Studio monitorji Yamaha HS50M: funkcije, fotografije in ocene

Proizvajalci akustične opreme pogosto pogosto združujejo lastnosti amaterskih in profesionalnih sistemov. Japonsko podjetje Yamaha je večkrat potrdilo možnosti za to smer s konkretnimi primeri. Serije HS je mogoče natančno pripisati taki opremi, čeprav ne v vseh različicah. Spremljanje, ki se izvaja v paketu Yamaha HS50M, je na primer dvignilo raven družine takoj po več funkcijah. Med njimi je strukturna izvedba, optimizirane dimenzije, prvotna oblika in dinamika igre. Vendar to ni omejeno na značilnosti sistema, v katerih so seveda obstajale slabosti.


Splošne informacije o kompletu

Komplet je bil izdan leta 2005, ko so razvijalci Yamahe menili, da je treba doseči kombinacijo gladkega frekvenčnega odziva in jasnega vzorca zvoka. Zato so bili izdani referenčni studijski monitorji, ki so primerni za široko paleto nalog. Lahko rečemo, da takšne cilje postavlja vsak proizvajalec, vendar ne vsako podjetje izbere edinstvene načine za njihovo doseganje. Na primer, mnogi sistemi tega razreda imajo značilno pomanjkljivost v obliki poudarjenih basov in visokih frekvenc. Včasih to opravičuje, vendar je pojem japonske bolj verjetno osredotočen na ravnovesje v igri. Vendar pa ni šlo brez prvotnih lastnosti sistema, ki so izstopale iz tradicionalnega žanra. Komplet je bil zasnovan za zagotavljanje jasnosti in podrobnosti, vendar brez nepotrebne dodelitve segmentov na različnefrekvenčnega območja. To je ravno to, na katerem temelji tržni sistem Yamaha HS50M, katerega značilnosti so opisane spodaj.


Specifikacije

Kot v večini svojih dosežkov, družba ni skušala doseči rekordnih rezultatov, zato so osnovni parametri precej povprečni, če ne skromni. Tako ali drugače ne impresivni podatki maksimalno razkrivajo potencial sistema. Ta funkcija, skupaj s prilagodljivostjo namestitve, je privedla do številnih nalog, ki jih lahko rešijo Yamaha HS50M studijski monitorji. Značilnosti kompleta so lahko predstavljene na naslednji način:
 • Frekvenčni spekter - od 55 Hz do 20 kHz.
 • Skupna zmogljivost je 70 vatov.
 • Velikost oddajne kupole je 19 cm.
 • Oddajnik LF /MF - 127 cm.
 • Priključek - 63-milimetrski TRS-priključek.
 • Mere - 165x268x222 cm.
 • Teža vgradnje - 58 kg
 • Omeniti je treba, da so mnogi pri delovanju monitorjev določili krčenje. Ustvarjalci niso skopali na materiale in komponente, zato se je izkazalo, da je osnovna baza precej dostojna.

  Konstruktivna naprava

  Praktično celotna serija HS odlikuje uporaba velikih magnetov z visoko pasovno širino. In ta model ni bil izjema. Skupaj z izboljšano napravo magnetnega kroga je bila obdana tudi infrastruktura v okolici. Inženirji so tako dosegli ne le optimalno moč, ampak tudi gostoto magnetnega toka, kar je sčasoma prispevalo k ustvarjanju gladkega, a hkrati dinamičnega zvoka v širšem obsegu.frekvenčnega spektra. Kombinacija žigastih obročev in vijakov Yamahe HS50M je omogočila tudi zmanjšanje negativnega učinka vibracij z resonanco. Zato je zagotovljen polni potencial visokofrekvenčnih zvočnikov. Po drugi strani pa je uporaba gostih membranskih materialov izboljšala berljivost na visoki ravni zvoka. V zvezi s primerom, zagotovo ne uživajo uporabo MDF, čeprav krivde ustvarjalci pri varčevanju na materialih, tudi, ne bo delovalo. V tem primeru lahko več govorimo o želji po optimizaciji in o skladnosti s tradicionalnimi pravili akustične opreme.

  Oblikovne značilnosti

  Na prvi pogled na zvočnike, celo neizkušen videz bo poudaril snežno bel 5-palčni difuzor. Tam se skriva tudi logotip blagovne znamke Yamaha. Pravzaprav, eleganten difuzorji - edina stvar, ki vam omogoča, da govorimo o izvirnosti tega modela. V nasprotnem primeru popolnoma prekopira prejšnjo generacijo studijskih nadzornih serij. Sistem vzmetenja, zasnovan v skladu s sodobnimi načeli, si zasluži pozornost, čeprav takšni dodatki danes ne bodo nikogar presenetili v premium segmentu. Na splošno so studijski monitorji Yamahe HS50M videti precej vredni, glede na predanost japonskih oblikovalcev klasičnemu slogu. Praktičnost in minimalizem v oblikah - glavne lastnosti, ki označujejo videz te opreme. Zato lahko rečemo, da bo kit izgledal dostojno v vsakem okolju.

