Skozi šifriranje: opis in uporaba

Vprašanje varstva prenesenih podatkov v omrežju ni pomembno za razširjeno širjenje interneta na vseh področjih človeškega življenja. Mnogi napadalci lahko uporabijo zaupne informacije za namene kaznivih dejanj. Sodobni kurirji in storitve uporabljajo šifriranje sporočil in podatkov, ki lahko berejo samo cilj.

Nekaj ​​zgodovine

Prvi namigi za šifriranje so se pojavili v antiki. Skrivni zapis se je začel uporabljati za prikrivanje besedil, odlokov, korespondenc in receptov. Seveda je bila tehnologija šifriranja veliko enostavnejša - črke abecede so spremenile številke, ali pa so ostali znaki manjkali. Prejemnik je poznal simbol vseh znakov in je lahko prebral sporočilo.


Aktivni razvoj šifriranja, pridobljenega v času Velike domovinske vojne. V tem nemirnem obdobju je bilo treba posredovati navodila med enotami in celo državami tako, da sovražnik ne more spoznati prihodnjih načrtov in dejanj. Zlasti v tej Nemčiji je uspelo z znamenitim avtomobilom "Enigma". Do takrat sporočil, ki so bila ustvarjena z njo, ni bilo mogoče dešifrirati. Vendar so britanski kriptografi še vedno uspeli zlomiti šifro, in čeprav je nemški ukaz večkrat zamenjal algoritem, so Britanci do konca vojne prebrali sporočila, šifrirana s pomočjo avtomobila.

Modernost

V Združenih državah se je leta 1972 prvič pojavilo vprašanje varnosti računalniških omrežij. V procesu analize in razvoja algoritmaŠifriranje DES je bilo uradno priznano leta 1977 in je bilo uporabljeno za prenos vladnih podatkov.


Od takrat so bile izdane številne nove vrste in metode šifriranja. Ločeno obstaja metoda, imenovana "prek šifriranja". Uporablja se za zagotavljanje zaupnosti v kurirjih.

S šifriranjem

Pomen tega pristopa na splošno je izražen v tem, da je ključ za dešifriranje sporočil le korespondenčna stranka. Na primer, lahko podate algoritem za delo s katerim koli spletnim mestom. Verjetno, veliko pozornosti ob obisku interneta, da se v naslovni vrstici namesto http včasih prikaže https. To pomeni, da je povezava med stranjo in uporabnikom zavarovana prek šifriranega kanala, kot je SSL. Ampak tukaj je en odtenek - ključ do njega je na strežniku. To pomeni, da bo napadalec, ko bo obiskal spletno mesto, postal zmagovalec in ključ.
S šifriranjem lahko izključite posrednike, ki imajo dostop do orodja za dešifriranje. To pomeni, da bo ključ le dva dopisnika. Menijo, da je prvi šifriranje začelo uporabljati najbolj priljubljen Messenger WhatsApp. Vendar pa to ni tako. Prva je bila uporaba Signal Messengerja. Mimogrede, metoda protokola je poimenovana po istem imenu. Ki se v eni ali drugi obliki uporablja v drugih sredstvih za pošiljanje sporočil - WhatsApp, Facebook Messenger, Viber in drugi.

Lastnosti algoritma

Kaj pomeni šifriranje razglednic? Ko nameščate komunikacijsko sejo med dvema uporabnikomanjihove naprave ustvarjajo dva ključa - zaprta in odprta. Prva se uporablja za dekodiranje sporočil, druga za šifriranje. Zaprti ključ nikoli ne zapusti stroja. Toda odprtost je v naravni obliki poslana sogovorniku. Ta proces poteka v dvosmernem načinu, to je v obeh straneh.
Ta pristop šifriranja vam omogoča, da ustvarite visoko raven varnosti komunikacije. Po drugi strani pa je za izvajanje medsektorskega šifriranja potrebnih več sredstev kot v klasični obliki. Druga negativna točka je, da so na strežnikih številnih kurirjev s preširokim šifriranjem shranjeni vsi podatki o storitvah - kdo komunicira s katerimi storitvami, strankami, geolokacijo in vse informacije o usmerjanju. Čeprav ne ustvarja možnosti za branje določenega sporočila, vam omogoča, da ugotovite dejstvo korespondence med dvema uporabnikoma.

Uporaba v Whatsappu

Kaj je post-šifriranje v Watsapu? V tem sporočilu je algoritem programa Signal, ki temelji na šifriranju Double Ratchet - "Double Rack". Ta izraz je vzet iz Enigme, v kateri so "raperji" zagotovili edinstvenost vsakega ključa za šifriranje podatkov. "Dvojno" pomeni, da ključa nikoli ne morete ponoviti.
Skozi šifriranje v Watsapu pomeni, da se na vsakem pametnem telefonu udeleženci pogovora oblikujejo svoje ključe in da lahko dešifrirajo sporočila drugih sogovornikov le z njihovo pomočjo.

Razvoj tehnologijeŠifriranje

Do danes ni bilo primerov množičnega razpada uporabnikov. Čeprav je veliko pogovorov uspelo izvesti naročniško zamenjavo, je bilo nemogoče prebrati skrivne pogovore. Zato ohranjanje zaupnosti v korespondenci v različnih službah še vedno deluje.

V zaključku

Članek je bil podrobno obravnavan, kar pomeni "Zavarovano s Secure Encryption". Opisani so bili tudi varnostni algoritmi, metode prenosa ključev in zgodovina prvih kriptografskih iskanj. Danes je trg programske opreme pripravljen ponuditi uporabnikom veliko izbiro različnih kurirskih in sporočilnih storitev. Nekateri od njih šifrirajo svoje kanale, nekateri niso. Razširjena priljubljenost je telegrafski telegram, ki obljublja najvišjo stopnjo varnosti in varnosti in ki je že odraščal z majhnimi škandali in spletkami. V tem primeru uporablja poseben način šifriranja, ki temelji na protokolu MTProto. Kako učinkovito je - čas bo pokazal.

Sorodne publikacije