ne izgubi svoje donosnosti: tok jokanja v primerjavi z dolarjem se je včasih povečal v primerjavi z nastankom digitalnega digitalnega prometa denarja Danes je poslovanje samo neuporabno: verjetnost, da bo en sam uspeh uspel, je zanemarljiva v primerjavi z uspehom svetovnih elektrarn, ki so vključene v ta proces. Kljub temu vam oblak v oblaku omogoča, da zaslužite z nakupom in najemom opreme.
  Največji prihodek od rudarjenja v oblaku presega 200% letno. Podobna možnost je ena najboljših za začetnike, saj ne zahteva velikih finančnih naložb.

  Varno vlaganje v Criptoil?

  Cripto-valuta - kaj je in ali lahko vlaga? To je digitalna valuta, ki je ena najbolj nestanovitnih in zato pritegne pozornost špekulantov in investitorjev. Za tiste, ki načrtujejo dolgoročne naložbe, na tem področju obstajajo določena tveganja. Kljub razširjenosti kriptoila v zadnjih letih za mnoge ostaja analogna črnemu trgu zaradi anonimnosti. Zelo verjetno je, da ko bo priznana kot nezakonita, da ne omenjam primerov njene kraje. Danes se Bitcoin ne sprejema samo v različnih spletnih trgovinah, temveč se lahko unovči tudi na bankomatih. Avstralska vlada namerava kmalu priznati bitcoin kot uradno valuto in poljski LOT bo zagotovil vstopnice za te kovance.
  Strošek enega takšnega kovanca je danes 250-280 dolarjev. Koristi digitalne valute za mnoge so nesporne. Za tiste, ki želijo vedeti, kaj je kriptografija, kako zaslužiti z njo in je tako donosna, so predstavljene zgornje informacije.

  Sorodne publikacije