  Kakovost zvoka

  Za začetek je vrednoOpozoriti je treba, da ima uporabnik v celotnem frekvenčnem spektru možnost, da dela na prilagodljivih in velikih nastavitvah. Z ustrezno regulacijo od 5 kHz se harmonski učinek opazno zmanjša. Splošne značilnosti zvoka lahko pripišemo vzdržljivosti, ki ni slaba za studijsko opremo tega razreda. Indikatorji popačenja so normalni in ne vplivajo bistveno na zvočno sliko. Zvok se prenaša naravno, razen za napade in kršitve prenosa glasov.
  Po drugi strani lahko monitorji Yamaha HS50M razočarajo tiste, ki iščejo podrobno obdelavo nizkih tonov. Na splošno je nižji spekter, čeprav nima očitnih izkrivljanj in vleče regulativne obremenitve moči, žal ni naravnost. Srednje in visoke frekvence so v tem smislu bolj koristne. Ampak še enkrat, veliko stvari so rešene s prvotnimi nastavitvami, kot tudi pogoji delovanja opreme.

  Tehnologije za izboljšanje jasnosti zvoka

  \ t
  Ker so monitorji nameščeni kot studijska oprema, je treba upoštevati nianse sondiranja pod vplivom različnih zunanjih dejavnikov. Zahvaljujoč posebnemu sistemu pritrditve in stožčasti obliki, so ustvarjalci uspeli zmanjšati vpliv vibracij. Na primer, učinkovito odpravljajo resonanco in nihanja, ki lahko vplivajo na sliko zvoka. Poleg tega ima Yamaha HS50M ultra tanek okvir zvočnika RF, ki prav tako odpravlja resonanco in zagotavlja mehak učinek dušenja. Oblikovanje zvočnikov je bilo nadgrajeno tudi s prejšnjihgeneracij, kar je zmanjšalo količino prehoda odtenkov visokofrekvenčnega spektra.

  Pozitivne povratne informacije o sistemu

  Seveda dejstvo, da je proizvajalcu uspelo vsaj ohraniti raven kakovosti zvoka podjetja, samo po sebi ustvarja spoštovanje glavnega dela poznavalcev blagovnih znamk. Kot ugotavljajo, je zvok kakovosten in zanesljiv. Zahtevne enake ljubitelje glasbe podkupiti in prisotnost stikala z več ravneh prilagoditev in popravek. Zmožnost prilagajanja opreme je omogočila bolj prilagodljivo delovanje in praktično univerzalnost. Obstajajo tudi sekundarne značilnosti Yamahe HS50M. Recenzije navadnih ljubimcev na primer kažejo na ergonomijo kontrol, uravnoteženo obliko in velikost ter izvirno obliko.

  Negativni odzivi

  Ni popolnega zvoka, in v tem primeru se pomanjkljivosti kažejo v basih. Niso dovolj. Čeprav je moč zadostna, je spodnje območje daleč od naravnega zvoka. Izhod iz situacije pa je lahko dodatek sistemu globokotonca. Glede na kvalitativno dokončanje ideje akustičnega ideala ne bo tako fantastično. Opazovan s strani mnogih uporabnikov in precej redko obnašanje kontrolnika glasnosti, ki je opremljen s studijskimi monitorji Yamaha HS50M. Mnenja kažejo, da njeno zmanjšanje vodi do neenakomerne zavrnitve zvoka. Zlasti nižji spekter izgubi v volumnu hitreje kot srednji in zgornji. Skladno s tem je celotna zvočna slika popačena.

  Za koga je primeren sistem?

  Prvič, seveda, je bila oprema razvita s strokovnimi kvalitetami. Niso vsi parametri te ravni v celoti izvedeni, vendar je glede na glavne značilnosti kompleta mogoče opredeliti kot studio. Proizvajalec sam priporoča model za sintetizatorje zvoka, pisanje digitalne glasbe, servisne delovne postaje itd. Seveda pa je za domače uporabnike zelo pomemben Yamaha HS50M. Značilnosti frekvenčne obdelave v območju od 55 Hz do 20 kHz, ki jo podpira moč 70 W, lahko pokrije potrebe vsakega ustvarjalca v domačem studiu. Razmislite lahko o namenu kompleta in v širšem smislu - enake zmožnosti nastavljanja delovnih parametrov vam omogočajo, da določite opremo za različne naloge. Druga stvar je, da na visoko specializiranih področjih potencial monitorjev morda ne bo izpolnil pričakovanj.

  Zaključek

  Izkazalo se je, da je sistem uravnotežen, praktičen in hkrati cenovno dostopen. Proizvajalec je izdal trden komplet za široko paleto uporabnikov s ceno približno 10-12 tisoč rubljev. Strokovnjaki menijo, da je zmogljivost Yamahe HS50M popolnoma upravičena. Še bolj pomembno je, da se poleg čistega in zmogljivega zvoka japonski monitorji razlikujejo glede na konstrukcijske vidike, kar je redko tudi v srednjem delu periferne opreme te vrste. Razvijalci so pozorni ne samo na osnovni element element z istim magnetom in gostomembrane, pa tudi pomožne armature, močno olajša fizično ravnanje s kompletom. Temu je treba dodati dejstvo, da trg preprosto nima podobnih predlogov enake kakovosti po enaki ceni. Kljub temu so tehnološke zmožnosti razvoja optimalnih lastnosti in stroškov rešitev na voljo nekaj proizvajalcem, japonski proizvajalec pa je v tem primeru uspel v nekem smislu zasedati brezplačno nišo.

  Sorodne publikacije