Adapter za pomnilniško kartico: Kaj je naprava in kaj potrebuje?

Izmenljive pomnilniške kartice, kot tudi njihovi neposredni sorodniki v obliki običajnih pogonov flash, pridobivajo na priljubljenosti med uporabniki kot majhne pomnilniške naprave. Najpogosteje se uporabljajo v mobilnih napravah, kjer ni popolnega USB priključka za priključitev bliskovnega pogona. Vendar jih lahko uporabljajo tudi računalniki in prenosni računalniki. V ta namen so stacionarni računalniški terminali in prenosni računalniki opremljeni s posebnimi režami, ki se imenujejo bralniki kartic (bralniki pomnilniških kartic). Ampak, kako uporabiti to vrsto bliskovnega pogona, na primer pri karticah microSD, saj je priključek bralnika kartic veliko širši? Preberite o tem in še veliko več.


Kaj je adapter za pomnilniško kartico in zakaj je potreben?

V zgoraj opisanih okoliščinah se v pomoč uporabijo posebni adapterji, imenovani adapterji. Toda zakaj uporabiti adapter za pomnilniško kartico pri povezovanju odstranljive naprave z računalnikom ali prenosnim računalnikom? To je očitno! Najpomembnejša težava je, da ima večina bralnikov kartic, ki se uporabljajo posebej za računalniške naprave kot reže, priključke, ki so po velikosti primerljivi s karticami SDHC.
Vstavljanje ustrezne kartice microSD v ustrezen priključek torej ne bo delovalo. Ampak adapter za pomnilniško kartico ima samo velikost, natančno točno SDHC. Vendar pa le računalniki ne uporabljajo takšnih adapterjevomejen. Na primer, enako lahko rečemo o nekaterih fotografijah in kamkorderjih, ki so opremljeni tudi z režami za SDHC. V tem primeru se lahko za shranjevanje posnetega materiala uporabljajo manjši pogoni. Samo tako, da vstavite kartico neposredno v adapter.


Kako vstaviti pomnilniško kartico v adapter?

Kar zadeva praktično uporabo takšnih adapterjev, je vse preprosto. Vsaka taka naprava ima posebno mini režo, v katero je vstavljena manjša kartica, potem pa jo je treba rahlo potisniti, da se tesno prilega priključku.
Po tem bo par naprav v svežnju pripravljen za uporabo v istem čitalniku kartic. Ampak tukaj je nekaj odtenkov.

Uporaba kartic z adapterji v čitalniku kartic

Takoj opazite, da je mogoče številne modele adapterjev za pomnilniške kartice opremiti s posebnim sistemom za zaščito pred zapisovanjem, kot so na voljo za flash pogone nekaterih proizvajalcev. Na bliskovnih pogonu se ta zaščita imenuje zaščita pred preklopom in aktivira se s premikom posebnega stikala v želeni položaj. Situacija z adapterji je enaka.
Mnogi proizvajalci namestijo podobna stikala neposredno na adapterje, vendar imajo oznako Zakleni /Odkleni (zaklepanje /odklepanje). Kot je jasno, če je stikalo v položaju zaklepanja, pišite datoteke na kartico ali shranite rezultat urejanja neposredno na tak pogon ne bo delovalo. Enako velja za oblikovanje.

Kaj storiti, če pomnilniška kartica ni zaznanaAli sistem pravi, da ni oblikovan?

Vendar pa lahko najdete tudi nasprotno situacijo, ko zaklepanje pomnilniške kartice ni vključeno, vendar operacijski sistem nenehno izda sporočilo o nezmožnosti uporabe naprave, ker ni formatirana. Hkrati pa tudi poskus formatiranja Windowsovih medijev ne pripelje do ničesar. V tem primeru vam lahko svetujemo, da ga formatirate na mobilni napravi, kjer lahko isto microSD kartico vstavite v režo brez stikala. Vendar pa ta rezultat morda ne bo podan, in ko boste ponovno vstavili čitalnik kartic, se bo operacijski sistem nadaljeval vztrajno. Nekaj ​​moraš razmišljati. Za začetek preverite sam adapter tako, da vstavite drugo kartico. Če je rezultat enak, obstajata samo dve različici: ali je sam adapter okvarjen ali pa je problem s čitalnikom kartic. V prvem primeru lahko poskusite zamenjati adapter z drugim podobnim. Toda v drugi situaciji, bom moral preveriti uspešnost bralca kartic. Običajno se ta težava ne nanaša toliko na napako naprave, temveč na gonilnike, ki so nepravilno nameščeni ali niso primerni za to. Odprite upravitelja naprav in se prepričajte, da čitalnik kartic ni seznanjen s krmilniki ali da ni rumenega trikotnika s klicajem. Po potrebi posodobite gonilnike s pomočjo sistema ali uporabite univerzalna orodja za avtomatizacijo, kot je Driver Booster.
Če to ne deluje, uporabite spletno mesto proizvajalca uradnega čitalnika kartictam poiščite gonilnik in v upravitelju naprav predhodno identificirajte identifikatorje naprav na kartici podatkov. V primeru prenosnih računalnikov lahko svetujete obisk proizvajalčevega spletnega vira. Mnoge od teh spletnih mest lahko samodejno skenirajo prenosni računalnik za standardno konfiguracijo ali brez programske opreme za krmiljenje nekaterih naprav, nato pa vam bodo ponudili rešitev za odpravljanje težav (vključno z namestitvijo manjkajočega gonilnika bralnika kartic).

Kratek povzetek

Tukaj je kratek povzetek vseh adapterjev, ki omogočajo branje izmenljivih pomnilniških kartic tistih vrst, za katere prvotno ni na voljo čitalnikov kartic ali podobnih naprav. Najpomembnejši zaključek iz vsega zgoraj navedenega je opozoriti na način zaklepanja kartice s stikalom, kot tudi na stanje samih adapterjev in odstranitev morebitnih težav v primerih, ko kartica ni berljiva (ali celo ne prepoznana), pod nobenim pogojem.

Sorodne publikacije